Connect with us

BiH

Dragan Čović: Dogovorena je Vlada FBiH!

Objavljeno

on

Čelnik HDZ BIH Dragan Čović potvrdio je da je sa SDA i DF-om dogovorena raspdjela pozicija u Vladi Federacije BiH. HDZ BIH je dobio šest pozicija, s tim da će šesta (ministarstvo financija) biti usuglašena sa ostala dva partnera.

DF i SDA su dobile po pet ministarstava u Vladi FBiH.

Mi smo dobili  Ministarstvo financija, Ministarstvo prometa i veza , Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo prostornog uređenja, Ministarstvo pravde i Ministarstvo kulture i sporta. S tim da ću ministra financija predložiti ja, a njih dvojica (Izetbegović i Komšić, op.a) će dati suglasnost na tog ministra, tako da to bude zajednički kandidat kojeg ja predlažem , time smo napravili jedan kompromis i time formalno završili priču  o formiranju Vlade FBiH,  kazao je Čović.

Što se tiče ostalih resora u Vladi FBiH, Čoviću nije poznato kako su SDA i DF izvršili raspodjelu. Čelnik HDZ-a je kazao da će se paralelno s formiranjem Vlade FBiH ići i u pripremu formiranja Vijeća ministara, te da su koalicijski partneri ostali pri ranijem dogovoru o raspodjeli mjesta u Državnoj vladi.

U najkraćem to je na tragu dogovora od par dana koji je maloprije potvrđen kroz naše razgovore, s tim da su ovi zadnji bili telefonski i s jednim i s drugim  partnerom. U konačnici dogovorili smo se i smatramo da je dogovor napravljen, te da se može ići u pripremu imena kandidata prema predsjedniku FBiH kako bi već u ponedjeljak mogli sazvati sjednicu Zastupničkog doma i imenovati Vladu FBiH – kazao je Dragan Čović.

[ad id=”40551″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari