Connect with us

BiH

Dragan Čović: Hrvatski narod će birati svoga člana Predsjedništva BiH i svih 17 izaslanika u Domu naroda FBiH

Objavljeno

-

Gost Dnevnika RTV Herceg-Bosne bio je predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović. U razgovoru sa urednikom i voditeljem Dnevnika Damirom Bliznacem, dr. Čović je govorio o Izbornom zakonu, krađi izbora u Mostaru, političkim dogovorima sa SDA i brojnim drugim aktualnim temama.

Dr. Čović je u otvorenom razgovoru naveo niz činjenica o krađi izbora u Mostaru, te čak naveo i neke nove sumnje kao što je pitanje kako je moguće da je dio listića u Mostaru imao tiskarsku pogrešku, odnosno, je li ih netko kopirao i uvrstio u izborni proces.

Govoreći o planu svođenja Hrvata na status nacionalne manjine, dr. Čović je rekao kako je to plan bošnjačkih političara, ali je BiH država tri konstitutivna, jednakopravna naroda.

-Oni su nam dali motiva da danas kažemo kako se borimo za svoju Bosnu i Hercegovinu koja ima svoj europski put i u kojoj će hrvatski narod biti do kraja jednakopravan na svakom pedlju ove zemlje. Hrvatski narod će birati svoga člana Predsjedništva BiH, birati će 17 predstavnika u Domu naroda FBiH. Ne jednog, dva ili tri nego 17. I to će isto raditi srpski i bošnjački narod poručio je dr. Čović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari