Connect with us

BiH

Dragan Čović: Ne bojim se sankcija, sve radimo po zakonu i Ustavu BiH

Objavljeno

-

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović zazuzeo se u srijedu za donošenje proračuna BiH kako bi se financiralo održavanje izbora te optužio vodeće bošnjačke i srpske stranke da su se ujedinile oko nezakonitog prijedloga čije su usvajanje spriječili njegovi ministri na sjednici Vijeća ministara.

Dr. Čović je u izjavi za medije u Tuzli ustvrdio kako državni ministar financija Vjekoslav Bevanda već sedam mjeseci pokušava proračun BiH, u kojemu bi bila stavka o izborima, staviti na dnevni red institucija BiH, javlja RTV Herceg-Bosne.

“Rješenje je odmah raspraviti i usvojiti proračun, onda ovo (financiranje izbora) uopće više nije tema. Netko želi svjesno stvoriti krizu u BiH da nemamo proračuna. To žele oni koji su jučer glasovali da se donese odluka o nečemu za što ne postoji nikakva zakonska osnova”, rekao je predsjednik Čović.

Središnje izborno povjerenstvo BiH raspisalo je opće izbore u BiH za listopad ove godine, a zadnji rok da se osigura novac za tu namjenu istječe sutra.

Dr. Čović je rekao da se ne boji eventualnih sankcija koje bi protiv njega mogle donijeti zapadne administracije. Ustvrdio je da on i njegovi dužnosnici rade isključivo po zakonu i Ustavu zemlje.

“Da se ja bojim bilo kakvih sankcija je ne bih stao ispred vas ovdje. To je davno prošlo vrijeme što se mene tiče”, dodao je.

Pozvao je međunarodne dužnosnike angažirane u BiH da prestanu podržavati prijedloge koji nisu sukladni Ustavu i zakonima BiH.

Optužio je vodeće bošnjačke stranke SDA, Demokratsku frontu te srpski SNSD, čiji su ministri dio Vijeća ministara BiH da su se ujedinili u rušenju države.

“Konačno ste jučer dobili jedan odgovor da oni koji rade na separatizmu i unitarizmu rade zajedno – ruše Bosnu i Hercegovinu. To je najbolji put za rušenje BiH. Svjesno se stvara ozračje kako netko nešto blokira i opstruira”, istaknuo je predsjednik HNS-a BiH i HDZ-a BiH.

Također, smatra da je neobično da se oni koji se bune zbog jučerašnjih događaja nisu bunili što 18 mjeseci nema proračuna institucija BiH.

Za ministra financija i riznice BiH Vjekoslava Bevandu rekao je da je najveći profesionalac u BiH i odbacio prigovor da blokira donošenje odluka.

Čović o prozivkama za prorusko djelovanje: HDZ i HNS provode europsku politiku

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari