Connect with us

BiH

Dragan Čović: Odmah imenovati nove direktore u Aluminiju, Elektroprivredi, HT-u…

Objavljeno

-

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović izjavio je u intervjuu za Avaz kako očekuje da se na današnjoj sjednici Federalne vlade odmah počne raspravljati o imenovanjima u javnim poduzećima i djelimično katastrofalnoj situaciji. Kao prioritet gdje treba odmah imenovati vršitelje dužnosti naveo je HT Mostar, “Hrvatsku poštu” Mostar, “Elektroprivredu HZHB”, “Aluminij” i Razvojnu banku FBiH.

[ad id=”68099″]

-S obzirom na to da su sva ova preduzeća u problemima, ove ili one vrste, kazali smo da treba raspraviti o poslovanju tih tvrtki te imenovati vršitelje dužnosti, jer je dobar dio njih u jednoj nezavidnoj situaciji. To može netko zvati borbom za fotelje, ali kako provoditi neku politiku ako nemate ljude koji će to moći raditi, ako nemate profesionalce, kazao je Čović.

Ako je “Aluminij” teški gubitaš, veli, a procjenjuju da je dug veći od 250 milijuna KM, onda, nitko ne može govoriti da je tamo stanje dobro. Ako je u HT-u minus planiran za ovu godinu, a to je jedino telekom poduzeće u regiji i šire koje tako posluje, onda je normalno da insistiramo da odmah bude imenovan direktor, pogotovo jer je natječaj raspisan u prvom mjesecu. Raspisan je natječaj i za Nadzorni odbor EPHZHB. U Razvojnoj banci uopće nemamo naših ljudi, jer je tu sve smijenjeno u posljednjih pet-šest mjeseci. Pa, logično je da trebamo imati svoje predstavnike.

Na konstataciju da je uredba o imenovanjima u javnim poduzećima posvađala koalicijske partnere, jer HDZ i SDA imaju različit stav od DF-a, Čović je rekao kako ”treba svako provesti ono što smo jedni drugima obećali”.

-SDA i HDZ i dalje će imati jedinstven stav o ovom pitanju. Jučer (prekjučer, op. a.) razgovarao sam s Bakirom Izetbegovićem o tome. Pa, kako možemo biti koalicija ako nemamo jedinstven stav o ključnim pitanjima. O ovome je i Željko Komšić svojevremeno, kada sam s njim razgovarao, a to je bilo prije tri mjeseca, imao isti stav, istaknuo je.

Na pitanje kad je posljednji put uopće razgovarao Komšićem, Čović je rekao kako se ne sjeća.

”Možda smo se posljednji put čuli telefonom kada je dogovorena Vlada FBiH. Iako nema nijednog razloga da ne komuniciramo”, rekao je Čović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari