Connect with us

BiH

Dragan Čović razgovarao sa Grlić Radmanom: Hitno je potrebno izmijeniti Izborni zakon

Objavljeno

-

Foto: Dragan Čović/twitter

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović održao je danas u Zagrebu sastanak s ministrom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom.

Dvojica političkih dužnosnika razgovarali su o aktualnim političkim okolnostima u Bosni i Hercegovini, s naglaskom na reforme izbornog zakonodavstva kao ključnog političkog pitanja.

Konstatirano je da posljednji razgovori s međunarodnim partnerima i medijatorima cjelokupnog procesa trebaju biti motiv domaćim političkim dužnosnicima za postizanje konačnog dogovora i uklanjanje svih postojećih neustavnih odredbi diskriminacije i majorizacije.

Legitimno političko predstavljanje konstitutivnih naroda predstavlja ustavnopravni okvir koji kroz Izborni zakon BiH mora biti usklađen s Ustavom BiH, čime bi se u BiH konačno napravio funkcionalan i stabilan europski politički sustav, zaključeno je na današnjem sastanku”.

Dragan Čović je poslije sastanka na društvenim mrežama objavio da se razgovaralo o potrebi stabilnosti i napretka Bosne i Hercegovine.

“Izborni zakon BiH je hitna potreba, jednakost i legitimna zastupljenost konstitutivnih naroda je ključna za funkcionalnost. Jednakost i nediskriminacija visoki su prioriteti za europski put BiH”, smatra Čović.

Zukan Helez: Umjesto respiratora, trebali smo kupiti deset krstarećih raketa

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari