Connect with us

Pregled

Dragan Čović u Petrinji: Pomoć za OŠ Dragutina Tadijanovića 1,5 milijuna kuna

Objavljeno

on

Hrvati iz BiH, koji su se od prvog dana uključili u pomoć potresom stradaloj Baniji, donirali su 1,5 milijuna kuna za obnovu petrinjske OŠ Dragutina Tadijanovića, objavio je u utorak u Petrinji predsjedatelj Doma naroda bosanskohercegovačkog parlamenta i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

“I mi u BiH smo svjedočili posljedicama potresa i svjesni smo da će tragovi ostati još dugo poslije nas”, kazao je Čović nakon što je sudjelovao na sjednici Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa,

“Tisuće ljudi iz BiH na različite se načine uključilo u pomoć, a danas smo na sjednici stožera nastojali prepoznati neke institucije kojima će gradovi i općine u BiH s hrvatskom većinom pomoći da se obnove”, rekao je.

Spomenuo je kako će, osim pomoći najmlađima u OŠ Dragutina Tadijanovića, koja bi trebala biti u funkciji do početka iduće školske godine, nastojati i sanirati štete na Domu za starije i nemoćne u susjednoj Maloj Gorici.

Čoviću je na pomoći zahvalio potpredsjednik Vlade i načelnik Stožera ministar Tomo Medved. “Pomoć je pružena uz prijateljsko ozračje i prepoznavanje naših potreba, što je slika odnosa našega naroda”, kazao je ministar. (Hina)

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari