Dragan Čović: U Vijeću ministara BiH Hrvati će imati tri ministarska i četiri zamjenička resora

0

Član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je danas u Orašju  kako očekuje da će  idućeg tjedna  postići dogovor sa SDA oko raspodjele resora kad je u pitanju Vlada Federacije Bosne i Hercegovine.

– Naš je minimum minimuma pet hrvatskih i jedna srpska pozicija. Znači, šest od ukupno sedamnaest i mislim da ćemo to apsolutno imati – istaknuo je Čović.

Dodao je kako će, kada je u pitanju ustroj vlasti na državnoj razini, morati sjesti i sa srpskim strankama koje čine tu strukturu vlasti i kako će u Vijeću ministara BiH Hrvati imati tri ministarska i četiri zamjenička resora.

Istaknuo je kako neće dozvoliti da bilo tko uđe u izvršnu vlast kako bi se “smjestio u neku fotelju“, u naredne dvije godine.

– U te dvije godine mi rješavamo sve životne probleme, i svom narodu i svim građanima Bosne i Hercegovine”, kazao je Čović, javlja Fena.

Dodao je da će se prilikom ustroja nove vlasti na županijskoj, entiteskoj i državnoj razini, osim stručnosti i zadovoljenja prostornih principa, uvesti  i drugi kriteriji.

– Ja ću nastojati svugdje stvoriti ambijent da bar jedna naša dama bude u Federalnoj vladi, Vijeću ministara, bar jedna dama, od pet, u Domu naroda BiH – dodao je Čović.

Kazao je kako je sebi dao zadaću da barem jednom u dva mjeseca bude na području Županije posavske.

– Ja ću to sigurno ispoštovati i u prvom mjesecu ću dva puta doći ovdje a planiram to učiniti i u drugom, trećem ili četvrtom mjesecu. Trebamo stvoriti osjećaj kako je svaki dio BiH inaš  te pokušati na taj način ohrabrivati ljude da ne odlaze s naših područja – naglasio je Čović.

Kamenjar.com

facebook komentari