Pratite nas

Komentar

Drage Goranke i Gorani, od srca vam zahvaljujem na četiri dana divnog gostoprimstva

Objavljeno

na

Boravkom u vašoj Županiji željela sam skrenuti pozornost na probleme s kojima se suočavate.

Posjetila sam gradove, općine i naselja kako bih se upoznala sa životom stanovnika goranskog kraja. Posjet mjestu Gerovu bila je prilika za razgovor s predstavnicima Hrvatskih šuma i ministrom Tolušićem o nametniku potkornjaku, koji ugrožava goranske šume.

Briga o šumama naša je dužnost i obveza te moramo poduzeti hitne mjere da ne propadne najveće bogatstvo ovog kraja.

Drago mi je što mi se pridružio i zamjenik ministra mora, prometa i infrastrukture Miro Škrgatić, s kojim sam razgovarala o gospodarskim i infrastrukturnim potencijalima.

Gorski kotar sadrži i ima sve preduvjete za snažan razvoj, stoga držim kako se država mora usredotočiti na traženje rješenja za poticanje gospodarstva kao bi život ovdje bio kvalitetniji.

Zahvaljujem i županu Komadini, gradonačelniku Obersnelu te svim suradnicima koji su meni i mojim suradnicima pružili svu potrebnu pomoć.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

VUKOVAR, PROVJERA NAŠE LJUDSKOSTI

Objavljeno

na

Objavio

Mjesec je studeni, unatoč svome imenu, mjesec lijepih i nostalgičnih iskustava. Tako je sve dok pred nas ne izroni, dok nas ne zaskoči datum 18. studenog. On nas odmah odnese u taj datum 1991. On se ne može zvati danom.

To je drama, sinonim stradanja, sinonim pomračenja ljudske vrste. Tog dana postaje istinito ime ovog mjeseca. Postaje hladno, postaje studeno u našim dušama. Jer Vukovar je živi grad i živa stvarnost spremljena u povijest i naše sjećanje. Kad kažemo spremljena, ne smije značiti odložena stvarnost! Povijest je Vukovara postala povijest rođenja moderne i samostalne Hrvatske ali i povijest svakoga od nas.

Vukovar neprekidno mora osnaživati političku, simboličku i egzaktnu snagu i vrijednost za Hrvatsku i ukupnu javnost… Vukovaru moramo osigurati memorijsko mjesto i svetište koje traži njegova snaga i tragovi ubrazdani na licu tisućljeća. Postati grad pomirenja, grad prijatelj sviju…

Provjera ljudskosti i sposobnosti našeg življenja i opstajanja. Možemo mi, i moramo to htjeti i znati graditi …

Za Vukovar nam trebaju mirni, autentični, utemeljeni, svjesni i odlučni potezi. Da kandidatura grada Vukovara za neprolaznu povijest bude potvrđena zrelošću naše generacije koja će znati iskustva prošlosti ugraditi u svoju budućnost… napisao je Goran Marić na facebooku povodom Dana sjećanja na žrtve Vukovara.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

VIDEO – Knezović: Zaoštravanje odnosa BiH i Srbije je samo populizam i medijska pompa!

Objavljeno

na

Objavio

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović odbacio je danas tvrdnje kako njegova izjava da bi bio spreman na rat ukoliko bi se Republika Srpska pokušala odcijepiti od Bosne i Hercegovine predstavlja prijetnju, nego je rekao kako je to logičan odgovor na pokušaje podjele koju zagovaraju srpski čelnici u BiH.

“Nije prijetnja kazati da ćete braniti svoju zemlju, prijetnja je kad kažete da ćete rasturiti vlastitu zemlju”, rekao je Izetbegović u Mostaru u izjavi za medije.

Izetbegović: Izjava da smo spremni na rat ne predstavlja prijetnju

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari