Pratite nas

Reagiranja

Otvoreno Pismo Reneu Bitorajcu: Dragi Rene, jeste li morti slepi na boje?

Objavljeno

na

Pišem Vam ovo pismo u dobroj veri i z nadom da bute brzo ozdravili. S obzirom da ste izjavili kak “Vaša šahovnica počinje z črlenom bojom“ zanimaju me dve stvari. Prvo, jeste li morti slepi na boje?

[ad id=”93788″]

Naime, najčešći tip daltonizma uključuje nesposobnost razlikovanja črlene i žute, uključeno z vrlo svetlo žutom, skoro belom. Drugo, je li hrvatski grb na crkvi sv. Marka u Vašem Zagrebu, Vas kao „katolika, Hrvata i purgera“, kaj ste lepo istaknuli u vašem odgovoru na komentare uz Vaš pjesmuljak, vaš grb, ili morti ni Vaš grb? Da Vam pojasnim. Ak Vaša šahovnica počinje z črlenom, onda ona na navedenoj crkvi, kao i crkva, pa i grad i država nisu Vaši, a dvojim da ste to hteli reči. Dakle, Vaša šahovnica počinje svakak. Neke z črlenom, a neke z belom bojom.

Neke imaju više polja, a neke manje. Moguće je da ste slepi na boje, pa niste znali kaj da velite, jer niste ziher z kojom bojom počinje „Vaša“ šahovnica. U tom se slučaju ispričavam, ali svakak bi bilo lepo da ste to napomenuli. No, ak niste slepi na boje, onda ziher razlikujete črlenu i belu boju. A ak ste uz to i kak velite “purger, Hrvat i katolik”, onda je i šahovnica na crkvi sv. Marka također Vaša. No, ona, Za čudo Božje, počinje z belim poljem, pa dakle ni Vaša. Da skratim, ne mrete imati samo šahovnicu koja počinje z črlenim poljem i samo šahovnicu koja počinje z belim poljem. Morate se odlučiti. No, da Vam malo pomognem, jer očito Vas to jako muštra.

Možete imati obe šahovnice, možete nemati niti jednu, a možete imati samo jednu, ali ne i drugu, ali pod posebnim okolnostima koje Vas ne uključuju. Recimo, da ste živeli 1495. imali biste samo šahovnicu koja počinje z belim poljem. No, živite danas, pa tak imate šahovnicu koja počinje z črlenim poljem, ali to ne znači da nemate i onu drugu. Naime, Vaši su preci ziher živeli u vremenu kad je postojal samo grb koji je počinjal z belim poljem, npr. leta Gospodnjeg 1495. Pa ni vrag da se hočete odreči Vaših predaka? Vaše crkve sv. Marka? Vašeg Zagreba? Vaše Hrvatske? Ne budi len, čak i vašeg katolicizma? Ili morti grešim?

izv.prof.dr Kristijan Krkač/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Omiška HVIDRA odrekla Đakiću pravo da ih zastupa zbog Istanbulske

Objavljeno

na

Objavio

Omiška HVIDRA je uputila otvoreno pismo Josipu Đakiću, saborskom zastupniku i predsjedniku HVIDRA-e, koji je izrazio podršku Istanbulskoj konvenciji. Pismo prenosimo u cijelosti:

Poštovani gospodine Đakiću,

odričemo Vam pravo da nas zastupate u Hrvatskom saboru prilikom usvajanja Istanbulske konvencije i nadalje. Hrvatski su branitelji stvorili hrvatsku državu, a predvođeni dr. Franjom Tuđmanom, i potom je slobodnu, suverenu i demokratičnu predali u ruke hrvatskoga naroda. Samo hrvatski narod ima pravo odlučivati o prenošenju djela suvereniteta na neko tijelo koje se bira na izborima ili u EU parlamentu.

Ukoliko nije zadovoljan tim tijelom ili njegovim odlukama, može se žaliti višoj instanci, a ovom konvencijom ta će mu prava biti uskraćena.

Usvajanjem ove notorne konvencije prava kontrole (školstva, sudstva, represivnog aparata) prepuštaju se nekakvim udrugama kojih se hrvatski zakoni ne dotiču i na koje RH nema nikakav utjecaj, a ponajmanje hrvatski narod.

Najavljeni trošak Istanbulske konvencije od 1 milijardu kuna predstavlja zastrašujuću brojku, a “GREVIO” će imati ovlasti nad raspodjelom tog novca bez ikakvog utjecaja poreznih obveznika RH.

Taj novac moglo bi se preraspodijeliti u zdravstvo i tako liječiti svu djecu, a ne samo onu za koje se novac prikupi donacijama, kupiti nove američke avione, izgraditi nasipe da ne plave hrvatska mjesta, nabaviti računala za škole i još koješta….

Gospodine Đakiću, znajte da smo duboko povrijeđeni jer naš predsjednik sluša zapovijedi onih koji nisu stvarali ovu državu, niti su za nju ginuli, već su sa sigurne distance “navijali” iz Bruxellesa, Münchena i drugih modernih odredišta. Vaša najava glasovanja za Istanbulsku konvenciju, najava je izdaje hrvatskoga naroda i njegovih interesa.

Ukoliko ne promijenite stav i ipak glasujete za usvajanje Istanbulske konvencije, udruga HVIDR-a Omiš tražit će Vašu ostavku na mjesto predsjednika HVIDR-e RH. Ostanite političar, ali nećete zadugo. Samo se referendumom može prenositi dio suvereniteta na druge, a nikako nategnutom i kupljenom većinom u saboru.

Na kraju ovoga pisma, izražavamo podršku svima koji su protivnici Istanbulske konvencije i pozivamo sve udruge HVIDR-e u RH da dignu svoj glas i da odreknu pravo zastupnicima Hrvatskoga sabora da podizanjem ruke izdaju Republiku Hrvatsku i predaju Hrvate u ruke kvazi-tijela koje će nadzirati našu državu i trošiti naše novce. Saborski zastupnici nisu dobili mandat na izborima da o tome odlučuju.

U dubokoj nadi da će hrvatski političari prestati zamagljivati istinske probleme ovakvim periodičnim diverzijama i konačno se okrenuti životno važnim problemima cijeloga hrvatskoga naroda, ostajemo sa štovanjem”, stoji u pismu omiške HVIDRA-e.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

U IK se osim rodne ideologije kriju i ‘zakoni o izbjeglicama’

Objavljeno

na

Objavio

Dragi prijatelji …znate li vi što je to Kinder jaje ???

E , to vam je ono čokoladno jaje, fino zamotano u šareni papir .
Prvo se namučiš da pažljivo skineš taj papir da se onaj tanki sloj čokolade ne polomi.
Onda zagrizeš i dok se slatka čokolada topi u ustima, u sredini jajeta je plastična kutijica .
U njoj igračkica … mali sitni dijelovi i upute za sastavljanje ..
Takoc… malo čokoladice i igračkica i naravno upute ..

Prethodnica tog Kinder jajeta bile su u našem djetinjstvu Babuške !!
Joj, nikad kraja radosti.

Prvo ona velika debela , pa ju otvoriš a u njoj još druga , pa ju otvoriš , ono opet jedna …
I tako od jedne Babuške odjednom još četiri druge …
A imaju i one bajke ..
Iza sedam brežuljaka …
Eto tako i naša Istanbulska nevjesta …

Eee, ma nije uzalud to ime ..
Tako su je dobro zamotali da je sve ovo gore navedeni teški amaterizam.
Bajke , i Kinder jaje i Babuške !!
Neš ti !
Zaštita žena !
Deluxe !

Kad ono osim rodne ideologije i zakoni o izbjeglicama !
Negdje u sitnotisku!
Čim dođu na granicu odma ih se mora zbrinuti !
Da, dobro vidite ! Već na granici !
I ne smije ih se deportirati čak i ako im se odbije azil .
Valjda je svakome jasno zašto su zemlje koje se svakako deklariraju , recimo jedna ateistička Češka , hladno odbile ratificirati ovaj dokument !!!

Čeka nas kažu novi val migranata .
A ovo je zakon iznad svih drugih prođe li i ratificira se !
Ide nam eto Uskrs..

Nosi nam Premijer veliko Kinder jaje , onako , ravno u gnijezdo … , piše dr. Gordana Zelenika.

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati