Connect with us

Politika

Drago Krpina: Kalmeta je napisao pismo s tri laži protiv mene, a vrh utemeljitelja zbog njega mi je presudio

Published

on

Predsjedništvo Zajednice utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman, na kojoj je kao zamjenik šefa te zajednice sudjelovao i sam Drago Krpina, sinoć je raspustilo zadarski ogranak utemeljitelja kojem je predsjednik bio upravo – Krpina.

Ova smjena dolazi nakon Krpinina kritičnog govora na obljetnici u Benkovcu kada je oštro prozvao premijera Plenkovića zbog Istanbulske konvencije, a njegov su govor šutke slušali ministar Lovro Kuščević i Božidar Kalmeta, šef HDZ-a Zadarske županije. Krpina je uvjeren da je njegov ogranak raspušten upravo zbog te njegove kritike.

Prečasni Božidar Kalmeta protiv mene je napisao pismo s tri laži koje je Predsjedništvo utemeljitelja, bez provjere, prihvatilo kao optužnicu i na temelju njega mi presudilo.

Kalmeta je, očito, između dva suđenja našao vremena da piše protiv mene, a vodstvo Zajednice utemeljitelja pismo mi nije htjelo dati na uvid. Budući da ga nisam dobio u ruke, mogu samo pretpostaviti da ga je Kalmeta napisao nakon mog govora koji je bio prisiljen slušati, ali ne isključujem da će naknadno falsificirati datum njegova slanja – otvoren je bio Krpina.

Napomenuo je da je za sebe smatrao da je ozbiljan čovjek, ali kada se dovede u ovakvu situaciju sam sebe pita – što mi je ovo trebalo. – Razmislit ću hoću li ostati zamjenik predsjednika utemeljitelja Marija Kapulice. Pa, mi se kao vodstvo Zajednice utemeljitelja nismo sastali proteklih pet mjeseci, a sada post festum dajemo podršku ratifikaciji Istanbulske konvencije i premijeru Plenkoviću – razočaran je Krpina.

Dodao je da mu nije stalo do funkcije i da biti šef županijskog ogranka nije nikakva posebna pozicija nego ga smeta poruka koju je poslalo vodstvo utemeljitelja. – Poruka je jezik za zube inače letiš iz igre – rezigniran je Krpina. Požalio se da ga je najviše razočarao sin pokojnog Ivana Milasa, koji je član Predsjedništva Zajednice utemeljitelja, piše večernji list

Njegov otac me grcajući u suzama branio od lažnih optužbi pokojnog predsjednika Franje Tuđmana, a njemu je ovakav način odnosa prema ljudima normalan – rekao je Krpina. Iz večernjeg lista su pokušali kontaktirati i Kalmetu, no zasad im nije uzvratio na upit.

Drago Krpina – S obzirom na brojne probleme u Hrvatskoj nije odgovorno trošiti energiju na temu Istanbulske konvencije

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari