Connect with us

Politika

Drago Krpina: Srbi u Hrvatskoj trebaju napraviti veliki otklon od trenutne politike u Srbiji

Published

on

Bivši saborski zastupnik i predsjednik zadarske organizacije utemeljitelja HDZ-a Drago Krpina bio je gost N1 Studija uživo.

O dolasku potpredsjednika Vlade iz redova SDSS-a Boris Miloševića na obljetnicu Oluje u Knin, Krpina kaže kako se tom pitanju daje jedan potpuno neprimjeren značaj i misli kako je to posve nevažno pitanje.

“Mislim da Oluja ima jedan puno širi kontekst. Svoditi to na pitanje hoće li neki pojedinac doći ili neće doći je nepotrebno. Ta njegova izjava o tome da on ima želudac za tu vrstu geste je po mom sudu provokativna, drska i bezobrazna. Nakon te izjave po mom sudu on bi tamo bio nepoželjna osoba”, rekao je Krpina.

Kaže kako ne smatra da treba skrivati bilo kakve žrtve, ali kako je Oluja bila nešto drugo.

“Oluja je bila sadašnjica. Nakon dva stoljeća oluja je značila poraz velikosrpske politike. To treba imati na umu kod obilježavanja Oluje. Prema pojedinačnim žrtvama dakako treba imati poštovanja, ali treba imati na umu da je prije Oluje poginulo 15 tisuća Hrvata. Izvlačenje pojedinih žrtava relativizira značaj Oluje. Nakon njegove izjave, po mom sudu on bi tamo bio nepoželjan”, ističe Krpina.

Smatra kako Miloševićev dolazak u Knin nema nikakav značaj.

“Srbi u Hrvatskoj trebaju napraviti veliki otklon od trenutne politike u Srbiji. Izvlače se slučajevi koji su se bilo puškom, bilo riječju stavili na raspolaganje velikosrpskoj politici. To što će Milošević trpiti kritiku što će doći u Knin, time bi se trebao ponositi”, kazao je Krpina.

dr. Trpimir Goluža: Anja Šimpraga…Vaše djetinjstvo ukrali su Vaši sunarodnjaci: Milan Babić, Goran Hadžić i Mile Martić

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari