Connect with us

Komentar

Drago Prgomet: Loš rezultat u Zagrebu je moja odgovornost

Objavljeno

on

HDZ-ov gradonačelnički kandidat za Grad Zagreb Drago Prgomet, koji je po izlaznim anketama dobio 5,75 posto glasova, izjavio je kako ne bi ništa mijenjao i da su se u kampanji trudili ponuditi realne projekte i da su bježali od populizma i nisu željeli voditi ideološku i svjetonazorsku kampanju, jer su smatrali da je to najbolje za Grad Zagreb.

Rezultati u Zagrebu nisu tako dobri kao što smo očekivali. Građani su prepoznali neke druge projekte kao bolje, to je njihov izbor i ja to poštujem, izjavio je Prgomet novinarima u HDZ-ovom izbornom stožeru.

To je kao i u životu – neke bitke dobijete, neke ne, politička borba se nastavlja u Gradskoj skupštini, nismo borci koji se lako predaju, poručio je Prgomet dodavši kako će pričekati konačne rezultate i očekuje da će biti bolji no što pokazuju izlazne ankete. Respektiram svoje protukandidate i ovo nije bila utrka usmjerena ni protiv koga od njih pojedinačno, dodao je.

Upitan što će izborni rezultat značiti za odnose u HDZ-u, Prgomet je kazao kako je očito bilo dosta toga što nisu na vrijeme definirali prije lokalnih izbora, ali da time ne ekskulpira sebe niti svoj rezultat. Ja sam čovjek koji je naučio preuzimati odgovornost, to radim svakodnevno i ne bježim od toga, istaknuo je Prgomet.

Nisam Plenkovićev čovjek, ali to ne znači da nisam njegov izbor, kazao je Prgomet. Na upit je li u kampanji osjetio da nema potporu vrha stranke; Prgomet je odgovorio kako ne dijeli taj stav i da je zadovoljan radom svog izbornog stožera i da ne bi ništa mijenjao, bez obzira na rezultat.

Na novinarsku tvrdnju kako na njegovim predizbornim skupovima nisu baš bili viđeni čelni ljudi stranke, Prgomet je rekao kako je bilo puno posla i gužva. Upitan jača li rezultat Brune Esih desnicu u HDZ-u, Prgomet je rekao kako ona definira desnicu na hrvatskoj političkoj sceni, što nije loše i neuobičajeno.

Loš rezultat u Zagrebu je moja odgovornost – komentirao je Drago Prgomet loše rezultate izlaznih anketa prema kojima je dobio samo 5,75 posto pa naglasio: ‘Esih su podržavali neki iz vrha HDZ-a, ne samo Hasanbegović’  – Nisam Plenkovićev čovjek, a što se tiče podrške u stranci zadovoljan sam radom članova stranke i kolega kako su odradili kampanju – kazao je Prgomet za N1 televiziju i dodao kako će biti analiziranja rada članova.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari