Connect with us

Komentar

DRAGO PRGOMET: Mi ćemo predložiti svog mandatara, to neće biti ni Milanović ni Karamarko

Objavljeno

on

O novom mandataru će odlučiti Most. Mi ćemo predložiti svog mandatara, to neće biti ni Milanović ni Karamarko – najavio je u RTL Direktu Drago Prgomet. Istaknuo je kako nisu razgovarali o tome da on bude novi premijer. Kazao je kako je Most spreman ući u izvršnu vlast.

[ad id=”68099″]

Sada idu pregovori, prvo ćemo ponuditi set reformi. Želim naglasiti da nam ovaj broj mandata koji smo dobili daje obvezu za provođenje reformi, a reforme se mogu provoditi samo ako ste u izvršnoj vlasti – objasnio je Prgomet.

Kada su krenuli u predizbornu kampanju, priznaje, nisu razmišljali da će dobiti toliku potporu birača.

Rekli smo da nećemo koalirati sa strankama koje ne žele prihvatiti naš program promjena koje Hrvatska treba. Na prvom mjestu nam je da se prihvate promjene – rekao je.

Razgovarat ćemo sa svima koji su dobili legitimitet hrvatskih birača, ne bježimo od dijaloga i razgovora. Spremni smo preuzeti odgovornost za vođenje države. Zoran Milanović je razgovarao i s Petrovom. Zvao je i Kovač, Milanović mi je čestitao…, vidim da postoji volja – rekao je.

Nije ga strah da će doći do raskola unutar Mosta i da će se jedan dio članova okrenuti desnici, a drugi ljevici.

Neće biti bilo kakvih razilaženja, spremni smo reforme provoditi do zadnjeg treba pa čak i ako nas to dovede do gubitka sljedećih parlamentarnih izbora – rekao je Prgomet.

Konkretno, glavne reforme koje će tražiti bit će depolitizacija javne uprave, smanjenje općina i županija te reforma monetarne politike.

Mi nismo stranka koja bi dopustila narušavanje stabilnosti države, zadnja opcija je izazivanje novih izbora – zaključio je Prgomet.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari