Connect with us

Pregled

Drama u Nuštru: Interventna policija i Stiv Culej spasili život maloljetnog branitelja

Objavljeno

on

Jutros se u Nuštru odvijala prava drama. Maloljetni hrvatski branitelj i veteran specijalne policije iz Nuštra zatočio se u svom domu zajedno s obitelji.

Nakon dojave na teren su izašli specijalci i interventna policija, a o svemu je obaviješten i ministar branitelja Tomo Medved. Odmah je nazvao dopredsjednika Udruge specijalne policije i saborskog zastupnika HDZ-a Stiva Culeja te ga poslao da s njim pregovara o predaji. Drama je bila tim veća kada su interventni policajci shvatili da si želi oduzeti život.

Nakon intervencije policije i višesatnih pregovora Stiva Culeja i njegovog suborca, veteran iz Nuštra prvo je pustio obitelj. Nakon nekog vremena, interventna policija uspjela je doći do njega i, iako je bio pod jakim utjecajem tableta koje pije zbog PTSP-a, uspjeli su ga nagovoriti da si ne oduzme život i izvukli ga kroz prozor kuće.

Za izjavu smo zamolili Stiva Culeja:

“Bila je drama. Hrvatski branitelj, maloljetni dragovoljac, HOS-ovac, pripadnik specijalne jedinice, moje jedinice i kasnije gardijskih brigada, u jednom slabom psihičkom stanju imao je nasilje u obitelji. Žena je pozvala policiju i otišla od njega. On se zabarikadirao u svojoj kući. Intervenirala je interventna policija iz Vukovarsko-srijemske županije. Na kraju su morali pozvati i specijalnu policiju iz Osijeka koja zna postupke talačkih situacija. Mene je kontaktirao ministar branitelja Tomo Medved, rekao mi je ime i prezime, o čemu se radi.

Nalazio sam se u Osijeku i odmah sam shvatio da je u biti to moj specijalac, koji je bio kod mene, sa mnom na Velebitu i Pakracu. Uputio sam se tamo i u suradnji sa specijalnom policijom pregovarao sam s njime da ga odobrovoljimo. On se u nekim trenucima javljao, kasnije se prestao javljati. Specijalna policija nasilno je ušla unutra, prostoriju po prostoriju uz javljanje njemu, ali on više nije imao snage ni javljati se jer se predozirao tabletama.

On je prije toga sam svoju obitelj ispratio iz kuće, tko zna kakve je namjere imao da sebi nanese zlo. Branitelj agresiju prema sebi provodi tipično. Popio je te lijekove, kad je osigurao obitelj, krenuo je na sebe. Mi smo upali unutra, on je ležao u spavaćoj sobi na krevetu, sav ispovraća, nikakve znakove nije davao. Prije dvadesetak minuta prevezen je hitnim bolničkim kolima”, kazao je Stiv Culej za Direktno hr.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari