Pratite nas

Satira

Dramatična ispovijest Ivana Lovrinovića: Evo zašto su Kinezi došli u Hrvatsku!

Objavljeno

na

FB objave poznatih (od Ivice Todorića preko Zdravka Mamića, Jelene Veljače i Dalije Orešković do Gordana Marasa, Nenada Stazića, Kreše Beljaka, Nives Celzijus, Đurđice Klancir i brojnih drugih vedeta naše javne scene) pravi su hit već mjesecima.

Ne rijetko udarne informativne emisije naših TV kuća (i to ne lokalnih, nego i onih s nacionalnom frekvencijom) počinju upravo citiranjem takvih štiva, što kako se čini, publiku toliko uzbuđuje da je toga sve više i više. I onda nije nikakvo čudo da se takvih “senzacija” hvataju i neki portali koji su čini se sretni i zadovoljni kad netko otvori stranicu i klikne zbog naslova koji (istini za volju) nema nikakve veze sa sadržajem teksta.

Evo živog primjera.

Neću navoditi koji je portal ovo objavio, ali lijepo Vas molim, pogledajte, pročitajte i recite kakve veze ima ovo što piše u objavi Lovrinovića s bilo kakvom senzacijom, pogotovu s “tajnom” što ju je on “otkrio” a vezano za posjet Kineza Hrvatskoj.

Evo preslike onoga što je objavljeno na spomenutom fb profilu:

Ivan Lovrinović/Jučer u 01:11 · 

NE MOŽEŠ U SABOR

Negdje oko 9.30 zaustavljen sam kod kule Lotrščak na putu u Sabor. Policijska brklja okružena policajcima postavljen je za osiguranje kineskog premijera Keqianga. (vidi selfie)

Predstavio sam se i zamolio da me puste u moj drugi dom – Sabor. Zapovjednik me je i prepoznao, ali je rekao da ne mogu proći. Bio sam ne samo iznenađen, već i zgrožen jer premijer NR Kine je upravo dolazio u Vladu a potom u Sabor gdje radim i gdje sam izabran biti zajedno sa drugima.
Da sam došao kao građanin baš u to vrijeme obilaziti Gornji grad i sam bih sačekao ili odustao i došao drugi put.

Prije otprilike mjesec i pol dana bio sam u Donjoj Lomnici na prosvjedu građana protiv izgradnje asfaltne baze u samom mjestu koja prijeti opasno njihovom zdravlju. Na kraju mirnog prosvjeda policajac me legitimirao. Nedugo nakon toga policajac je došao u redakciju legitimirati novinarku Klancir.

Kao što je policiji mjesto tamo gdje sam zaustavljen prema Saboru tako je i nama zastupnicima mjesto u Saboru.

Ne znam jesu li zaustavljeni pojedini zastupnici vladajuće koalicije!?

Možda nije ni trebalo jer oni dolaze petkom u podne samo dizati ruke…

 (Izvor: https://www.facebook.com/Prof.IvanLovrinovic/photos/a.943029865759257/2349277925134437/?type=3&theater)

Dakle, saborski zastupnik Lovrinović se htio samo malo pohvaliti koliko je savjestan, vrijedan, čestit i pošten – do te mjere da Sabor shvaća kao vlastiti dom (nije šala mala) i onda, nažalost, kad on zapuca kako bi što prije stigao u taj svoj “dom” (jer treba delati, kaj ne?), eto ti Kineza i ovih naših nasrtljivih policajaca (u koaliciji s njima) koji mu ne daju proć’!

Sramota neviđena!

Zamislite, policajac ga je čak i poznao (a tko ne bi) i unatoč tomu nije ga pustio!

Zamislite!

Ali naš hrabri borac za narodnu pravicu, naš tribun, takoreći Gubec novog doba, uspio je zavarati policiju, SOA-u, MSS i sve ostale domaće i kineske agente i kao corpus delicti svojih stradanja na povijesnom mjestu (Trgu svetog Marka) u vlastitom mobilnom uređaju (kojega je privremeno progutao) prokrijumčariti selfi! Pogledajte molim vas na fotki gore, koja je to ljepota, elegancija, inteligencija, mudrost i pronicljivost u pogledu, pa macho držanje, a bogme i hrabrost i odlučnost da se dobije bitka protiv međunarodne urote! Takvo što mogu samo odabrani!

Bravo Ivane!

Neka hrvatski narod i građani ove zemlje vide što se sve radi s onima koji su izabrani njihovom voljom i kakvim trnovitim putem hode narodni tribuni u borbi za njihovo dobro!

I kako bi sve dobilo na dramatici, tu se Ivo (Lovrinović) posluži metaforom patnje naše “Ivane Orleanske” (Đurđice Klancir) koju su onako brutalno, sadistički, užasno, surovo, monstruozno, opako (etc, etc) legitimirali – i to (pazite sad ovo!) usred njezine rođene redakcije (koju ona isto tako smatra svojim domom kao i Lovrinović Sabor), a spomenuti teroristički čin legitimiranja “Ivane Orleanske” uslijedio je nakon što su njega (Lovrinovića) prethodno legitimirali u Donjoj Lomnici “na prosvjedu građana protiv izgradnje asfaltne baze u samom mjestu koja prijeti opasno njihovom zdravlju”.

Aha, to je to.

I kakve veze ovaj nevješti i diletantski pokušaj samopromocije Ivana Lovrinovića putem vlastitog fb profila ima s Kinezima i njihovim dolaskom u Hrvatsku?

Ma sve mi se čini da je u pitanju neka urota značajnijih razmjera s ciljem da se njega i Klancirku omete u borbi za demokraciju, narodna prava, građanske slobode i slobodu govora i izražavanja.

Mora da je to. A što bi drugo bilo? Samo, Lovrinović je isuviše samozatajan da bi takvo što priznao, znam ga ja!

Jer, u Kini odavno znaju za njih, pa nije čudo da su svoj posjet tempirali upravo u vrijeme kad se naš Ivo (domovine sin) pokušao probiti do svoga “doma” na Markovu trgu.

Možete zamisliti što bi im hrvatski policajci i Kinezi tek radili da je s njime bila i Klancirka!

Brrrrrrrrrrrr… Ne smijem ni pomisliti!

Zlatko Pinter/Kamenjar.com

Napomena: tekst je satiričnog karaktera

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Humor

Kao odgovor Delijama na tenk ispred Marakane, ispred Poljuda postavimo traktor

Objavljeno

na

Objavio

Kao odgovor Delijama na tenk ispri Marakane, jab da ispri Poljuda stavimo traktor !! 😁
Koja bi to fora bila ! 😅 komentirao je snimatelj Dražen Travaš

Podsjetimo, uoči uzvratne utakmice između Crvene zvezde i Young Boysa iz Berna, na ulasku na sjevernu tribinu Marakane u Beogradu pojavio se – tenk.

Iz kluba su poručili da je tenk “kulturna baština”, a i da simbol tenka navijači Crvene zvezde (Delije) često koriste na svojim koreografijama.

U nekim medijima pojavila se informacija da je taj tenk bio u Vukovaru za vrijeme rata, dok Srbi, koji su već prenijeli reakciju iz Hrvatske o ovome, negiraju tako nešto.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Analiza

Dijanović: Hrvatska je posljednja oaza endemskog fašizma na cijelome planetu

Objavljeno

na

Objavio

Fotos ne ume da laže: Formirana je prva Vučićeva jedinica za odbranu ugroženog srpstva u novoj NDH. U sredini fotosa je Strašilije Prvovenčani, strah i trepet ustaša Banije i heroj odbrane Bednika u augustu 1995.

Hrvatska je posljednja oaza endemskog fašizma na cijelome planetu, a “mrzitelji svega hrvatskog” su paranoidne konstrukcije hrvatskih krezubih desničara

Do istrebljenja vašeg ili našeg.

– Nikola Stojanović, 1902.

Srpska nacionalna manjina u hrvatskim zemljama mora uvijek predano raditi na sprječavanju nastanka bilo kakve hrvatske države, a ako se to uslijed povijesnih okolnosti dogodi, pa Hrvatska dobije državu, dužnost joj je aktivno raditi na dekonsolidaciji takve države.

– Vasa Čubrilović, 1939.

Slobodane šalji nam salate, bit će mesa, klat ćemo Hrvate!

– Srpski “antifašisti”, Vukovar 1991.

Srbin bez grijeha prema bilo kome i uz to od svakog ugrožen – to je najdublje uvjerenje iza kojega su se utaborili srpski ideolozi. To je polazna točka svakog saobraćanja s drugima, a osobito s onima s kojima govore najsličnijim jezikom, s Hrvatima. No sličan je stav i prema Albancima, Grcima, Mađarima, Rumunjima. Srpski ideolozi vlastitu stvar znaju obrazložiti samo negiranjem i optuživanjem drugoga. Nikada, niti na jednom mjestu nismo našli priznanje da bi nositelji službene vlasti ili predstavnici Srba općenito u ime srpske ideje učinili bilo kome, bilo kada bilo kakvu nepravdu.

– Dr. sc. Mato Artuković o kultu ugroženog Srbina

Svaka manjina osjeća se ugroženom, no povlaštena manjina još se više osjeća ugroženom, jer zna da su povlastice dane na štetu većine i da zato prijeti opasnost reakcije ove većine čim se stanje promijeni.

– Dr. Ivo Korsky

Osilio se ovih dana, u obrani ugroženog srpstva, najpouzdaniji koalicijski partner i glavni faktor stabilnosti Republike Hrvatske dr. Milorad Pupovac Suzni. Nakon još uvijek nerazjašnjenog napada na Srbe u jednome kafiću u Uzdolju kraj Knina (gdje su miroljubivi i tolerantni zvezdaši, sljedbenici humanista Arkana, pratili svoj voljeni klub) Republiku Hrvatsku proglasio je naš Mića reinkarnacijom NDH i faktorom nestabilnosti u Regiooonu. Javio se i njegov nadređeni nadglavnik, Aleksandar Aca Vučić, koji je Srbima u Hrvatskoj obećao pomoć od opasnosti novoga pograma hrvatskih ustaša nad srpskom decom i ženama u novoj NDH. Prve jedinice dobrovoljaca već su i formirane, a u nastavku donosimo ekskluzivnu fotografiju njihova okupljanja.

Ipak, ima i disonantnih tonova pa smo zabilježili i sljedeću izjavu: „Pomagao nam je i u martu 1995. pa smo kasnije bežali na traktorima“ – komentirao je Vučićevu izjavu Jovica iz Gline.

Vucko Glina 1995

Pupovčev nadglavnik Vučić u Glini u ožujku 1995.

Traktor od Jovice

Traktor Jovice iz Gline

Pobjegli su ko zečevi, a sada traže da ih Jugoslavija brani

– Slobodan Milošević o junaštvu krajišnika

Legija

Milorad Ulemek Legija u trenutku iskrenosti

Oglasilo se povodom okupljanja Acinih dobrovoljaca i Ministarstvo vanjskih poslova RH. U nikad oštrijoj reakciji MVP je oštro osudio Acine izjave i dao Srbiji potporu na putu ulaska u EU. Aca Vučić i beogradska čaršija ukakili su se u gaće od demarša Zrinjevca. Mali Sloba Ivica Dačić cijelu noć nije mogao spavati od mozganja kako da nakon demarša izgladi situaciju sa Zagrebom…

Dacic

Strategija

Srpska propaganda

Do oslobađajuće presude generalima 16. studenoga 2012. glavni problem Hrvatske, kako nam je opšte poznato, Zmijadugo su godina bili strašni zločini u Domovinskome ratu, a ustaše su bili ipak rezervna opcija. Civilni sektor i novinari društveno-politički radnici tada su bili angažirani na istjerivanju legija zloduha i recidiva eskadrona smrti iz vremena mračnih devedesetih.

Nakon oslobađajuće presude, kao Feniks iz pepela, ustaške zmije i fašističke aždaje ponovno izranjaju iz svojih mračnih zakutaka i harače Hrvatskom, tom posljednjom oazom nepatvorenog i endemskog fašizma u celoj vasioni, tom državom čija je kvintesencija ugnjetavanje drugih i drugačijih, i uništavaju svaki prosperitet Hrvatske, ali i Regiooona. Oko toga se slažu i domaći „antifašisti“ i beogradski četnici (pa tako srpski ekstremno desni portali prenose članke objavljene na portalu Imbex.hr), stoga nema nikakve dvojbe da je riječ o faktu.

Standard Index

Primjer regionalne suradnje i ideološke suglasnosti: Srpski esktremno desničarski portal Novi Standard prenosi članak portala Imbex.hr

Ne samo da je hrvatska na udaru novoga vala fašizacije, kako je ispravno ocijenio bivši australski pjevač ustaških pjesama Stipica Burduš, nego Hrvatskoj nakon slučaja Mađarević prijeti i podivljalo jačanje rasističkih pokreta.

Mesićev vatreni antifašistički govor 1991.

Recidivi kolonijalizma bude se u nekadašnjoj kolonijalnoj velesili Hrvatskoj, a mržnja prema drugom i drugačijem ispunja sve pore društvenog života. Hrvatskoj prijeti propast usred mržnje kojom je ispunjena. Hrvatska je propali projekt, ispravno ocjenjuje iskompleksirana i frustrirana koprofilska sarajevska Fukara broj 2.

Plekovic ustasa

Za gradonačelnicu Supetra Ivanu Marković (SDP) i premijer Andrej Plenković je ustaša: ustaše svi, svuda i svagda

Hrvatska budućnost ispunjena je mržnjom. Hrvatska 2030.: Ostatci ostataka ustaša pomlađeni zengama, živući pripadnici vastaškog HOS-a i ostale reakcionarno-neofašističko-whitepride-new-alt right-identitarne snage teroriziraju nedužne Pakistance i Srbe koji za život teško zarađuju okopavajući krumpir na bespućima slavonske ravnice.

„Zagreb, 25. SRBnja 2030. Milorad Pupovac, Veljko Kajtazi i Mustafa Kahn danas su održali zajedničku presicu u Saboru Nacionalno-religijsko-rodno neutralne Antifašističke Republike. Oštro su usudili napad krumpirima na Srbe, Rome i Pakistance na njivi Miloradov Opanak u Negoslavcima. O ovome nemilom događaju bit će obaveštene sve napredne snage EUristana. Smrt fašizmu, bunda drugu Titu!“

Propala1

Propala 2

Propala 3

Prolala 4

U Hrvatskoj nema pete kolone, a “mrzitelji svega hrvatskog” je konstrukcija desničarskih lunatika

Iako neki besramnici Miloradu Suznome zamjeraju da je Hrvatima najavio novi Bleiburg izjavom da će RH završiti kao NDH, a dodaju i da je riječ o petokolonašu koji namjerno želi izazvati nove sukobe i incidente u Hrvatskoj, oni ne razumiju da je Mića Pupovac možebitno zapravo ustaški agent. Naime, o čemu je riječ. Ako su ustaše pobili 3 milijuna Srba (najmanje, još se rade naučna istraživanja), a u novoj NDH danas još nije ubijen niti jedan Srbin, postavlja se pitanje znači li to da Pupovac relativizira zločine nad Srbima u NDH? Naime, ako je RH nova NDH (ekvivalent), a još u novoj NDH nije ubijen niti jedan Srbin, to zapravo znači da niti u staroj NDH nije bilo ubijanja Srba.

Novosti

Miloradov Srbobran u Republici Hrvatskoj – novoj NDH

Pitanje za milijun dolara: Je li Pupovac zapravo relativizator zločina, revizionist i ustaški plaćenik? Je li, ljudi moji, Pupovac zapravo latentni ustaša? Pupovac je svojedobno glasovao za to da se Hrvatski sabor preimenuje u Hrvatski državni sabor. Da sam „antifašist“, Mića Suzni bio bi mi u najmanju ruku sumnjiv kao agent prevarator. Uostalom, u pravu je onaj ustaša Hasanbegović: ako je RH nova NDH, a Pupovac u vlasti NDH to znači da je Pupovac sluga okupatora. Sudit će mu bojovnici iz Pančeva.

Pupovac

Milorad Suzni i dr. Voja Stanimirović, vukovarski lekar i humanist, kao čelnici SDSS-a, stranke koju je osnovao ratni zločinac Goran Hadžić

Pupi

Kako bilo, nema nikakve sumnje da je RH nasljednica NDH. Hrvatska je već početkom devedesetih demonstrirala svoj fašistoidni karakter napadima na Kragujevac, Smederevo i Pančevo. Ustaše su pjevali o salati i klanju, a Hrvati u Srbiji s neskrivenom mržnjom pobunili su se protiv Srbije. Srušeni i do temeljna spaljeni Zemun za to je najbolji dokaz. Mržnja prema ugroženim Srbima, tom najnapaćenijem narodu u istorijatu naroda, čini samu bit nove NDH, a uskoro nas, kako je najavio dr. Dejan Jović, čeka novi rat: ćeraćemo se još! I zato mi, Antifašisti Hrvatske i Srbije (četnici i komunisti), možemo kao i mladi SDP-ovac iz Korčule poručiti novoj NDH samo sljedeće: crkni fašistička, homofobna tvorevino!

Ivan Botica

Jovic rat3

Jovic rat2

Davor Dijanović/HKV

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari