Pratite nas

Satira

Dramatična ispovijest Ivana Lovrinovića: Evo zašto su Kinezi došli u Hrvatsku!

Objavljeno

na

FB objave poznatih (od Ivice Todorića preko Zdravka Mamića, Jelene Veljače i Dalije Orešković do Gordana Marasa, Nenada Stazića, Kreše Beljaka, Nives Celzijus, Đurđice Klancir i brojnih drugih vedeta naše javne scene) pravi su hit već mjesecima.

Ne rijetko udarne informativne emisije naših TV kuća (i to ne lokalnih, nego i onih s nacionalnom frekvencijom) počinju upravo citiranjem takvih štiva, što kako se čini, publiku toliko uzbuđuje da je toga sve više i više. I onda nije nikakvo čudo da se takvih “senzacija” hvataju i neki portali koji su čini se sretni i zadovoljni kad netko otvori stranicu i klikne zbog naslova koji (istini za volju) nema nikakve veze sa sadržajem teksta.

Evo živog primjera.

Neću navoditi koji je portal ovo objavio, ali lijepo Vas molim, pogledajte, pročitajte i recite kakve veze ima ovo što piše u objavi Lovrinovića s bilo kakvom senzacijom, pogotovu s “tajnom” što ju je on “otkrio” a vezano za posjet Kineza Hrvatskoj.

Evo preslike onoga što je objavljeno na spomenutom fb profilu:

Ivan Lovrinović/Jučer u 01:11 · 

NE MOŽEŠ U SABOR

Negdje oko 9.30 zaustavljen sam kod kule Lotrščak na putu u Sabor. Policijska brklja okružena policajcima postavljen je za osiguranje kineskog premijera Keqianga. (vidi selfie)

Predstavio sam se i zamolio da me puste u moj drugi dom – Sabor. Zapovjednik me je i prepoznao, ali je rekao da ne mogu proći. Bio sam ne samo iznenađen, već i zgrožen jer premijer NR Kine je upravo dolazio u Vladu a potom u Sabor gdje radim i gdje sam izabran biti zajedno sa drugima.
Da sam došao kao građanin baš u to vrijeme obilaziti Gornji grad i sam bih sačekao ili odustao i došao drugi put.

Prije otprilike mjesec i pol dana bio sam u Donjoj Lomnici na prosvjedu građana protiv izgradnje asfaltne baze u samom mjestu koja prijeti opasno njihovom zdravlju. Na kraju mirnog prosvjeda policajac me legitimirao. Nedugo nakon toga policajac je došao u redakciju legitimirati novinarku Klancir.

Kao što je policiji mjesto tamo gdje sam zaustavljen prema Saboru tako je i nama zastupnicima mjesto u Saboru.

Ne znam jesu li zaustavljeni pojedini zastupnici vladajuće koalicije!?

Možda nije ni trebalo jer oni dolaze petkom u podne samo dizati ruke…

 (Izvor: https://www.facebook.com/Prof.IvanLovrinovic/photos/a.943029865759257/2349277925134437/?type=3&theater)

Dakle, saborski zastupnik Lovrinović se htio samo malo pohvaliti koliko je savjestan, vrijedan, čestit i pošten – do te mjere da Sabor shvaća kao vlastiti dom (nije šala mala) i onda, nažalost, kad on zapuca kako bi što prije stigao u taj svoj “dom” (jer treba delati, kaj ne?), eto ti Kineza i ovih naših nasrtljivih policajaca (u koaliciji s njima) koji mu ne daju proć’!

Sramota neviđena!

Zamislite, policajac ga je čak i poznao (a tko ne bi) i unatoč tomu nije ga pustio!

Zamislite!

Ali naš hrabri borac za narodnu pravicu, naš tribun, takoreći Gubec novog doba, uspio je zavarati policiju, SOA-u, MSS i sve ostale domaće i kineske agente i kao corpus delicti svojih stradanja na povijesnom mjestu (Trgu svetog Marka) u vlastitom mobilnom uređaju (kojega je privremeno progutao) prokrijumčariti selfi! Pogledajte molim vas na fotki gore, koja je to ljepota, elegancija, inteligencija, mudrost i pronicljivost u pogledu, pa macho držanje, a bogme i hrabrost i odlučnost da se dobije bitka protiv međunarodne urote! Takvo što mogu samo odabrani!

Bravo Ivane!

Neka hrvatski narod i građani ove zemlje vide što se sve radi s onima koji su izabrani njihovom voljom i kakvim trnovitim putem hode narodni tribuni u borbi za njihovo dobro!

I kako bi sve dobilo na dramatici, tu se Ivo (Lovrinović) posluži metaforom patnje naše “Ivane Orleanske” (Đurđice Klancir) koju su onako brutalno, sadistički, užasno, surovo, monstruozno, opako (etc, etc) legitimirali – i to (pazite sad ovo!) usred njezine rođene redakcije (koju ona isto tako smatra svojim domom kao i Lovrinović Sabor), a spomenuti teroristički čin legitimiranja “Ivane Orleanske” uslijedio je nakon što su njega (Lovrinovića) prethodno legitimirali u Donjoj Lomnici “na prosvjedu građana protiv izgradnje asfaltne baze u samom mjestu koja prijeti opasno njihovom zdravlju”.

Aha, to je to.

I kakve veze ovaj nevješti i diletantski pokušaj samopromocije Ivana Lovrinovića putem vlastitog fb profila ima s Kinezima i njihovim dolaskom u Hrvatsku?

Ma sve mi se čini da je u pitanju neka urota značajnijih razmjera s ciljem da se njega i Klancirku omete u borbi za demokraciju, narodna prava, građanske slobode i slobodu govora i izražavanja.

Mora da je to. A što bi drugo bilo? Samo, Lovrinović je isuviše samozatajan da bi takvo što priznao, znam ga ja!

Jer, u Kini odavno znaju za njih, pa nije čudo da su svoj posjet tempirali upravo u vrijeme kad se naš Ivo (domovine sin) pokušao probiti do svoga “doma” na Markovu trgu.

Možete zamisliti što bi im hrvatski policajci i Kinezi tek radili da je s njime bila i Klancirka!

Brrrrrrrrrrrr… Ne smijem ni pomisliti!

Zlatko Pinter/Kamenjar.com

Napomena: tekst je satiričnog karaktera

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Satira

Motociklist koji se identificira kao biciklist postavio svjetski rekord

Objavljeno

na

Objavio

NEW YORK — U inspirirajućoj priči iz svijeta profesionalnog biciklizma, motociklist koji se identificira kao biciklist rasturio je konkurenciju regularnih biciklista, postavljajući nevjerojatni svjetski rekord.

Profesionalnom trkaču motocikla, Juddu E. Banneru, hrabrom trans-voznom vozaču, dozvoljen je nastup na utrci nakon što je organizatorima natjecanja rekao da se oduvijek osjećao kao biciklist u tijelu motociklista.

“Pogledajte, moje prijevozno sredstvo ima upravljač, dva kotača i sjedalo”, rekao je novinarima prije nego je prihvatio trofej za svoj nevjerojatan rezultat u utrci na kronometar. “Samo zato što imam malo dodatne opreme, poput 1170 kubičnog, dvocilindarskog motora s 110 konjskih snaga, ne znači da ovdje imam bilo kakvu inherentnu prednost.”

Banner je također rekao da je ispisao riječ “HUFFY” na boku svog motocikla, kamo bi osigurao da nema nikakvu osobitu prednost u odnosu na bajkove koji su izašli iz tvornice kao bicikli.

Neki kritičari su izjavili da bi morao maknuti motor kako bi natjecanje učinio pravednijim, ali on ih je brzo prozvao bigotima da bi im odmah nakon toga bio zabranjen nastup na profesionalnim biciklističkim utrkama.

 

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica. Tekst je satiričnog karaktera

Konzerva.hr/Hrvatsko nebo

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Satira

Poslijepodne jednoga klauna

Objavljeno

na

Objavio

Monokatastrofa

KLAUN ZOKA, propalica od 52 godine

Sto mikrofona ispred njega, blicaju foto-aparati, naguravaju se novinarčići, a iza leđa Klauna Zoke gužva u prometu… prolaze migranti sa Bliskog istoka i kad vide kamere mašu rukama…

KLAUN ZOKA: Da, ja kao predsjednik republike ne ću moći utjecati, ali ću moći govoriti i to puno izravnije nego sam nekad morao, jer sam morao voditi računa da neke ljude ne povrijedim, koji nisu glasali za mene, ali koliko god ja šutio oni me mrze. E, pa sad ćemo drugčije! MORA SE POŠTOVATI ZAKON, NE NAROD!

Opet se borimo da Hrvatska bude normalna zemlja i da nešto što je nenormalno istisnemo. Istina je da u zadnje dvije-tri godine ima pomaka, proračun je stabilan, ali imamo dojam da nas obavija tamni crni dim. To ćemo rastjerati i to na način da nitko neće patiti i krvariti zbog toga. Borit ćemo se za modernu i otvorenu Hrvatsku, za Hrvatsku u kojoj je različitost prednost. MORA SE POŠTOVATI ZAKON, NE NAROD!

Vozili smo autocestom i zaustavila nas je policija kada smo dolazili u Rijeku. Oni su radili svoj posao, a ja kažem: A da pitamo narod što misli. Da napravimo anketu, fućkaš ono što piše u zakonu. Tako izgleda Hrvatska Kolinde Grabar-Kitarović. A uopće nas nisu zaustavili zbog brze vožnje jer nismo ni vozili brzo, zaustavili su nas jer im je izgledalo da u autu sjede sumnjivi ljudi. Riječ je o policiji kojoj je posao borba protiv krijumčarenja ljudima. Zakon nije algoritam, formula ni linerana jednadžba, prisutan je uvijek ljudski faktor. Ali pitati narod može biti i poziv na linč, kršenje zakona, to ozbiljna, obrazovana osoba i pri tome predsjednica Republike ne smije ni pomisliti, a kamoli reći. MORA SE POŠTOVATI ZAKON, NE NAROD!

Treba nam građanski odgoj da bi se učilo o dužnostima i pravima i što predsjednik ne smije reći jer ga djeca slušaju. Imamo posla s ljudima koji su bez karaktera za javni posao i smatraju da mogu lagati cijelo vrijeme. Danas se laže s najmanje odgovornosti i u zadnjih 50 godina se nikada nije više lagalo i nikada se lakše preko toga nije prelazilo. Ovo je postalo kultura laži, kultura brzo probavljene vrlo često lažne informacije. Protiv toga ću se boriti svojim primjerom i neću se dopasti svima. Ali ne mogu podilaziti svima, ne mogu otići u Argentinu i govoriti jedno, u Zagrebu drugo, u Zagorju treće pri tome izmišljati i vrlo često i lagati. MORA SE POŠTOVATI ZAKON, NE NAROD!

Pozivam još jednom aktualnu hrvatsku predsjednicu na debatu prije službenog početka kampanje za predsjedničke izbore kako bi građani mogli čuti izravno kandidate. Iako nismo zemlja s predsjedničkim sustavom kao Amerika, i te kako trebamo koristiti debate. To odgovara hrvatskim građanima da vide s kim imaju posla. Zato pozivam još jednom predsjednicu da se nađemo i debatiramo. Da se ne bi opet dogodilo da je nisu dobro razumjeli. Pa je morala objašnjavati izjavu kako misli da bi pravosuđe prije svega trebalo slušati narod. MORA SE POŠTOVATI ZAKON, NE NAROD!

Iako je maknula bistu Josipa Broza Tita, duh komunizma iz nje kulja i dimi. Tako nešto ne možeš izjaviti, osim ako nisi bio Titov pionir. To nije pametno, to nije dobro. MORA SE POŠTOVATI ZAKON, NE NAROD!

Govoriti ljudima stvari za koje unaprijed znam da ne mogu ostvariti. Ljudi su na to osjetljivi i nisu imali plaće pomoćnika tajnika u NATO-u, ambasadora u Washingtonu, ljudi žive od pet-šest tisuća kuna. I kada im obećavate plaću kao u Švicarskoj ljudi su bijesni i zato odlaze. Kada budem predsjednik, ljudi će u Irsku ići na izlet, a ne u nekakvu vlažnu sobu za 800 eura mjesečno da bi zaradili 200 eura više nego u Hrvatskoj. Na tome ću raditi, a hoću li uspjeti, ne znam. Ali MORA SE POŠTOVATI ZAKON, NE NAROD!

Do daljnjih sero-bisera Klauna Zoke… vjerojatno nećemo predugo čekati!

Siniša Posarić

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari