Dražen Bošnjaković: U Borovom Selu imamo spomenike četničkim vojvodama

2

Ne stišavaju se reakcije na Spomen-ploču u Jasenovcu koju su prije mjesec dana postavili veterani HOS-a.

I jučerašnja saborska sjednica počela je stankom upravo zbog te ploče.

Sabina Glasovac (SDP) rekla je da je zbog postavljanja ploče s ustaškim pozdravom inicirana sjednica Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav.

Dražen Bošnjaković (HDZ) iskazao je stajalište prema kojem HDZ osuđuje sve totalitarne sustave. I prema NDH smo se vrlo često određivali osuđujući tu kvinslinšku tvorevinu.

I premijer Plenković rekao je da treba zakonski regulirati pitanja totalitarnih režima.

Što se tiče ploče u Jasenovcu, riječ je o tome da su HOS-ovci sudionici Domovinskog rata. Dali su život za slobodnu Hrvatsku i to treba gledati u tom kontekstu a ne povezivati s NDH.

Postoje i mnogi drugi spomenici koji vrijeđaju osjećaje mnogih drugih ljudi, rekao je, spomenuvši spomenike ‘belim orlovima’ u Borovu Selu.

Zato je najrazumniji prijedlog regulative pitanja totalitarnih režima. Ovakvim temama treba pristupiti razumno i racionalno, dodao je.

Potrebno je da visoki dužnosnik iz SAD mora uvjeravati svijet da u Hrvatskoj nema nikakve fašizacije, mislim da sami to možemo vidjeti i prepoznati, poručio je Bošnjaković.

facebook komentari

  • lopov

    Tipičan politicki spin,on zna da postoji spomenik cetnickom vojvodi,pa sta si ucinio po tom pitanju?Jesi izdao naloga da se ukloni?Nisi,jer ocekujes da ga mi uklonimo?Misli da da ..

  • lopov

    Mi samo pronalazimo za “njima” njihove ostatke i zakljucujemo i to je vrhunac!!i tako vec 5-6 godina mi smo zakljucili da postoje komunjare pa onda da je na djelu Sanu 2..i onda jos o tome imamo emisije..svi zakljucuju i cude se..oni to ne rade oni djeluju!A mi se i dalje cudimo..pa cemo i cuditi kad izgubimo i drzavu..i imate emijsije o tome