Connect with us

Komentar

Dražen Lalić za šumu spreman

Objavljeno

on

Poznati splitski sociolog i profesor na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu gotovo svakodnevno dokazuje zašto je postao profesor na fakultetu poznatom kao ustanovi osnovanoj za opismenjavanje tadašnjih, iz šume netom pristiglih, budućih elitnih kadrova nove socijalističke države, a danas jedno od rasadnika jugoslavenstvom ispranih mozgova.

Odbivši poziv u emisiju Bujica, na temu uklanjanja natpisa “Za Dom Spremni” na spomeniku poginulim pripadnicima Hrvatskih obrambenih snaga IX bojne, Lalić je voditelju poručio slijedeće: da je 1941. godina, da bi on posve sigurno išao u šumu boriti se protiv pozdrava ‘Za dom spremni’.

Da Lalić i nije neki hrabar čovjek koji je spreman ginuti za ideale, to odavno nije tajna ali ipak ostaje činjenica da bi Lalić makar na riječima, ratovao protiv “Ustaša” dakle Hrvata a istodobno, u ratu protiv četnika nije proveo niti pola sata.

Lalić jednostavno time želi reći (iako vjerojatno to nije htio ali ljudi slabije inteligencije često ne razmišljaju o posljedicama) kako su mu “Ustaše” puno veći problem od četnika i kako su tek “Ustaše” razlog da se uzme oružje u ruke.

Time je Lalić rekao sve o sebi, otvoreno relativizirajući srpsku fašističku agresiju na Hrvatsku, koja za pravo za Lalića očito i nije agresija.

Da je Lalića spojiti na aparate ili na poligraf barem vjerojatno bi utvrdili da srpsku agresiju niti ne smatra agresijom nego valjda opravdanom borbom protiv “Ustaša” pokazujući time da je bio i ostao mali bijednik koji je u nekoj rupi vjerojatno s nestrpljenjem čekao dolazak “osloboditelja” s kokardama na glavi istodobno kukavan i jadan da se sam pridruži “braći” za koju je navijao da pobijede.

Ovakav čovjek zasigurno zaslužuje dobiti naslov ‘Šupak godine’.

[ad id=”40551″]

NN

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari