Pratite nas

Reagiranja

Dražen Travaš: Oni koji su otišli, otišli su tiho sa suzama u očima bez ikakvih Oproštajnih pisama

Objavljeno

na

Ilustracija

Jesul’ završili “Dani oproštajnih pisama”?

Vidim danas gužvu ispri Narodnih novina di se prodaju formulari i obrasci za napisat Oproštajno pismo OP/klasa 1 za 50 lipa.

Sve mlad lip svit…. Che Guearke kape, Titove maje, bedževi Radničke fronte, naušnice isponosa, novi iPhoni, crno ispo noktiju od kopanja nosa….. i svi hebu mater fašističkoj, nacističkoj, klerofašističkoj “Rvackoj” iz koje biže !!!!

Stoko…. oni koji su otišli, otišli su tiho sa suzama u očima bez ikakvih Oproštajnih pisama poslanim INDEXU, Jutarnjem, SLOBODANKI, RTL-u il kragujevačkoj N1 REGION televiziji, napisao je poznati ratni snimatelj Dražen Travaš na facebooku, aludirajući na sve masovniju pojavu ‘oproštajnih pisama’ u nekim medijima, u kojima se poziva na odlazak iz kako navode ‘fašističke’ Hrvatske.

Podsjetimo, nakon što je Mario Vujević na svojem Facebook profilu objavio  ‘oproštajno pismo’ namijenjeno Hrvatskoj javnosti (a koje je prenio Index, Šprajc i ini..) u kojem je istaknuo svoje navodne razloge, koji su ga potakli na odluku o odlasku na facebooku je Krešimir Budiša, HDZ-ov stručnjak za EU fondove objavio poruku naslova “Ne okreći se sine, nećemo te ni zvati”.  Nedugo potom, status je uklonio zbog prijetnji koje je zbog toga dobio. Pismo javnosti je napisao i mladi izumitelj Ivana Mrvoša…

Također, Bruno Šimleša se sinoć dotakao iste teme, napisavši status: “Dosta mi je Rvatina!  Mamicu vam vašu! Ja vama neću preporučiti da se iselite, iako bi se bez vas lakše disalo.”

Portal Kamenjar je na sve ovo odgovorio satirom u duhovitom pismu Hrvatka Horvata: ‘Napuštam Rvacku jer je više ne merem gledati’.

Uglavnom, činjenica jeste da ljudi odlaze, neki se vraćaju, razlozi su brojni, ali smatramo da nikakva nepostojeća ‘ustašizacija ili fašizacija’ nije razlog migracije ljudi, a upravo to se u medijskom prostoru potencira. I zato upozoravamo čitatelje da ne nasjedaju na ‘srceparajuća oproštajna pisma’, a gospodinu Travašu zahvaljujemo na satiričnom ali istinitom komentaru!

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

ČESTITAJMO IM BOŽIĆ

Objavljeno

na

Objavio

HRVATSKI NAROD UVIJEK PAMTI I ZAHVALJUJE SVIMA ZASLUŽNIMA ZA SLOBODU DOMOVINE

Pošaljimo čestitke za predstojeći blagdan – BOŽIĆ, hrvatskim braniteljima koji nose KRIŽ ZA DOMOVINU, danas.

 

Pozovite svoje prijatelje, rodbinu i poznanike

neka se odazovu

i pošalju što više čestitki,

i time zajedno pokažimo i njima i svijetu

 

DA IH NISMO I NEĆEMO ZABORAVITI.

jer

Čestitost i poštenje mogu biti ludost u svijetu nepoštenja, ali uvijek ostaju jedna od temeljnih vrjednota

koje čovjeka čine čovjekom, i ne pripadaju ovim ili onim vremenima, običajima ili naraštajima.

 

Ima još jedna osobina koju kao da smo prestali cijeniti:

dosljednost, karakternost, čvrstoća karaktera i postojanost u nevoljama.

  

JADRANKO PRLJIĆ

BRUNO STOJIĆ                                      P. O. Box 13888,

MILIVOJ PETKOVIĆ                              2501 EW The Hague,             

VALENTIN ČORIĆ                                   THE NEDERLAND

BERISLAV PUŠIĆ

 

VLADIMIR MILANKOVIĆ

Kaznionica u Lipovici

Lipovečka 22,

44316, Donja Vlahinićka

 

VELJKO MARIĆ

Kaznionica u Glini

Vinogradska 2

44 400 GLINA

 

TOMISLAV MERČEP

Zatvor u Zagrebu

dr. Luje Naletilića 1

10 000 Zagreb

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Mladen Pavković: Nečuveno. Za ratne zločine u Škabrnji love samo ‘stare babe’ i obične vojnike!

Objavljeno

na

Počelo je. Nakon 27 godina za teške ratne zločine u Škabrnji, Županijsko državno odvjetništvo u Splitu, podiglo je još jednu (sic!) optužnicu i to protiv 50-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, Milana Gnjidića, kojeg optužuju da je 18. studenog 1991. u mjestu Škabrnja, zajedno s još jednim danas pokojnim zločincem, zlostavljao  zarobljenog hrvatskog vojnika i to na najgori mogući način.

Inače, za zločine u Škabrnji dosad je jedino odgovarala neka bolničarka, a za razliku od nje, Gnjidić, je, naravno, – nedostupan hrvatskom pravosuđu, pa će ga možebitno i osuditi na način, kako se to kaže, da mu „stave soli na rep“!

Ratni zapovjednik obrane ovog malog mjesta, nedaleko Zadra, Marko Miljanić nam je rekao da je to samo još jedna predstava za javnost te da je taj zločinac samo jedan od nekoliko tisuća koji su napadali ovo malo mjesto i činili strašne zločine. Gdje su oni koji su tenkovima gazili nevine civile 18. studenoga 1991. u Škabrnji? – pita se. Zatim je dodao da za tog zločinačkog vojnika nikada nije čuo, ali da je dobro da se nakon toliko godina napokon  krenulo optuživati pa makar – jednog po jednog, iako, ako se nastavi tim tempom, nema šanse, nažalost, da zločinci iz Škabrnje budu osuđeni u daljnjih 100 godina!

– Neprestano postavljam pitanje, pa i ovom prigodom, kad će se na optuženičkoj klupi u Hrvatskoj naći netko od ratnih zapovjednika, poput Ratka Mladića, koji je trenutačno u Haagu, a koji, zamislite, nikada nije ni optužen za zločine u Škabrnjni, iako je bio jedan od njihovih kreatora, a potom i svi ostali, kao što je recimo zločinački pukovnik Triko Čečović, koji mirno živi u Podgorici, a pod čijim je zapovjedništvom na Škabrnju palo na tisuće projektila? Ne, neću biti zadovoljan, dok ne privedu barem jednog agresorskog ratnog zločinca, od satnika pa na više. Stotinu puta sam im rekao i gdje stanuju ti zlikovci, ali – ništa.

Ako ne mogu ili ne žele uhititi neke od srbijanskih zapovjednika, onda neka, ne bacaju „dimne bombe“, i nakon toliko godina optužuju neke „babe“ i takve kakav je taj Gnjidić, kojem će na kraju, da se malo našalim, možebitno morati platiti i „odštetu“ za duševne i ine boli! Pozivam još jednom nadležne službe u Hrvatskoj, ako ne znaju, neka mene opet pozovu i ja ću im po „stotinu puta“, vrlo rado otkriti većinu zločinaca na Škabrnju i to sa njihovim adresama, a za neke i brojevima telefona! – istaknuo je pomalo ogorčen ratni zapovjednik obrane Škabrnja, koji je i sam ostao bez nekoliko najbližih članova svoje obitelji.

Mladen Pavković

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Poduprite naš rad


Donacijom podržite Kamenjar.com! Hvala!Komentari