Connect with us

Hrvatska

Dražimir Jukić predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi

Objavljeno

on

Dosadašnji predsjednik Ante Deur izabran je na mjesto savjetnika za pitanja hrvatskih branitelja predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović
Na izbornom saboru Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi (ZUV HGP) jednoglasno je za novoga predsjednika izabran Dražimir Jukić, izvijestila je u nedjelju ta udruga.

Dosadašnji predsjednik Ante Deur izabran je na mjesto savjetnika za pitanja hrvatskih branitelja predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović te je stoga morao odstupiti s mjesta predsjednika ZUV HGP-a, dodaje se u priopćenju sa izbornog sabora održanog u petak.

Dražimir Jukić rodio se 1967. u Guberu kod Livna. Dragovoljno se uključio u obranu Hrvatske od srpske agresije kao pripadnik Prve gardijske brigade Tigrovi, a daljnjim ustrojenjem i razvojem hrvatske vojske priključio se Sedmoj gardijskoj brigadi Puma. Tijekom Domovinskog rata prošao je brojna bojišta te je prilikom ranjavanja 1993. godine u akciji kod Pristega izgubio lijevu nogu. Usprkos ozljedi, nakon samo dva mjeseca vratio se na teren te se aktivno nastavio boriti za hrvatsku slobodu. Gubitak noge nije spriječio Dražimira Jukića da 1994. godine, sudjelujući u operaciji Zima 94, cijelu Dinaru propješači s protezom.

Nakon sudjelovanja u operaciji Oluja Dražimir Jukić je ostao raditi u sustavu MORH-a sve do 1999. godine kada je umirovljen, navodi u priopćenju ZUV HGP.

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi samostalna je, slobodna i dragovoljna udruga osnovana 2011. godine radi zaštite i promicanja zajedničkih braniteljskih interesa i ciljeva. Zbor djeluje na području Hrvatske, a organiziran je kao nevladina, nestranačka i neprofitna organizacija. Služi kao krovna organizacija devet članica gardijskih postrojbi.

Djelovanje im je usmjereno prema oživotvorenju deklaracije o Domovinskom ratu te zaštiti digniteta i vrijednosti Domovinskog rata kao temelja moderne hrvatske države.

[ad id=”40551″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari