Connect with us

Magazin

Dražin muzej nasuprot crkvi Sv. Ante?!

Objavljeno

-

Premalo vremena za sve što sam još htjela reći;

-O fojbama i otkrivanju fojbi za koje se nije znalo, jer se ljudi i dan danas o tome boje govoriti. Fojbe su kraške jame u koje su titovi sljedbenici nakon završetka 2.svjetskog rata neselektivno, bez suda i presude, bacali ubijene ili žive ljude vezane žicom jednog za drugog. Kada bi pao prvi povukao bi i ostale za sobom. Prema svjedočenju stanovnika danima bi se čuli jauci i zapomaganje žrtava dok ne bi umrli.

Toliki su veliki strah utjerali ljudima da je jedna nonica prije smrti na ispovjedi otkrivši jamu Cerovica kraj Pićna, pitala svećenika “ste zaprli( zatvorili) vrata”

-O Crnogorcima koji su došli u Peroj 21. srpnja 1657. kada su Mlečani dopustili naseljavanje skupini 77 crnogorskih obitelji iz Crmnice na svoj teritorij, pa su ih Srbi na osnovu pravoslavne vjere pretvorili u Srbe.

-O dvojezičnosti koja je nepravedno i neopravdano uvedena, jer Talijana ima svega 9.784 ili 5.01 % na ukupno 195.237 stanovništva Istre. Na primjeru Pule vidi se sva zlonamjernost IDS-a prema domicilnom hrvatskom stanovništvu gdje na 52 220 stanovnika uvedena dvojezičnost za 1.860 ili 3,56 % Talijana koji žive u Puli.

-O istrijanstvu IDS-a kojim su htjeli uvesti autonomiju Istre kao regije u Europi regija. Istrijanstvo znači da Istrijani nisu ni Hrvati, ni Slovenci, a ni Talijani, već Istrijani, a Istrijan kao narodnost ne postoji. To je samo regionalno izjašnjavanje, kao na pr. Slavonac, Zagorac ili Dalmatinac.

Međutim mojim neprestanim ukazivanjem da u Istri žive Hrvati, broj Istrijana se znatno smanjio. Po popisu stanovništva 2011. Istrijana je bilo 12,11 % ili 25 203, a na popisu 2021. Istrijana ima 10 025 ili 5.13 %. znači za 15 178 manje, a ujedno se povećao u broj Hrvata od 68,33 % 2011. na 76,40 % 2021.godine.

-O štetnosti politike IDS-a prema Istri na nacionalnom, gospodarskom i političkom planu. Na nacionalnom rashrvaćivanje Istre, IDS je raširio  veliku netrpeljivost prema Hrvatima i svima “priko Učke” , talijanizacija i istrijanizacija. Proklamirana Istra poznata po svom multikulturalnom stanovništvu i čuvanju zajedničkih vrijednosti, je podmetnuto IDS-ovo kukavičje jaje, mrtvo slovo na papiru.

Na gospodarskom potpuno uništenje industrijske proizvodnje i podređivanje turizmu kao najvažnijoj gospodarskoj grani. Čak su uspjeli uništiti jedan Uljanik koji je od 1856. kada je car Franjo Josip postavio kamen temeljac, preživio KUK monarhiju, talijanski fašizam i titov komunizam, ali nije 30-godišnju IDS-ovu vladavinu u Istri.

Na političkom planu IDS je sačuvao Titoizam i oazu jugoslavenstva u Istri.

-O strašnim zlodjelima koje su počinili titoisti u ime naroda. Komunističkim zločinima koji su ostali nekažnjeni. Titov režim sudio je i kaznio pristalice NDH, visoke časnike vojske NDH, pogubio sveukupno svećenstvo Hrvatske pravoslavne crkve na čelu sa patrijarhom Grmogenom, a da nitko od titovih zločinaca nije ni optužen , ni kažnjen. A zločin je zločin, ma tko ga počinio!

-O lažnom antifašizmu, stigmatizaciji Hrvata ustaštvom, da bi se sakrili ili opravdali zločini komunizma.

-O velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku, koja se usprkos tome što smo srpske agresore vojno porazili 1995. nastavlja u miru, nesmiljenom žestinom u medijskom i kulturnom djelovanju, nažalost uz pomoć jugoslaveniziranih Hrvata!

U medijskom djelovanje huškačkom politikom SNV-a preko njihovih  Novosti, TV Vide i  raznih Biltena,  koje odnarođena jugoslavenizirana hrvatska vladajuća elita podržava i obilno financira.

U kulturnom djelovanju svojatanjem hrvatskih znanstvenika i umjetnika od strane službene Srbije. Zabranom hrvatskih pjevača i nametanjem srbijanskih primitivnih „pevaljki“ tzv. cajki. Kazališnih i filmskih predstava koje financira Ministarstvo kulture, u kojima se nameće krivnja Hrvatima  sa ciljem aboliranja srpskih i četničkih zločinaca.

-O nezakonitom radu i financiranju Srpske pravoslavne crkve-SPC u Hrvatskoj kao nositelju i instrumentu agresivne velikosrpske politike ili Srpskog sveta, glavnog uljeza i neprijatelja hrvatske državotvornosti.

-O Katoličkoj crkvi i vjernicima Hrvatima prema kojima se otvoreno i javno pokazuje velika mržnja i netrpeljivost.

-O odnarođenoj jugoslaveniziranoj hrvatskoj  političkoj “eliti “na vlasti…

Lili Benčik/hrvatskepravice

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas