Connect with us

Politički rentgen

Drug Boris Rašeta, ili slabo pamti ili brzo zaboravlja? Za čiji račun?

Objavljeno

on

…Od kuda danas odjednom, Milanovićev državotvorni agiornamento, presvlačenje u predsjedniče odore, kao da odijelo, a ne djela, stvarno čini čovjeka?“ Čovjeka se drži za riječ, a vola za rogove!….

Piše: Kazimir Mikašek: Kazo

Sve je više tendencioznih napisa s ciljem slabljenja HDZ-a i premijera Plenkovića na svim područjima, a širenje lažnih vijesti i namjerno zaboravljanje notornih činjenica, računajući na slabo pamćenje čitalačke publike i naroda, poprima legitiman modus operandi u političkoj borbi neistomišljenika. Ali, ako narod ima pamćenje tri sekunde kao riba, internet ipak sve pamti i ne oprašta?

Drug Boris Rašeta, koji se bez ikakve sumnje dobro služi internetom, izašao je u javnost sa suludom tezom, „da je politika Zorana Milanovića prema BiH Tuđmanova politika, dok je politika Andreja Plenkovića prema BiH na tragu Mesićevih politika“! U najmanju ruku, navijačke strasti Borisa Rašete, koje nije skrivao u kontekstu kampanje protiv Kolinde Grabar Kitarović, pomutile su mu pamćenje, ili je već u pitanju lagana staračka „krečana“ u relativno „mladom“ mozgu prosječnog propagandiste, koji „dejstvuje“ 24 sata dnevno!

Čini se da drug Rašeta, namjerno ili slučajno zaboravlja da mu je omiljeni predsjednik Milanović 2010., doslovno hrlio u Sarajevo kao podrška Komšiću i zajedno s njim zagovarao građanski koncept političkog uređenja BiH, uz svesrdnu potporu i na tragu politika Stjepana Mesića. Građanski koncept političkog uređenja BiH značio bi samo jedno, a to je prestanak konstitutivnosti Hrvatskog naroda u BiH što bi vodilo do majorizacije, do njihovog potpunog nestajanja ili pretvaranja u nacionalnu manjinu o čemu se javno govorilo.

Drug Rašeta, vjerojatno pod snažnim djelovanjem „krečane“, zaboravlja da je Milanovićeva ministrica vanjskih poslova drugarica Vesna Pusić, više puta javno optužila Franju Tuđmana i Republiku Hrvatsku za agresiju na BiH i upravo takve i slične izjave Milanovićevih kadrova nanijele su najveću moguću štetu Hrvatima u BiH i predstavljaju balvane na putu traženja ustavnih i zakonodavnih rješenja, osobito u kontekstu promjena izbornog zakonodavstva u BiH!

Od kuda danas odjednom Milanovićev državotvorni agiornamento, presvlačenje u predsjedniče odore, kao da odijelo, a ne djela, stvarno čini čovjeka?“ Čovjeka se drži za riječ, a vola za rogove! I otkud Rašeti ideja da je Milanović Tuđmanist, a Plenković Mesićev podanik? Čini se da Rašetino drukanje i kampanja veličanja Zorana Milanovića nije prestalo i da je sve ovo Milanovićevo „hrvatovanje“ zapravo kampanja za njegov drugi mandat na Pantovčaku, kojega se može dočepati jedino prodavanjem kvazi domoljublja i prijevarom hrvatske desnice s pojavom nekog novog Škore!? Milanovićevo naglo buđenje nacionalne svijesti, neodoljivo me podsjeća na rukopis njegovog PR-ovca Alexa Browna i ne bi me iznenadilo da baš on uskoro ne iskoči iz neke paštete na Pantovčaku.

Bosanskohercegovačka stand up crna komedija, koju prezentira predsjednik Milanović, uz silnu želju preuzeti vanjskopolitičku dominaciju van svojih predsjedničkih ovlasti, pokazala se u punom svijetlu prilikom njegovog „državničkog“ posjeta BiH u kojega je sam sebe pozvao, kada je u širokom luku zaobišao službeno Sarajevo, kao da se bez Sarajeva u BiH može učiniti što god on pomisli.

Naravno, Milanovićev posjet Sarajevu izazvao je lavinu kontroverzi u BiH kao i u međunarodnim krugovima, a sve što je tamo izrekao puko je prepisivanje inicijativa Vlade Republike Hrvatske, osobito kada je riječ o zaštiti prava Hrvatskog naroda u BiH. Poznato je da Milanović u međunarodnim krugovima, bez kojih se ne može razriješiti gordijski čvor u BiH, uopće nije shvaćen, niti je dobrodošao kao relevantan sugovornik, jer administracija Andreja Plenkovića u proteklih pet godina vodi konzistentnu politiku brige o jednakopravnosti Hrvata kao jednog od tri konstitutivna naroda u BiH.

Andrej Plenković, kao poželjan sugovornik u EU i u međunarodnim krugovima, uvijek se otvoreno zalagao za europski put BiH u kontekstu ravnopravnosti Hrvata, a internet pamti da je to činio još u vrijeme dok je bio zastupnik u Europskom parlamentu. Plenkovićevo zalaganje i pomoć u naporima BiH prigodom podnošenja zahtjeva za članstvom u EU poznata je svim poštenim novinarima i nikakva krečana to ne može izbrisati.

Nakon općih, prilično burnih izbora u BiH 2018., o ravnopravnosti i legitimnoj zastupljenosti sva tri konstitutivna naroda u BiH, u bilateralnim razgovorima s nizom europskih čelnika, Andrej Plenković je ovu temu podigao na razinu Europskog vijeća i Europskog parlamenta! Sve to internet pamti, a drug Rašeta čini se svrsishodno, to namjerno zaboravlja!

Kada kompariramo ovu internetsku memoriju, koja pamti Plenkovićevo djelovanje, s onom drugarice Vesne Pusić, Stjepana Mesića i Zorana Milanovića, kada se sjetimo da je Franjo Tuđman zbog takvih i sličnih likova gotovo završio kao vođa udruženog zločinačkog pokreta, tek tada možemo shvatiti dubinu politike zaborava Borisa Rašete i njegov novi pogled na Milanovićevo „domoljublje“. To isto „domoljublje“ već sutra će se pretvoriti u lijevo-zelenu internacionalu, na putu preuzimanja Banskih dvora. U tom kontekstu populističkog politikantstva , stavljanje Plenkovića u isti koš s Mesićem, ima itekako svoj poredizborni smisao!

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR