Connect with us

Vijesti

Drugi čovjek Islamske države ubijen u američkom zračnom napadu

Objavljeno

-

Bijela kuća je u petak potvrdila da je u zračnom napadu provedenom u Iraku 18. kolovoza ubijen Hajji Mutazz, drugi u hijerarhiji takozvane Islamske države, prenosi Fox News.

[ad id=”68099″]

Mutazz je putovao vozilom blizu Mosula u Iraku kada je se zračni napad dogodio, a osim njega ubijen ISIS-ov operativac za medije poznat samo kao Abu Abdullah.

Hajji Mutazz, poznat i kao Fadhil Ahmad al-Hayali, bio je viši zamjenik vođe ISIS-a Abu Bakr al-Baghdadija te je bio koordinator prijevoza oružja, vozila i eksploziva iz Iraka u Siriju. Kao takav, bio je ključan sudionik vojničkih operacija koje uključuju i ISIS-ov napad na Mosul u lipnju 2014. godine.

‘Smrt al-Hayalija imat će nepovoljan utjecaj na ISIL-ove aktivnosti budući da je njegov utjecaj bio dalekosežan, jer je bio zadužen i za financije, i za medije te za opće aktivnosti i logistiku’, stoji u objavi Bijele Kuće.

‘Sjedinjene Američke Države i njegovi koalicijski partneri ustrajni su u degradiranju i uništavanju ove terorističke skupine koja je donijela toliko štete i patnje ljudima u regiji, a i šire’, također stoji u objavi Bijele Kuće.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari