Connect with us

Komentar

DRUGI LJUDI, ISTI SLUČAJ – PREVIŠE SLIČNOSTI DA BI BILA PUKA SLUČAJNOST!?

Objavljeno

on

Nakon NATO-vog bombardiranja Beograda 1999, ravnatelj beogradskog ureda međunarodne nevladine humanitarne udruge CARE Steve Pratt, te suradnik Peter Wallace su se pripremali napustiti tadašnju Jugoslaviju – Miloševićevu Srbiju.

[ad id=”68099″]

Prije odlaska, uhićeni su pod optužbom da je Pratt – kao bivši australski vojnik zapravo špijun za NATO savez. Skupa s njima je uhićen njihov prevoditelj Branko Jelen. Sva trojica su strpana u zatvor. U tim mjesecima Pratt je prisiljen da izgovori iskaz pred kamerom, a snimak je proslijeđen svim svjetskim televizijskim kućama i prikazivan je kao udarna vijest danima. Direktor te nevladine udruge u Australiji je bio bivši Premijer Australije, Malcolm Fraser. Taj događaj je šokirao cijelu Australiju. Panično se diplomatskim putevima pokušavalo osloboditi te ljude. Zabrinute obitelji su prikazivane na televiziji. Ostali građani su davali podršku i inzistirali da Vlada učini sve što mora kako bi oslobodila Pratta, Wallacea i Jelena.

U takvom paničnom ozračju je stigla ponuda pomoći, koja je izgledala kao zadnja kap nade, slučajno dvojnog državljanina Jugoslavena-Australca koji je živio sada u Beogradu kao “mirotvorac”. Fraser je dojurio do Beograda, posrednik se eksponirao pred sve medije, Milošević je glumio autoritet… i na kraju Pratt i Wallace su pušteni, dok je Branko Jelen odgulio još godinu dana pritvora dok Australci mu nisu osigurali iseljenje u Australiju.

Zašto ovo pišem, i zašto baš sada?

sneddenZato što se “posrednik” koji je pomogao u oslobodjenju Pratta i Wallacea trenutno nalazi u Splitskom zatvoru pod optužbom za ratni zločin! Dragan Vasiljković-Daniel Snedden-kapetan Dragan je u tom igrokazu odglumio velikodušnog mirotvorca koji je spasio cijelu stvar za Australce jer je pomogao nagovoriti Milosevića da pusti Australce, jer ipak nisu oni špijuni.

Vasiljković je djelatnik Srbijanske službe za Državnu bezbednost. On je špijun. A cijela stvar je bila namještaljka kako bi se okrenulo javno mijenje do tada žestoko protiv Srbije u njenu korist, jer je ona ipak “žrtva” zločestog NATO saveza koji im je bombardirao Beograd!

DANAŠNJA VIJEST O PONUDI SRBIJANSKOG “MALOG SLOBE” MINISTRA IVICE DAČIĆA – KOJI SE SLUČAJNO NAŠAO U ISTOM HOTELU U EGIPTU GDJE I VESNA PUSIĆ SA SUPRUGOM I SESTROM TOMISLAVA SALOPEKA – DOK SU MOLILE EGIPATSKU VLADU DA UČINI SVE ŠTO MOŽE KAKO BI SE OSLOBODILO TOMISLAVA – ME PODSJETILA NA TAJ PRETHODNI SLUČAJ KOJI IMA PREVIŠE SLIČNOSTI DA BI BILA PUKA SLUČAJNOST!?

Katarina Brozovic-Basic


Ranije danas srbijanski blic je pisao:

Dačić je igrom slučaja odsjeo u istom hotelu, u Egiptu je bio na otvorenju novog Sueskog kanala

Srpski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić ponudio je u ime Srbije pomoć Hrvatskoj u naporima da se oslobodi Tomislava Salopeka, hrvatskog državljanina otetog 22. srpnja, kojemu su prije nekoliko dana militanti povezani s Islamskom državom zaprijetili likvidacijom.

Kako otkriva Blic , Dačić je o ovoj temi razgovarao sa svojom hrvatskom kolegicom Vesnom Pusić te s Tomislavovom suprugom Natašom i njegovom sestrom, koje je sreo u Kairu.

On je, naime, u Egiptu bio na ceremoniji otvaranja novog Sueskog kanala i igrom slučaja je odsjeo u istom hotelu kao i Pusić te članovi Salopekove obitelji.

‘Vesnu Pusić i obitelj otetoga građanina Hrvatske sreo sam u hotelu u kojem smo zajedno odsjeli. Ponudio sam im svu pomoć u ime Srbije i kao predsjedavajući OESS-a u akciji koju vode za oslobađanje otetog Tomislava Salopeka. Zahvalili su mi se na ponudi, rekli su da imaju dobru suradnju s egipatskim vlastima i njihovim sigurnosnim službama i da im dodatna pomoć nije potrebna’, rekao je Dačić za Blic .

Prema njegovim saznanjima, hrvatske i egipatske vlasti sada pokušavaju dobiti dodatno vrijeme za oslobađanje otetog Tomislava Salopeka.

Inače, nakon što su se u nekim medijima pojavile neprovjerene informacije o slučaju otetog Tomislava, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova reagiralo je na Twitteru molbom: ‘Apeliramo na sve da ne objavljuju neprovjerene informacije.’

U međuvremenu, novinarka egipatskog dnevnog lista Daily News Egypt Menna Zaki putem svog je profila na Twitteru izvijestila kako joj je glasnogovornik egipatskog ministarstva vanjskih poslova kazao da nema nikakvih novih informacija za podijeliti o otetom hrvatskom državljaninu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari