Drugi pokušaj konstituiranja zagrebačke Gradske skupštine

2

Danas bi se trebala održati konstituirajuća sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba i bit će to drugi od tri moguća pokušaja da se konstituira zagrebačka skupština.

Prije same konstituirajuće sjednice Gradske skupštine koja počinje u 10 sati, najavljeno je potpisivanje sporazuma o suradnji gradonačelnika Milana Bandića, odnosno njegove stranke Stranke rada i solidarnosti i partnera s HDZ-om i Listom grupe birača nositeljice Brune Esih. Sa sedam HDZ-ovih ruku i pet zastupnika Esih, Bandić bi u Skupštini trebao imati 26 od 51 ruke.

Čvrst preduvjet za suradnju postavili su Esih i Hasanbegović koji su ostali nepopustljivi oko promjene imena Trga maršala Tita, a Hasanbegović je zatražio i mjesto predsjednika Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova.

HDZ bi trebao dobiti mjesto predsjednika Skupštine, a gradski odbor odlučio je da će predložiti Andriju Mikulića, ujedno i predsjednika GO HDZ-a.

Na stranicama Gradske skupštine objavljen je i dnevni red prve sjednice zagrebačke Gradske skupštine koji se sastoji od četiri točke – Izbor mandatnog povjerenstva, izvješće Mandatnog povjerenstva i verifikacija mandata članova Gradske skupštine, odnosno utvrđivanje člana Gradske skupštine koji će predsjedavati sjednicom do izbora predsjednika i svečana prisega članova Gradske skupštine, piše dnevnik.hr

Također, izbor Odbora za izbor i imenovanja te izbor predsjednika i potpredsjednika Gradske skupštine.

facebook komentari