Connect with us

Kultura

Drugu večer WHFesta zatvorili su sjajni nastupi bendova Kries i Vatra

Published

on

Nakon sjajnih nastupa Vojka V. i Nine Badrić, koji su zatvorili prvu festivalsku večer ovogodišnjeg West Herzegowina Festa, drugu večer otvorili su nastupi bendova u konkurenciji. Za naklonost žirija borili su se Nervni slom (Sarajevo/BiH), Đani Pehilj (Drammen/Norveška) te EoT (Karlovac/Hrvatska).

U natjecateljskom programu filmskog dijela festivala druge večeri prikazani su filmovi ‘Prekidamo!’ (Ilidža/BiH) – Nedžad Spahalić, Aida Mujčin; ‘Kontrast’ (Split/Hrvatska) – Karlo Jakić; ‘Bazen me ne interesira’ (Pula / Hrvatska) – Olivera Jović te ‘Džudžaniganga’ (Široki Brijeg/BiH) – MFF School.

Uvod u drugu festivalsku večer bilo je predstavljanje knjige ”Naša žena” Tanje Mravak jedne od najboljih spisateljica kratke priče u regiji. O knjigi je pored autorice govorila književna kritičarka Magdalena Blažević.

Drugu festivalsku večer zatvorili su sjajni nastupi bendova Kries i Vatra.

Uvod u treći festivalski dan bit će program ”Kratka priča o kratnoj priču” u kojem će se žiriju i publici predstaviti autorki kratkih priča koje su objavljene u festivalskom fanzinu. Nakon toga, uslijedit će glazbeni i filmski program u konkurenciji.

Nastupit će bendovi Rimljani ite Doma (Varaždin/Hrvatska), Floridus (Mostar/BiH), te Mister NO (Split/Hrvatska). U filmskoj konkurenciji bit će prikazani kratki filmovi ‘Saobraćajna nekultura’ (Banovići/BiH) – Melika Čergić i Nejra Kamberović; ‘Gepekovana kultura’ (Beograd/Srbija) – Nebojša Živanović; ‘I will never go down this street again!’ (Novi Sad/Srbija) – Milica Alavanja; ‘Ništa se ne može vratiti’ (Zagreb/Hrvatska) – Damir Radić; ‘Sve sam ti rek’o’ (Zenica / BiH) – Ajna Koluh; ‘The Grey Area’ (Široki Brijeg/BiH) – MFF School te ‘Mravinjak’ (Banovići/BiH) – Elvedin Sarić.

Žiri će o najboljima vijećati tijekom stan-up nastupa Nikole Đurička, nakon proglašenja najboljih, festival će zatvoriti koncert Bajage i Instruktora.

Najbolji bend bit će nagrađen snimanjem pjesme i spota pod pokroviteljstvom Jägermeistera, a ocjenjivat će se i najbolji styling koje će nagraditi Levi’s. Autori kratkih priča natječu se za novčanu nagradu od 1.000 KM, koju osigurava portal Bljesak.info, a autori filmova natječu se za novčanu nagradu od 1.000 KM HT-Eroneta.

Ulaz na festivalske večeri je besplatan za sve one koji dođu prije 21 sat.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari