Connect with us

Kultura

Država pomaže glazbenike ‘Jer svirati se mora’ – Evo koliko su dobili

Objavljeno

-

Na službenoj stranici Hrvatske glazbene unije stoji kako je Ministarstvo kulture i medija osiguralo 5.226.000,00 kuna potpore. Poziv je bio otvoreno od 16. studenog do 22. prosinca, a zaprimljeno je 259 prijava

Petar Grašo, Gibonni, Prljavo kazalište, Parni valjak i Tony Cetinski dobili su najveće novčane potpore u sklopu natječaja pod nazivom ‘Jer svirati se mora’ za realizaciju glazbenih programa koje planiraju održati od veljače do lipnja ove godine.

Ministarstvo kulture i medija osiguralo je potpore u ukupnom iznosu od 5.226.000,00 kuna u sklopu natječaja u suradnji s Hrvatskom glazbenom unijom. Kako je navedeno na službenoj internetskoj stranici HGU-a, zaprimljeno je ukupno 259 prijava, a odobrene su 92 prijave za 166 koncerata. (službena stranica Hrvatske glazbene unije).

Najveće potpore u iznosu od 300 tisuća kuna dobili su Prljavo kazalište, Gibonni, Tony Cetinski i Petar Grašo za koncerte u pulskoj Areni koji se trebaju održati u svibnju i lipnju 2021. te Parni valjak za koncert u Areni Zagreb u svibnju 2021.

Prljavci su dobili dodatnih 125 tisuća kuna za organizaciju koncerta na Trgu pet bunara u Zadru planiranog za svibanj ili lipanj, a Grašo 125 tisuća kuna za koncert u Zadru u istom razdoblju, kao i Gibonni za koncerte u Osijeku, Dubrovniku i Solinu.

S obzirom na to da im je dodijeljeno ukupno po 425 tisuća kuna svakom, Grašo, Gibonni i Prljavo kazalište su tako dobili najviše novca u ovom natječaju.

150 tisuća kuna za koncerte u Spaladium Areni u Splitu planirane za veljaču 2021. dobio je Marko Perković Thompson.

Po 100 tisuća kuna dobili su Hladno pivo, Darko Rundek & Ekipa, Bare & Majke, Josipa Lisac, Urban&4&Gelo&Gudači, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Let 3,  Massimo i 4 Tenora.

Iznos od 80 tisuća kuna stiže dvodnevnom festivalu Antivalentinovo u veljači (sviraju Psihomodopop i Let 3), Nini Badrić, Miji Dimšić i Marku Tolji, svima za koncerte na ljetnoj pozornici u Opatiji.

70 tisuća kuna dobit će FIBRA Festival Split i Damir Kedžo. Dodatnih 50 tisuća kuna dobit će Nina Badrić za koncert u Solinu, isti iznos za Solin će dobiti i Damir Urban te grupa Silente,  Amira Medunjanin, Pipschips&Videoclips, Brkovi, Massimo i još jednom Mia Dimšić.

Potrebno je naglasiti da su se neki izvođači našli više puta na ovoj listi jer su dobivali različite novčane poticaje za različite projekte, a neki će potpore koje su dobili utrošiti na više nastupa.

HGU navodi da je prijave obrađivala stručna komisija strukovne glazbene udruge u suradnji i konzultacijama s predstavnicima Udruge managera i organizatora.

‘Zbog velikog broja interesantnih i relevantnih prijedloga, Stručna komisija je bila prinuđena dodjeljivati iznose niže od zatraženih ili smanjivati broj koncerata u odobrenim projektima’, javljaju iz HGU-a.

Kompletna lista svih izvođača i programa s iznosima dodijeljenih sredstava mogu se naći ovdje: POPIS ODOBRENIH PROJEKATA

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari