Pratite nas

Najave

Državni tajnik Milas u dvodnevnom posjetu zapadnoj Hercegovini

Objavljeno

na

U srijedu i četvrtak Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, boravit će u Bosni i Hercegovini, gdje će posjetiti općinu Posušje i grad Široki Brijeg, priopćeno je danas.

Tijekom posjeta susret će se i održati niz sastanka s predstavnicima Hrvata iz političkog, društvenog i kulturnog života Bosne i Hercegovine.

U Posušju će se sastati s načelnikom općine i predsjednikom općinskog vijeća te će posjetiti novu osnovnu školu Posušje, čiju izgradnju pomaže Vlada Republike Hrvatske.

Nakon toga će se susresti s predstavnicima udruge mladih PAUK – Udruga posuški aktivisti za umjetnost i kulturu. Isti dan, državni tajnik Milas će, kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, nazočiti svečanom otvorenju 18. Mediteran film festivala u Širokom Brijegu.

U četvrtak, 24. kolovoza, državni tajnik Milas susrest će se s gradonačelnikom grada Širokog Brijega i predsjednikom Gradskog vijeća te će posjetiti Glazbenu školu Široki Brijeg.

 

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Najave

Dođite na promociju knjige: “General Praljak”

Objavljeno

na

Objavio

Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara ima čast pozvat Vas u utorak 21. studenog 2017. godine u 19 sati u Dvorani Vijenac, Kaptol 29a, Zagreb na predstavljanje knjige dr. sc. Miroslava Međimorca i akademika Josipa Pečarića GENERAL PRALJAK.

O knjizi će govoriti mons. dr. Vlado Košić biskup sisački, ugledni novinar i publicist  Mate Kovačević,  akademik Dubravko Jelčić, dr. sc. Miroslav Međimorec i akademik Josip Pečarić.

Voditeljica predstavljanja Zorica Gregurić.

Radujemo se Vašem dolasku!

facebook komentari

Nastavi čitati

Najave

Vukovarska bolnica svjetionik u povijesnim olujama hrvatskoga istoka

Objavljeno

na

Objavio

“Vukovarska bolnica svjetionik u povijesnim olujama hrvatskoga istoka” naziv je knjige čija će se promocija u organizaciji Hrvatske liječničke komore i Hrvatskog instituta održati u Kristalnoj dvorani hotela Westin u utorak 14.studenoga s početkom u 18:00sati.

Knjiga prikazuje povijesni kontekst i neposredne okolnosti nastanka agresije na Vukovar i Hrvatsku, a utemeljena je na osnovu 280 literaturna izvora.

Urednik knjige je Ante-Zvonimir Golem, a izdavanje knjige inicirao je predsjednik Hrvatske liječničke komore Trpimir Goluža.

„Htio sam to barem djelomično ispraviti i ispričati priču o bolnici, liječnicima, medicinskim sestrama i tehničarima, vozačima hitne pomoći, logističarima i svima onima koji su u najtežim uvjetima spašavali ljudske živote. Zašto svjetionik? Bolnica je nudila spas i utočište, prema njoj se orijentiralo i u nju se s nadom gledalo, posebno na kraju, kada je pao grad. Tada je doista sličila na svjetionik; osamljena, štitila je sve one koji su se u njoj zatekli” piše autor Ivo Lučić.

„Ta ljudska dimenzija obrane Vukovara zanemarena je, zanemareni su liječnici i bolničko osoblje, pa sam odlučio o njima pisati u kontekstu ukupnih povijesnih zbivanja na hrvatskome istoku. Kako je u recenziji knjige o vukovarskoj bolnici.” napisala je dr. Vesna Bosanac.

Uz autora dr.sc. Ive Lučića knjigu će predstaviti Andrija Hebrang, Vesna Bosanac, Darko Vitek i Nino Raspudić.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari