Connect with us

Politički rentgen

Državnički potez Andreja Plenkovića

Objavljeno

-

 

Dakako, ovo je državnički potez Andreja Plenkovića što mu podrumarska oporba neće nikada oprostiti, jer ovim potezom dokinuta je teza o srpsko-hrvatskom savezništvu! Dokinuta je teza da je Plenković jednom nogom u Beogradu, a drugom u Bruxellesu! Dokinuta je oporbena teza da je Plenković novi Bakarić, koji želi neku novu Jugoslaviju, u prijevodu „srpski svet“! 

 

 

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

 

Kada nam preko Drine stiže lavina optužbi otužnog pajaca i njegovih lutkara, da je Hrvatska sljednica NDH, jer „nastavlja svoj posao iz 1941.“ i da je Plenković nakon što je bio „okorjeli udbaš“, po najnovijem „najveći ustaša“, onda je to dokaz i jako dobar znak da srpsko-hrvatski savez baš i ne funkcionira tako dobro, kako to tvrdi podrumarska udružena oporba u Hrvatskoj. Za Hrvatsku je jako dobra vijest da osovina Zagreb-Beograd ne postoji, a još bolja je vijest da osovina Zagreb- Bruxelles funkcionira kao podmazana.

„Ja sam ove godine doživio da sam glavni ustaša i da je ovo najustaškija vlada, a Srbija može preko Hrvatske uvoziti svu naftu osim ruske i ne može, želi li europsku perspektivu, sjediti na dvije stolice! Ja sam već nekoliko puta poručio da Srbija u ovakvim okolnostima ne može sjediti na dvije stolice, ne može biti zemlja koja će doći ovdje, razgovarati o europskoj perspektivi i očekivati velike iskorake, a ne poštovati niti jednu sankciju prema Rusiji. Drugo, svu naftu koju Srbija treba i želi uvesti preko Janafa, može, ali ne rusku! Odobriti derogaciju tako da Srbija zbog ‘deala‘ s Putinom i dalje ima jeftinu rusku naftu koja će doći u hrvatsku luku i Janafom biti prevezena u Srbiju u okolnostima kada Rusija vrši agresiju na Ukrajinu? Što ćemo mi tu biti, nekakve korisne budale”- rezolutno je zaključio Andrej Plenković!

U kontekstu ove najnovije verbalne agresije na Hrvatsku u režiji Vučića, misleći da može trajno glumiti diktatora Tita koji je volio sjediti na dvije i više stolica, potrebno je postaviti opravdana retorička pitanja. Zbog čega Vučić uopće želi da se ustaškim JANAF-om, preko ustaške države snabdjeva s bilo kakvim energentima? Zbog čega želi baš rusku naftu i ni jednu drugu i kolika mu je provizija? Kolika je provizija njegovim jatacima, koji su činili sve da ruski energenti na „ovim prostorima“ dobiju geostratešku, monopolističku ulogu? Kada ne znate odgovor na neka važna pitanja samo pratite trag novca, „jer para buši gdje burgija neće“! Možda dio odgovora na ova pitanja znaju predsjednik Milanović, bivši predsjednik Mesića, a možda i veliki poštenjak Dragan Kovačević bivši šef JANAF-a, koji obožava nove modele mobitela, pa stare baca s mosta u Savu u trenutku kada tajnim kanalima doznaje da će biti uhićen? Dragan Kovačević obožava i brojač novca, jer vjerojatno ne zna prirodnim putem pobrojati do sto, kako bi vidio kolika mu je bila plaća u JANAF-u? I sada, oni koji su nemilice krkali najskuplju hranu u Slovenskoj, tako da im je i sam predsjednik Milanović pomogao krkati da se hrana ne baci svinjama, vjerodostojno svjedoče pred podrumarskom oporbom kako bi Plenkovića učinili nevjerodostojnim?

Dakako, ovo je državnički potez Andreja Plenkovića što mu podrumarska oporba neće nikada oprostiti, jer ovim potezom dokinuta je teza o srpsko-hrvatskom savezništvu! Dokinuta je teza da je Plenković jednom nogom u Beogradu, a drugom u Bruxellesu! Dokinuta je oporbena teza da je Plenković novi Bakarić, koji želi neku novu Jugoslaviju, u prijevodu „srpski svet“!  Ovo je ujedno dokaz vjerodostojnosti hrvatske države i snažnog prozapadnog savezništva , jer kakva bi mi to država bili na „pravoj strani povijesti“, da unatoč proklamiranim sankcijama koje su nametnute ruskim agresorima, dozvolimo da Rusija financira svoju brutalnu agresiju prometom nafte prema Srbiji i drugim kupcima preko hrvatskog teritorija? Kakva bi mi to država bili koja se mora „sakriti pod stol“ dok veliki ratuju i pregovaraju, ako nemamo svoje ja? Jer ako nemamo svoje ja, svoja jasna stajališta, jesmo li onda veći, ili smo manji od makovog zrna? Danas je Hrvatska mala ili velika onoliko koliko je mala ili velika EU, jer dio smo te obitelji o čemu su sanjale generacije i generacije Hrvatica i Hrvata u tisućljetnoj povijesti.

U ovom oporbenom orgijanju nad vladajućima, samo ovakvi državnički potezi mogu osigurati vjerodostojnost države i nacije i nema te cijene za koju bi se trebao prodati vlastiti obraz i vlastito ja. Borba protiv korupcije i lopovluka u INI i revizija svih ugovora mora se nastaviti u svim privrednim subjektima u kojima je država u vlasničkoj strukturi, jer jedino na taj način će se dokinuti oporbena formula  HDZ=lopovi. Na formuli HDZ-ovci nisu ljudi već lopovi, ujedinjena oporba pod dirigentskom palicom Zorana Milanovića gradi svoj optimizam na slijedećim parlamentarnim izborima.

 

Kazimir Mikašek-Kazo

 

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari