Connect with us

Balkan

DSHV i Žigmanov osudili paljenje lutke s likom Vučića

Objavljeno

-

Foto: Hina

Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV) ocijenio je u srijedu sramotnim i neprimjerenim paljenje lutke s likom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na karnevalu u Kaštel Starome.

„Neprimjereno i točka! Bez ikakve zadrške i daleko od želje da uvažimo kakve god okolnosti, držimo ovaj čin ogavnim i monstruoznim“, objavio je na društvenoj mreži X DSHV.

Čelnik te stranke i ministar u Vladi Srbije Tomislav Žigmanov u posebnoj je poruci dodao je kako je riječ o nedopustivom događaju.

„Sramotno i za svaku osudu. Granice u svemu trebaju postojati, napose u pristojnosti i odgovornosti jer u protivnom krugovi dopuštenog postaju bezgranični“, napisao je on na platformi X.

Povodom ovog događaja reagirao je i srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić koji je osudio postupak sudionika karnevala i uputio prosvjednu notu Veleposlanstvu RH u Beogradu.

U utorak je završila 211. Međunarodna krnjevalska povorka u Kaštel Starome, a Kaštelani su i ove godine na kraju manifestacije zapalili Krnju.

Krnju su predstavljali srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić i ruski Vladimir Putin, koji su bili prikazani poput Don Quijota i Sancha Panze na magarcima te su njihove lutke na kraju završile u plamenu.

U vodstvu hrvatske manjine smatraju kako incidenti i sporenja u hrvatsko – srpskim odnosima loše utječu na položaj Hrvata u Srbiji. (Hina)

Dačić uputio Hrvatskoj prosvjednu notu zbog spaljivanja Vučićeve lutke na karnevalu

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari