Connect with us

Kronika

DSHV najoštrije osuđuje zastrašujuće prijetnje upućene vodećim ljudima hrvatske zajednice

Objavljeno

on

Inicijativa uvođenja bunjevačkog jezika u službenu uporabu u Subotici izazvala je burne reakcije pa su tako reagirali svi od Matice hrvatske, ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana, DSHV-a, Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, a cjelokupna situacija otežala je ionako tešku poziciju vojvođanskih Hrvata.

Demokratski savez Hrvata Vojvodine uputio je priopćenje javnosti u kojem osuđuje najnovije prijetnje vodećim ljudima hrvatske zajednice.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“DSHV najoštrije osuđuje najnovije zastrašujuće prijetnje upućene u proteklih nekoliko dana vodećim ljudima hrvatske zajednice, učestali govor mržnje na društvenim mrežama te povećan broj negativnih napisa u medijima. Sve su one, na žalost, posljedica poduzetih legitimnih koraka na planu zaštite interesa i ostvarivanja prava Hrvata u Vojvodini glede započete procedure uvođenja tzv. bunjevačkog jezika u službenu uporabu na teritoriju Grada Subotice.

Zbog prijetećih i drugih neprimjerenih sadržaja upućenih poruka predstavnicima najvažnijih institucija Hrvata u Srbiji očekujemo od predstavnika vlasti da iste odlučno osude, da nadležna tijela pronađu počinitelje i procesuiraju ih te da se poduzmu koraci zaštite onih kojima su prijetnje bez ikakvih stvarnih razloga upućene”, stoji u priopćenju.

DSHV zabrinut zbog uvođenja ‘bunjevačkog jezika’ u službenu uporabu u Subotici

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari