Pratite nas

Vijesti

Dubrovački HDZ ima 120 novih članova

Objavljeno

na

HDZ je danas slavio u dubrovačkom portu, gdje je na brodu Karaka u ovu stranku primljeno 120 novih članova, a dio njih su bivši članovi HSS-a, koji su zbog neslaganja s koalicijom koja je potpisana sa lijevim strankama, istupilo iz Seljačke stranke.

Večeras je u Dubrovniku, na galijunu Karaka, održano druženje predsjednika HDZ – Hrvatska demokratska zajednica, g. Andrej Plenković i kandidata za Hrvatski sabor s liste X. izborne jedinice s članovima Hrvatske demokratske zajednice.

Prepuna Karaka svjedoči odlučnosti i snazi Hrvatske demokratske zajednice, koja će u Dubrovniku i cijeloj X. izbornoj jedinici, 11. rujna ove godine, zasigurno ostvariti odličan rezultat na prijevremenim Parlamentarnim izborima, kao što je bio slučaj i u studenom prošle godine. Okupljenima se obratio predsjednik Hrvatske demokratske zajednice, g. Andrej Plenković, rekavši:

– ‘Ovo je danas treći skup u X. izbornoj jednici, te sam nakon sva tri održana u potpunosti siguran kako ćemo u ovoj izbornoj jednici, kao i na razini Republike Hrvatske, 11. rujna ostvariti veliku pobjedu.  “Ovdje smo kako bismo, uoči zatvaranja Dubrovačkih ljetnih igara, poslali još jednu snažnu poruku mobilizacije našeg članstva i poruku svim hrvatskim građanima da u rujnu poklone povjerenje HDZ-u”, kazao je Plenković, dodavši kako očekuju više od 7 saborskih mandata, koje su osvojili na prošlim izborima.

“Promijenili smo kompletno političko ozračje i kulturu dijaloga u Hrvatskoj, to je moj doprinos europeizaciji i dizanju razine političke kulture u ovoj zemlji. Što govorim na internim sastancima, govorim i javno i to ću raditi i kontinuirano i smatram kako je to dobro za Hrvatsku. Jako mi je drago da je 120 novih članova ovdje večeras u Dubrovniku, pa i kolega iz drugih stranaka”, kazao je Plenković zaključivši kako je njegov cilj ujediniti politički desni centar u Hrvatskoj..

DRUŽENJE ČLANOVA HDZa U DUBROVNIKU

DRUŽENJE ČLANOVA HDZa U DUBROVNIKU

Nemojte nasjedati na medijske spinove kako su HDZ i SDP isto. Svi jako dobro znamo da nisu, te s ovog mjesta još jednom poručujem kako ‘velike koalicije’ zasigurno neće biti!’. Iznimno sam ponosna na svoj Dubrovnik i snagu koju pokazuje i koju će još jednom iznova pokazati 11. rujna, što sam u svom govoru i napomenula, napisala je Sanja Putica:

– ‘Vi morate prepoznati u našem programu ‘Vjerodostojno’ i našu osobnu vjerodostojnost i vjerodostojnost svakog od vas kao pojedinaca, koji ćete dati vjetar u jedra ovom galijunu, koji 11. rujna treba zaploviti ka pobjedi, kako bismo promijenili stvari u Republici Hrvatskoj na bolje.

Pogotovo mladi, da vama ovdje bude ugodan i kvalitetniji život. Dajte nam svoje povjerenje i hvala vam što ste nam ga već sada ukazali time što ste naši članovi. Idemo zajedno raditi za bolju i jaču, europsku Hrvatsku!’, napisala je na facebooku Sanja Putica

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Merkel: UN-ov sporazum o migracijama je ispravno rješenje

Objavljeno

na

Objavio

Njemačka kancelarka Angela Merkel osudila je u srijedu u svom obraćanju Bundestagu porast nacionalizama u svijetu i još jednom podržala Globalni sporazum UN-a o migracijama istaknuvši da se radi o ispravnom pokušaju odgovora na globalne izazove.

„Ovaj pakt za migracije, kao i pakt za izbjeglice, ispravan je pokušaj davanja odgovora na to kako riješiti globalne probleme djelujući zajednički i na međunarodnoj razini“, rekla je Merkel tijekom rasprave o proračunu u Bundestagu, koja tradicionalno služi i kao prilika za rekapitulaciju rada vlade.

Merkel je rekla kako oko Migracijskog pakta još treba riješiti „posljednje sitnice“, ali da se radi o ispravnom dokumentu, naglasivši da on ne zadire u suverenost država te da je i u nacionalnom interesu.

„Pakt ne zadire u suverenost nacionalnih država. I u našem nacionalnom interesu je da se uvjeti i regulacija za migracije poboljšaju“, rekla je Merkel o dokumentu koji će po prvi put postaviti smjernice za tretman migranata. Ona je time odgovorila na kritike iz dijelova konzervativne, populističke Alternative za Njemačku (AfD), ali i iz vlastitih demokršćanskih redova koji smatraju da će Migracijski pakt pojačati migraciju prema Njemačkoj.

Također je istaknula kako se ništa pravno obvezujuće neće potpisivati na UN-ovu skupu u Marakešu posvećenom migracijama.

Jedan od triju kandidata za nasljednika Angele Merkel na čelu Kršćansko demokratske unije (CDU) Jens Spahn kritički je proteklih dana govorio o paktu o migracijama, koji bi trebao biti odobren na summitu UN-a u prosincu, te je zatražio da  CDU još jednom raspravlja o njemu na stranačkoj konferenciji, na što su negativno reagirali ostali stranački čelnici, a i vlada, koja je jasno poručila da podupire sporazum.

‘Ne treba miješati patriotizam i nacionalizam’ 

Njemačka kancelarka svoj je govor pred Bundestagom posvetila i jačanju nacionalizama i pomanjkanju solidarnosti unutar Europske unije.

„Njemački interes uvijek znači i misliti na interese drugih. U tomu leži tajna uspjeha Europe. U tomu leži tajna uspjeha jednog multilateralnog svijeta“, rekla je Merkel.

Ona je ustvrdila da je zbog povratka nacionalizama sve teže sklapati multilateralne sporazume diljem svijeta.

„Razdoblje Hladnog rata je bilo grozno. Ali to je razdoblje bilo pregledno. Danas postoje različiti centri moći kod kojih nije uvijek jasno na koji način reagiraju“, rekla je Merkel i naglasila kako postoji velika razlika između patriotizma i nacionalizma.

„Ili pripadate onima koji misle da mogu sve sami riješiti i pritom misle na sebe: to je nacionalizam u najčišćoj formi. To nije patriotizam. Patriotizam je kada u interesu Njemačke uključujete i druge i tako nastaje win-win situacija“, zaključila je kancelarka.

Ona je kao jedan od najvećih izazova politike na domaćem planu istaknula izazove digitalizacije i zaključila da Njemačka na ovom području mora postati „na svjetskoj razini“.

Njemačka kancelarka na kraju je izlaganja izrazila optimizam da će zastoj u pregovorima oko brexita zbog moguće španjolske blokade vezane uz pitanje Gibraltara, biti riješen do nedjelje, kada se sastaju šefovi država i vlada zemalja EU-a.

(Hina)

 

Odlazak ‘migrant’ Merkel

 

 

ŠOLA: Merkel i Macron klize u povijest

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Vijesti

Izrael odbio UN Globalni sporazum o migracijama

Objavljeno

na

Objavio

Nakon SAD, Australije, Mađarske, Austrije, Češke, Poljske, Švicarske, Estonije, Bugarske, i Izrael je odbio UN Globalni sporazum o migracijama, javlja timesofisrael.com

UN-ov sporazum o migracijama postao je kontroverzan u mnogim zapadnim zemljama, osobito u onima na čijem su čelu konzervativne vlade. Svoje protivljenje kompaktu izrazili su Poljska, Austrija, Češka, Mađarska, Bugarska, Estonija, Izrael i Sjedinjene Države.

Kritičari Marakeškog kompakta tvrde da taj neobvezujući sporazum proglašava ekonomsku migraciju ljudskim pravom, dok zagovornici tvrde da će on popraviti međunarodno upravljanje migrantskim valovima i ojačati zaštitu ljudskih prava.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari