Pratite nas

Vijesti

Dubrovački HDZ ima 120 novih članova

Objavljeno

na

HDZ je danas slavio u dubrovačkom portu, gdje je na brodu Karaka u ovu stranku primljeno 120 novih članova, a dio njih su bivši članovi HSS-a, koji su zbog neslaganja s koalicijom koja je potpisana sa lijevim strankama, istupilo iz Seljačke stranke.

Večeras je u Dubrovniku, na galijunu Karaka, održano druženje predsjednika HDZ – Hrvatska demokratska zajednica, g. Andrej Plenković i kandidata za Hrvatski sabor s liste X. izborne jedinice s članovima Hrvatske demokratske zajednice.

Prepuna Karaka svjedoči odlučnosti i snazi Hrvatske demokratske zajednice, koja će u Dubrovniku i cijeloj X. izbornoj jedinici, 11. rujna ove godine, zasigurno ostvariti odličan rezultat na prijevremenim Parlamentarnim izborima, kao što je bio slučaj i u studenom prošle godine. Okupljenima se obratio predsjednik Hrvatske demokratske zajednice, g. Andrej Plenković, rekavši:

– ‘Ovo je danas treći skup u X. izbornoj jednici, te sam nakon sva tri održana u potpunosti siguran kako ćemo u ovoj izbornoj jednici, kao i na razini Republike Hrvatske, 11. rujna ostvariti veliku pobjedu.  “Ovdje smo kako bismo, uoči zatvaranja Dubrovačkih ljetnih igara, poslali još jednu snažnu poruku mobilizacije našeg članstva i poruku svim hrvatskim građanima da u rujnu poklone povjerenje HDZ-u”, kazao je Plenković, dodavši kako očekuju više od 7 saborskih mandata, koje su osvojili na prošlim izborima.

“Promijenili smo kompletno političko ozračje i kulturu dijaloga u Hrvatskoj, to je moj doprinos europeizaciji i dizanju razine političke kulture u ovoj zemlji. Što govorim na internim sastancima, govorim i javno i to ću raditi i kontinuirano i smatram kako je to dobro za Hrvatsku. Jako mi je drago da je 120 novih članova ovdje večeras u Dubrovniku, pa i kolega iz drugih stranaka”, kazao je Plenković zaključivši kako je njegov cilj ujediniti politički desni centar u Hrvatskoj..

DRUŽENJE ČLANOVA HDZa U DUBROVNIKU

DRUŽENJE ČLANOVA HDZa U DUBROVNIKU

Nemojte nasjedati na medijske spinove kako su HDZ i SDP isto. Svi jako dobro znamo da nisu, te s ovog mjesta još jednom poručujem kako ‘velike koalicije’ zasigurno neće biti!’. Iznimno sam ponosna na svoj Dubrovnik i snagu koju pokazuje i koju će još jednom iznova pokazati 11. rujna, što sam u svom govoru i napomenula, napisala je Sanja Putica:

– ‘Vi morate prepoznati u našem programu ‘Vjerodostojno’ i našu osobnu vjerodostojnost i vjerodostojnost svakog od vas kao pojedinaca, koji ćete dati vjetar u jedra ovom galijunu, koji 11. rujna treba zaploviti ka pobjedi, kako bismo promijenili stvari u Republici Hrvatskoj na bolje.

Pogotovo mladi, da vama ovdje bude ugodan i kvalitetniji život. Dajte nam svoje povjerenje i hvala vam što ste nam ga već sada ukazali time što ste naši članovi. Idemo zajedno raditi za bolju i jaču, europsku Hrvatsku!’, napisala je na facebooku Sanja Putica

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Herceg Bosna

Berislav Pušić od sutra na slobodi

Objavljeno

na

Objavio

Berislav Pušić, jedan od dužnosnika Hrvatske Republike Herceg-Bosne koji je osuđen na 10 godina zatvorske kazne pred Haaškim tribunalom u predmetu Prlić i ostali u subotu će postati slobodan čovjek.

Pušić bi sutra u 13 sati trebao doputovati iz Amsterdama u zagrebačku Zračnu luku dr. Franjo Tuđman, piše Dnevnik.ba.

Pušiću je drugostupanjskom presudom potvrđena zatvorska kazna u trajanju od 10 godina, a sutra će napustiti zatvorske ćelije jer je odslužio dvije trećine dosuđene mu kazne.

Pušić je inače bio zadužen za kontrolu u kriminalističko-istražnom odjeku uprave Vojne policije HVO-a, potom predsjednik Komisije za razmjenu zarobljenika i drugih osoba, čelnik uprave nad svim zatvorima i zatočeničkim centrima HVO-a te predstavnik HVO-a za odnose s međunarodnom zajednicom.

Pravomoćna presuda u predmetu Prlić i ostali izrečena je 29. studenog 2017. godine. Politički i vojni vrh HRHB-a i HVO-a u farsi od suđenja osuđen je ukupno na 111 godina zatvorske kazne.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Vijesti

ZBOG ISTANBULSKE KONVENCIJE Vitezovi reda Svetog groba jeruzalemskog Željka Reinera prijavili Rimu

Objavljeno

na

Objavio

S obzirom na ulogu koju je potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner imao kod ratifikacije Istanbulske konvencije Viteški red Svetoga groba jeruzalemskoga odučio ga je prijaviti Rimu, odnosno vrhovnoj upravi Viteškog reda.

Fra Darko Tepert, duhovnik u Hrvatskoj magistralnoj delegaciji Viteškoga reda tim povodom dao je izjavu za javnost:

“S obzirom na nedavno provedeno glasovanje u Hrvatskom saboru o ratifikaciji Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, Hrvatska magistralna delegacija Viteškoga reda Svetoga groba jeruzalemskoga izražava svoju čvrstu vjernost Papi i privrženost nauku i Učiteljstvu Crkve, što je i jedna od odlika koje, prema odredbama Statuta, trebaju krasiti svakoga člana ovoga Viteškoga reda.

S obzirom na ulogu koju je član ove Magistralne delegacije, potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner imao kod ratifikacije spomenute Konvencije, vodstvo Hrvatske magistralne delegacije Svetoga groba jeruzalemskoga obratilo se vrhovnoj upravi Viteškoga reda Svetoga groba jeruzalemskoga u Rimu tražeći naputke za daljnje postupanje”.

IKA

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati