Connect with us

Kronika

Dubrovnik: Uhićeni SDP-ovac i njegov otac

Objavljeno

on

Zbog sumnje na zloporabu potpora za očuvanje radnih mjesta vrijednih više od 400 tisuća kuna, privedeni su bivši SDP-ov kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Ivan Tropan i njegov otac. Pušteni su da se brane sa slobode, a njihov odvjetnik tvrdi da je riječ o političkom progonu.

55-godišnji vlasnik trgovačkog društva osumnjičen je da je od lipnja 2020. do lipnja 2021. sedamnaestorici zaposlenika prikrio činjenicu da im pripada pravo na državnu potporu za očuvanje radnih mjesta, priskrbivši si tako 419 tisuća kuna.

– Kazneno djelo je počinjeno na način da je isti uvjerio oštećene osobe da financijske subvencije koje Vlada RH isplaćuje za očuvanje radnih mjesta ustvari pripadaju trgovačkom društvu, a ne njima – objašnjava Zoran Tikvica, voditelj Službe kriminalističke policije PU DNŽ.

Njegov sin, SDP-ov gradski vijećnik Ivan Tropan, osumnjičen je za pomaganje u kaznenom djelu te za krivotvorenje svjedodžbi o kvalifikacijama za zaposlene taksiste. Njegov odvjetnik Dino Hadžiomerović ističe da su zaposlenici ostvarili sva prava te da je znakovito to što je istraga počela odmah nakon što je Tropan objavio svoju kandidaturu za dubrovačkog gradonačelnika u ožujku, u čemu vidi političke motive.

– Vidi se to zbog tajminga, vide sei zluradosti koje su posebno u ovom dijelu do podnošenja kaznene prijave pojedini ljudi iskazivali – tvrdi Hadžiomerović.

Nikola Hajdić, predsjednik GO SDP-a Dubrovnik kaže da o Tropanovoj budućnosti u stranci još se ne može govoriti, ali ukoliko se optužbe pokažu istinitima, u SDP-u ne bi bilo mjesta za Ivana Tropana. Međutim, upozorava, morat će se pričekati da vrijeme pokaže svoje.

Osumnjičenici su danas pušteni da se brane sa slobode.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR