Duhovna fukara kakva je Lagumdžija preuzela je bank i drži ga dvije decenije, ali neće još dugo

  4

  Nakon gostovanja Zlatka Lagumdžije, predsjednika SDP-a u emisiji “Pošteno” na FTV, reagirao je i Emir Suljagić, koji je izjavu, kako je rekao, dao u svoje lično ime, a ne kao   koordinator građanske koalicije Prvi mart.

  – U vrijeme kada su Šešeljevci, u maju 1992. godine, u Novoj Kasabi strijeljali moju porodicu, Zlatko Lagumdžija je još uvijek imao otvorena vrata i objavljivao u beogradskoj Politici. Usporediti mene sa Vojislavom Šešeljom može samo karakter koji je odavno izgubio moralni kompas, kao što je u Lagumdžijinom slučaju očigledno.
  Ne žalim ni za čim, ponajmanje što sam napustio SDP nakon što sam prozreo da je Lagumdžija slagao i mene i moje prijatelje koji su u SDP ušli da bi tražili i od naroda dobili mandat da mijenjaju ovu zemlju, a ne da sa njim kradu narodne pare. Žalim jedino što sam sve izgubio za zemlju u kojoj silnik kao što je on može na moj račun iznositi ovakve uvrede. Žalim zbog toga što su moj otac i drugi članovi moje familije dali svoje živote za njegovo pravo da mene ovako jadno vrijeđa- izjavio je Suljagić.

  Za ovu zemlju sam dao sve, kaže on, što sam imao dati

  – Lagumdžija je za to vrijeme od anonimusa iz Računskog centra Saveza komunista BiH postao ugledni naučnik čija se imovina proteklih dvadeset godina razmnožavala jednoćelijskom diobom. Ukratko, dok su najbolji sinovi ove zemlje ginuli braneći je, duhovna fukara kakva je Zlatko Lagumdžija je preuzela bank i drži ga već skoro dvije decenije. Ali, neće još dugo, to je sasvim sigurno – poručio je Suljagić.

  facebook komentari

  • peppermintt

   Onako ljudski doista mi je žao Emira kroz kakve sve patnje je morao proći, strašno je izgubiti obitelj, biti svjedok zločinima…

  • peppermintt

   Onako ljudski doista mi je žao Emira kroz kakve sve patnje je morao proći, strašno je izgubiti obitelj, biti svjedok zločinima…

  • Karanfilov

   Šutni ga u vugla, yebo on mater sooojuuu

  • Karanfilov

   Šutni ga u vugla, yebo on mater sooojuuu