Connect with us

Komentar

DUJMOVIĆ: Četnicima sad ništa ne stoji na putu da nastave s koljačkom praksom

Objavljeno

on

“Oslobađajuća presuda Šešelju nije poruka samo njegovim dosadašnjim, nego i budućim žrtvama jer nakon ove presude nema razloga ne očekivati nove četničke zulume po Bosni i Hercegovini, ali i po Hrvatskoj”

Publicist i novinar Tihomir Dujmović za portal Direktno komentirao je oslobađajuću presudu suda koji, kako kaže, treba ukinuti!

 [ad id=”93788″]

“Oslobađajuća presuda Šešelju nije poruka samo njegovim dosadašnjim, nego i budućim žrtvama jer nakon ove presude nema razloga ne očekivati nove četničke zulume po Bosni i Hercegovini, ali i po Hrvatskoj. Srbija je sada, nakon što je oslobodila svake krivnje četničkog lidera Dražu Mihailovića, otvara mu spomenike i muzeje, legalizirala i nove četnike druge generacije – Vojislava Šešelja. Dobre volje im, na žalost, ne manjka, prema tome njima sad ništa ne stoji na putu da nastave sa zločinima”, kazao je Dujmović.

“Mislim da je to poruka hrvatskim sigurnosnim službama, poruka sigurnosnim službama u BiH, kao i vojnim formacijama Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Redovite prve žrtve svakog četničkog divljanja su Hrvati u Hrvatskoj i Hrvati i Bošnjaci u BiH. To je povijest pokazala i to je povijest dokazala. Nakon ovog – više ništa ne stoji na putu njima da nastave sa svojom koljačkom praksom”, nastavio je.

“Odluka je upravo nevjerojatna, mislim da bi taj Haški sud trebalo raspustiti, sankcionirati i vidjeti uopće kojim kanalima i kojim silnicama se došlo do ovakve odluke. Mislim da je ovo žestok udarac međunarodnoj zajednici u koju čovjek više uopće nema razloga imati povjerenja. Uopće ne znam čemu postoje Ujedinjeni narodi i čemu postoje ovakvi sudovi kad se za ovako eklatantne, masovne zločine donose oslobađajuće presude. Trebalo bi tko je ‘mozak’ ove akcije, kako je optužnica pisana da je tako lako pala po svim točkama, ali nema nikakve dvojbe da se iza toga krije sjajno organizirani plan. Treba uzeti na znanje ovu presudu kao opomenu, ne samo za prošlost, nego i za budućnost”, zaključio je Dujmović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari