Pratite nas

Pregled

DUJMOVIĆ: Na HRT-u postoje snage koje ne žele da ja radim emisiju i da se obrađuju teme koje moja emisija obrađuje

Objavljeno

na

“Za dva dana ide zadnja emisija ‘Iza zavjese’, a ja nemam nikakav konačan dogovor oko daljnjeg nastavaka suradnje oko te emisije ili nastavka emisije u drugačijem formatu. Imali smo nekoliko sastanaka, ali ne dobivam konačan odgovor.

Idući tjedan je zadnja runda razgovora, pa ćemo vidjeti postoji li volja da se ta emisija emitira”, rekao je za narod.hr Tihomir Dujmović, voditelj emisije ‘Iza zavjese’ na pitanje o informacijama koje su se pojavile u medijima oko ukidanja njegove emisije.

“Ta emisija ima voditelja, ima pretpostavljenu publiku, dogurala je do 200 tisuća gledatelja nedjeljom ujutro, tako da u drugom terminu nema nikakve dvojbe da bi bila gledana. Duštveni interes za teme koje emisija obrađuje definitivno postoji. Sad ćemo samo vidjeti da li postoji politička volja”, dodao je.

“Na HRT-u postoje snage, meni je to jasno i znam koje su, koje ne žele da ja radim tu emisiju i da se obrađuju teme koje moja emisija obrađuje. To su iste snage koje već 15 godina uspješno zaustavljaju svaku mogućnost da se ja pojavim na HRT-u.

Ponovno su se oglasile i sad ćemo vidjeti da li će prevladati razum i profesionalnost te nove uprave ili će te snage naprosto još jednom pobijediti”, kaže nam.

“Sve je u rukama uprave, ako ona ne razumije potrebu da HRT ima jednu takvu emisiju, ako se ona zadovoljava da takav format radi isključivo Aleksandar Stanković, ako je to jedini javni interes, na njima je odgovornost da oni upravljaju javnom kućom i tu odluku treba poštovati.

Ako prevladaju snage koje ne žele takav format, voditelja i teme, onda će uprava stati na njihovu stranu i imat ćemo istu situaciju kao 3. siječnja 2000. godine. Ako je došlo vrijeme za barem minimalni iskorak u servisiranju javnog servisa i u servisiranju šire hrvatske javnosti onda će se toj emisiji omogućiti nastavak”, poručuje.

“Predložio sam promijenjeni format – da to bude klasični talk show 1 na 1. Postoji čitav niz političara koji ne dolaze u emisiju Aleksandra Stankovića iz stotinu razloga, cijela plejada onih koji nikada ne dođu na televiziju.

Ili ih se ne poziva ili oni sami ne žele dolaziti u dotične emisije. Imam čitav niz osoba za koje smatram da bi trebali imati 60 minuta vremena na javnoj televiziji reći svoje stavove, objasniti ih, rastumačiti, staviti na stol argumente i da ljudi vide o kome i o čemu se radi. Otvorimo javni servis onoj ‘drugoj Hrvatskoj’ kojoj taj servis nije dosad bio otvoren”, otkrio nam je.

“U nedjelju ide zadnja emisija iz ovog ciklusa s gostima dr. Željkom Markić i prof. Nenadom Zakošekom. Obradit ćemo niz tema koje u zadnjoj emisiji nismo uspjeli obraditi. Konzervativna revolucija, sekularizacija, klerikalizacija, ateizacija države, da li nam je potrebna lustracija sveučilišnih kadrova ili je potpuno normalno da nam bivši članovi CK SKH predaju, dociraju i budu mjera pameti, društvene poželjnosti i svekolikog respekta”, zaključio je Dujmović.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Sjednica Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Objavljeno

na

Objavio

Od 18.-19. prosinca 2017. godine u Zagrebu će se održati konstituirajuća sjednica 2. saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Uz izbor predsjednika i potpredsjednika 2. saziva Savjeta, na sjednici će se razmatrati mogućnosti unapređenja i jačanja suradnje na gospodarskom, znanstvenom, kulturnom i svim drugim poljima između Republike Hrvatske i Hrvata koji žive izvan njezinih granica. Poseban naglasak bit će stavljen na dio vezan uz mogućnosti unapređenja sustava učenja hrvatskog jezika za Hrvate izvan Republike Hrvatske, mogućnostima suradnje u okviru EU fondova, postupak dobivanja državljanstva i druga statusna pitanja.

Tijekom prvog dana rada Savjeta, članovima će se obratiti g. Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske. Napominjemo da je Vlada Republike Hrvatske, na sjednici održanoj 7. rujna 2017. donijela Odluku o osnivanju i imenovanju članova Savjeta.

Savjet čine predstavnici hrvatskih zajednica iz cijelog svijeta koji zajedno s predstavnicima državnih tijela i institucija, Katoličke crkve i organizacija civilnog društva u domovini imaju zadaću pomagati hrvatskoj vladi u kreiranju i provedbi politike, aktivnosti i programa u odnosu na Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Članovi Savjeta iz reda pripadnika Hrvata izvan Republike Hrvatske su predstavnici udruga, organizacija i institucija Hrvata izvan Republike Hrvatske. To su osobe koje su uvažene u sredinama u kojima žive, angažirane na očuvanju i jačanju hrvatskog identiteta svojih zajednica i na unapređenju odnosa sa svojom domovinom. Imenovani su na prijedlog hrvatskih zajednica iz država iz kojih dolaze, na mandat od 4 godine (članovi Savjeta ne primaju nikakvu novčanu naknadu za svoj rad).

Zastupljenost Hrvata izvan Republike Hrvatske u Savjetu Vlade RH određena je sukladno brojnosti i značaju Hrvata u dotičnoj državi, aktivnosti i povezanosti zajednice s Republikom Hrvatskom, kao i radu na afirmaciji ugleda i interesa Republike Hrvatske. Tako bosansko hercegovački Hrvati imaju 9, hrvatska manjina u europskim i susjednim zemljama 17, a hrvatsko iseljeništvo – 29 predstavnika. Članovi Savjeta po položaju su predstavnici državnih tijela i institucija u RH.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Sestre Ramljak: Treba nam vaša molitva da bude Bogu na slavu!

Objavljeno

na

Objavio

Međugorske glazbenice Anna Marija i Darija Ramljak, večeras nastupaju u finalnoj emisiji showa Supertalent, u programu NOVE TV.

Darija i Anamarija Ramljak sestre su koje su nas svojim iznimnim i nestvarnim vokalnim sposobnostima sve impresionirale. One dolaze iz Međugorje, a kažu kako je duhovna glazba ono što ih čini osobitima i da ih najbolje predstavlja. Uoči večerašnjeg nastupa na svom facebook profilu napisale su:

Dragi naši, evo nas u pripremama za večerašnji nastup. Treba nam vaša molitva da bude Bogu na slavu! 😊
Glasajte (sa hrv.brojeva) uz sadržaj TALENT09 na broj 666888 i budite uz nas!
Hvala što postojite! 💓

Sestre Ramljak ponovno oduševile nastupom u Supertalentu (VIDEO)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari