Connect with us

Komentar

Dujmović: Hrvati Istre, dok Vama u Areni pjeva Bajaga mom prijatelju Ivanu previjaju rane od tog “smrskanja”

Objavljeno

-

Kako je moguće drugačije osim političkim jugoslavenima i ljudima koji su intimni a vidim i aktivni protivnici hrvatske države, ljudima koji su intimni nastavljači politike svojih očeva, nazvati Ivana Jakovčića i njegovog sljedbenika Miletica koji zabranjuju nastup Thompsonu u Areni, dok jedva čekaju nastup Bajage u pulskoj Areni koji je samo noć prije Oluje povijesne 1995 hrabrio četnike uoci ključne povijesne bitke pjesmom:”krece armija srpska jednom zauvek sve ce da vas smrska”!

Tko su zapravo Jakovčić i Miletić to ćemo jednom valjda čuti, meni je puno važnije pitanje kako to da Hrvati u Istri rađe slušaju pjevača sa hitom “ kreće armija srpska i jednom zauvijek sve ce da vas smrska” od pjesama Marka Perkovica Thompsona?

Hrvati Istre, jeste li svjesni da Vas ostatak Hrvatske gleda u ovom kontekstu? Jeste li svjesni odijuma koji stvarate prema samima sebi?

Jer, preko Učke nikad nije stigao glas da imate nešto protiv da Vam svaku godinu u Istri pjeva čovjek čiji je hit “ krece armija srpska sve ce da vas snrska”!

Zaboga, u 250 000 hrvatskih vojnika bilo je i Hrvata iz Istre! Razumijete li da Vam Hrvati preko Učke nikad ove relacije nece zaboraviti! Jer, dok Vama u Areni ovih dana pjeva Bajaga koji je 4. Kolovoza 1995 pjevao cetnicima u Kninu da ih ohrabri uoci povijesne bitke, mom prijatelju Ivanu u Gospicu i danas previjaju rane od tog “smrskanja” i u kolicima dolazi u Knin svakog 5. Kolovoza! Komentirao je Tihomir Dujmović

‘Kreće armija srpska, i jednom zauvek, sve će da vas smrska’

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari