Connect with us

Istaknuto

Tihomir Dujmović: Josipović se udvara Karamarku

Objavljeno

-

Kako pod svaku cijenu ući u Sabor premda sam dokazani “luzer”? Kako se dočepati komadića crvenoga političkog tepiha tako da mi ubuduće intervjue objavljuju kao aktualno štivo, a ne kao prilog pod egidom “kucamo na vrata zaboravljenih aseva”?

[ad id=”68099″]

Kako da uspijem, kako da ne potonem u dosadu sveučilišne karijere, kako da ostanem u sedlu, da mi ostane i vozač i auto pa samim tim i onaj osmijeh broj dva pripremljen za svaki intervju s dogovorenim pitanjima i napisanim odgovorima?

Popis udbaša

Ova pitanja muče mnoge hrvatske političke gubitnike, neki još dvoje što im je činiti, a neki su se poput bivšeg predsjednika Josipovića odlučili za politički flert u kojem sirova politička lascivnost asocira na jeftine salone za masažu na rubovima megapolisa.

Ivo Josipović je naime nedavno dao intervju u kojem je osobno stao u zaštitu Karamarka ustvrdivši da on može posvjedočiti da Karamarko nije radio za Udbu, da je on popis udbaša vidio, da ne samo da na njemu nema Karamarka već je on iz prve ruke od jednog velikog udbaša čuo da je neupitno da Karamarko nije radio za Udbu.
Koalicija, može i ne može

Par dana iza toga mediji najavljuju da bi Josipović mogao biti svjedok na suđenju koji će na Karamarkovoj strani u parnici protiv Manolića svjedočiti šefu HDZ-a u korist. Žurim reći da je sjajno ako će svojim iskazom osvijetliti istinu koju pretpostavljamo, ali bojim se da to nije glavna motivacija.

Tko zna, dok pišem ovu kolumnu možda je revoltirani Josipović već sam podignuo prijavu potiv Manolića zbog uznemiravanja javnosti! Pojavi li se na suđenju, možda u sudnici i fizički nasrne na Manolića, a kako se bude približavao dan predaje izbornih lista nije nemoguće da Josipović razvije ispred Manolićeve kuće transparent “nećeš razbojniče!”

Ne bude li ni to dosta ostaje štrajk glađu. Sve samo pod jednom egidom: što mogu napraviti za vas gospodine Karamarko da me uzmete u obzir ako vam usfali par zastupnika za formiranje vlasti? To je jedina pozadina ove predstave!

Josipović načelno tvrdi da neće u prijeizbornu koaliciju s HDZ-om, ali lukavo dodaje da je “koalicija, ne samo sa SDP-om, moguća samo uz čvrste garancije o reformskoj politici”. Tu smo dakle. “Ne samo sa SDP-om!”
To je prava himna Ive Josipovića, tu melodiju Radimir Čačić pjevuši već mjesecima Karamarku i nisu oni jedini koji se ovako besramno blendaju nudeći u svojim političkim salonima za masažu sve što želite. Naime, ovo pohotljivo udvaranje ocvalih političkih šminkera poput Čačića, taj gard sveznadara koji politički izvan svoje mjesne zajednice ne znači ništa, to se više ne da gledati.

Gore od toga je jedino ovaj politički striptiz Ive Josipovića u čije salone za političku masažu nitko ne ulazi pa je sad on odlučio sam zaplesati ispred svog štanda politički trbušnjak pod naslovom: valjda bu me netko videl. I uzel.

Ako Josipović pouzdano zna da Manolić laže kad optužuje Karamarka za suradnju s Udbom (što je očito!), onda ga je savjest morala natjerati čim je ta laž izgovorena da protiv nje ustane. Savjest bi tražila momentalnu reakciju na takvu prijesnu laž, a ne sad, kad mu je netko namignuo da bi bilo oportuno koji tjedan prije izbora pripremiti teren ako će desnici faliti tih nekoliko glasova koje moguće nose Čačić i on. Čačić je politički svežder i on se javno nabacuje i SDP-u i HDZ-u, no on je odavno izgubio osjećaj za moral i etiku u politici. Ali, ugledni sveučilišni profesor, naizgled zaneseni klavijaturist, to bi valjda trebalo biti nešto drugo!

Osim toga kakav je to popis udbaša koji je Josipović vidio, koji su to, kako on tvrdi, biskupi na njemu, koji su HDZ-ovci i SDP-ovci na njemu, koji kulturnjaci i sportaši? Zašto šira javnost ne može vidjeti taj popis ako je tako relevantan da se na temelju njega može i na sudu svjedočiti? Karamarko je čovjek koji ni jednog dana nije bio u Partiji, Karamarko je čovjek kojem je Udba oduzela putovnicu, Karamarko je čovjek koji je s partijom i Udbom imao silnih problema.
Što kažu činjenice

S tim povijesnim činjenicama samo idiot može vjerovati onom političkom dinosaurusu da govori istinu kad ga napada. Josipović u svojoj prekaljenoj perfidnosti ide dalje, pa nam baš na temu koju je sam otvorio, a to je popis udbaša, sugerira da nam lustracije ne treba “osim ako je netko počinio zločin”.

Zločin? Pa nije Njemačka kroz lustraciju kažnjavala zločince, nego je u ime ideološke deratizacije izbacila s univerze sve profesore koji su radili za Stasi!

Jer ne žele da im djecu odgajaju komunistički satrapi i njihovi glasnici! Ne treba nama lustracija da bi kaznili udbaške zločince, to se naivno nadamo da će DORH odraditi po službenoj dužnosti.

Mi lustraciju trebamo da se iz pedagoških razloga ovoj naciji pokaže da ne možete svjedočiti protiv studenata 1971. i tako ih odvesti na robiju i nakon toga biti 40 godina uzorni sveučilišni profesor s rezerviranom ložom u svakoj političkoj emisiji državne televizije.

Lustracija nam treba da po uzoru na njemački zakon o lustraciji izbacimo iz današnjih struktura one “koji su sudjelovali u kršenju ljudskih prava svojih sugrađana”.

Da se vidi da hrvatska država ima odlučnosti i snage staviti na stup srama ne samo komunističke ISIL-ovce koji su odrubili glave svojim neistomišljenicima, nego i sve druge koji su u tom komunističkom divljanju upravo sadistički “kršili ljudska prava svojim sugrađanima”.
Inače će oni s tim nastaviti!

TIHOMIR DUJMOVIĆ

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari