Connect with us

Komentar

DUJMOVIĆ: Naši politički potezi nisu iskomunicirani u diplomatskom svijetu evidentno

Objavljeno

on

Novinar i publicist Tihomir Dujmović je komentirao zbog čega je opravdana kritika predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović hrvatskim veleposlanicima diljem svijeta.

[ad id=”93788″]

“Mislim da izjavu Predsjednice treba gledati treba gledati kroz činjenicu da su stari Milanovićevi kadrovi i dalje na svim ključnim mjestima u svijetu. Dakle, u Parizu je Ivo Goldstein s Titovom slikom. U Washingtonu je Paro”, objašnjava Dujmović.

Upozorio je, kao i Predsjednica, da svijet nije upoznat s čitavim nizom hrvatskih inicijativa i problema.

“Hrvatska je imala čitav niz diplomatskih poslova za koje evidentno Predsjednica zna da nisu odrađeni. Svijet nije upoznat s inicijativom Jadran-Baltik koja je hrvatska inicijativa, odnosno njezina konkretno. Svijet nije upoznat niti s nizom problema koje mi ovdje imamo, niti su oni rastumačeni u državama u kojima djeluju naši veleposlanici”.

Dujmović naglašava kako adekvatne informacije nisu primili ni ovdašnji veleposlanici tih država. To je jedan od razloga zbog kojih je Predsjednica uputila kritiku Vladi i našoj diplomatskoj službi.

“Čini mi se da je kritika Predsjednice usmjerena na činjenicu da se ne mijenja taj kadar, što je zapravo kritika Vladi jer je bilo već za očekivati, Vlada je tu već više od tri mjeseca, a nikakvih promjena nije bilo. S jedne strane. A s druge strane, upućena je istim tim ljudima koji širom svijeta sjede, a ne afirmiraju hrvatske političke stavove, niti objašnjavaju situaciju u zemlji. Čak niti ovu izmišljenu priču o ukidanju medijskih sloboda, niti svojedobno sukob sa Slovenijom, niti priču o Jadran-Baltiku. Naši politički potezi nisu iskomunicirani u diplomatskom svijetu evidentno i Predsjednica ih u tom svjetlu kritizira”, kazao je Dujmović za Direktno hr.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari