Connect with us

Vijesti

Dujmović: Škorin poraz je potpun, nitko ga nije podržao osim sestre

Objavljeno

-

FORZA IVANE!

Krupni koraci kojima je Ivan Penava zakoračio prema zauzimanju čelnog mjesta u Domovinskom pokretu kapitalna je vijest koja će posrnuloj stranci dati napokon pravi vjetar u leđa.

Izbor Penave na čelno mjesto Domovinskog pokreta najprije će stabilizirati sam teren kojem i dan danas nedostaje punih informacija o tome što se dogodilo sa Miroslavom Škorom, piše Tihomir Dujmović.

Tome je tako jer aktualno vodstvo stranke uporno izbjegava kopati po diskretnim detaljima tog razlaza, a Škoro ih permanentno napada koristeći tu činjenicu do besvijesti.

Dolaskom Penave na čelo DP-a ta pitanja postaju drugorazredna, sapunica vezana uz tajnice, vino i CD-e dolazi u drugi plan i sada će svom snagom bljesnuti puni politiki profil Miroslava Škore.

Njegov poraz u ovom razlazu je potpun, a savršeno je vidljiv u činjenici da ga nitko nije podržao niti krenuo s njim: nitko u predsjedništvu stranke, nitko u klubu zastupnika, nitko ni u širim tijelima vodstva stranke. Nitko osim sestre! Ako u neboderu sa deset katova ne razgovarate baš ni sa kime, pa neće biti valjda da su svi negativci, a samo vi pozitivac!

No, njegova povrijeđena taština, jer sada je jasno da je najprije dao ostavku, a onda se predomislio, što je krajnje neodgovorno i već ga taj detalj diskvalificira za čelno mjesto vodeće hrvatske desne stranke, tim prije što je tri puta u kakvih godinu dana davao ostavku, njegova dakle povrijeđena taština će se pokazati kao najveći neprijatelj Domovinskom pokretu!

Nitko ih neće napadati kao on, nitko im neće istinski zaželjeti neuspjeh kao on!
Škoro je dakle u ovom trenutku najveći protivnik Ivanu Penavi, iako ovom nažalost protivnika i neprijatelja ne nedostaje.

Pupovac ga odavno prezire svim žarom srca svog, a cinični Plenković niskim udarcima nastoji ga difamirati prije negoli je počeo novi posao. Plenkovićeva teza da ga je baš on gurao na mjesto gradonačelnika Vukovara je sarkazam i cinizam samo njega dostojan. Jer, nakon tog „guranja“ se pokazalo da je Plenkovićevo viđenje i Vukovara i odnosa prema Srbima, ali i odnosa prema ratnim zločinima u Vukovaru dijametralno suprotno Penavinom viđenju.

Da su ti odnosi normalni Penava ne bi nikad izašao iz HDZ-a, ali kako se pokazalo potpuno nerazumjevanje Zagreba prema vukovarskim traumama, Penava je hrabro iskočio. Iskočio i pobjedio Plenkovića u sred Vukovara, pokazujući da narod stoji uz njega, a ne uz Plenkovića. I to gdje: u Vukovaru!

Šutjeti o tom porazu, šutjeti o tome što su vukovarci rekli na izborima, šutjeti o njihovim razlikama i gotovo roditeljski i pokroviteljski reći, kako je Plenković rekao da je eto on gurao tog Penavu i da „neka HDZ-ovaca“, kao da su oni i dan danas ista priča, to je arogancija jednog moćnika koja jednostavno iritira.

Penava je dakle najbolja vijest koju smo na temu Domovinskog pokreta čuli u zadnje vrijeme, Penava je apsolutno sjajna budućnost jedne za hrvatske prilike velike stranke, stranke sa deset tisuća članova i nekoliko stotina vijećnika na raznima razinama. Svađe i rasprave sa Škorom bi valjalo prekinuti jer nikome ne koriste, osim što im se i s lijeva i s desna cerekaju.

Škoro komentirao ulazak Ivana Penave u DP. Evo što je rekao

Vrijeme će pokazati tko je i što je u političkom smislu Miroslav Škoro, ali da je već prekaljeni političar Ivan Penava koji se učio na najkrvavijem i političkom i ratnom bojištu, onom vukovarskom,definitivno bolje, jasnije, čišće, rješenje za stranku koja se zove Domovinski pokret, to već sada nema sumnje.

Sav onaj prljav veš od naplate najskupljeg parkinga u gradu nota bene pred bolnicom!, preko adventskih kućica, sve do famozne izjave da je „domoljublje floskula“, naročito da je Titov antifašizam do 1945 bio ok, pa da ne nabrajam dalje, ništa od tog repertoara nećete naći kod Ivana Penave.

Skromnog i čestitog domoljuba koji nastavlja bitke svojih ratnih prijatelja sa Ovčare, za časni, ponosni i hrvatski Vukovar, napisao je Dujmović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari