Connect with us

Balkan

Đukanovićev DPS tijesno tijesno vodi ispred prosrpskog bloka

Published

on

Prozapadna Demokratska partija socijalista (DPS) crnogorskog predsjednika Mile Đukanovića tijesno vodi na parlamentarnim izborima ispred prosrpskog bloka “Za budućnost Crne Gore“, objavio je u nedjelju navečer Centar za monitoring i istraživanje (CEMI).

Centar za monitoring (CeMI) objavio je preliminarne rezultate izbore u Crnoj Gori, prema kojima je na osnovu 77,5 posto obrađenog uzorka Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Đukanovića osvojila 34,8 posto glasova, a prosrpska koalicija “Za budućnost Crne Gore” 32,9 posto glasova.

Koalicija okupljena oko Alekse Bečića ima 12,4 posto, a koalicija okupljena oko Ure 5,5 posto. Bošnjačka stranka ima 4,2 posto, Socijaldemokrati 4,2 posto, SDP – Jaka Crna Gora tri posto, Albanska lista 1,4 posto, Albanska koalicija Jednoglasno 1,1 posto, a HGO 0,21 posto.

Lider koalicije ‘Za budućnost Crne Gore’ Zdravko Krivokapić obratio se javnosti odmah nakon konferencije Centra za monitoring i istraživanje, prenosi RTS.

‘Dragi građani iskazujemo vam blagodarnost za istrajnost i dostojanstvo. Bez obzira na sve što smo prošli tokom ovog ciklusa. Režim je pao. Molim vas da ostanete kućama i da sa prijateljima i porodicom proslavite pobjedu koja je izvjesna’, poručio je Krivokapić.

Iz DPS-a kažu da je ta stranka na osnovu 60 posto obrađenog uzorka osvojila 37,8 posto, ‘što im daje mogućnost da s partnerima formiraju vlast’. Dodaju da nije neobično da opozicija proglašava pobjedu i da su sigurni da će DPS ‘voditi zemlju u nove pobjede’.

Više od 540.026 stanovnika Crne Gore s pravom glasa bilo je pozvano odabrati svoje kandidate između šest koalicija i pet političkih stranaka.

Crnogorci su u nedjelju glasali na 11. po redu parlamentarnim izborima od uvođenja višestranačkog sustava, odnosno petima nakon obnove njezine neovisnosti, a održani su u jeku drugog vala epidemije koronavirusa u toj zemlji.

Istodobno su održani i lokalni izbori u Budvi, Kotoru, Tivtu, Andrijevici i Gusinju. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari