Connect with us

Komentar

Đuro Glogoški: Branitelji su ti koji će donijeti odluku o uklanjanju šatora

Objavljeno

-

Ministar branitelja Tomo Medved nakon sastanka prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka s braniteljskim predstavnicima i predstavnicima  ministarstava izjavio je kako je sastanak bio konstruktivan i sadržajan. Potpredsjednik Vlade informiran je o aktivnostima koje Ministarstvo poduzima te su izneseni konkretni prijedlozi i inicijative, piše HRT

[ad id=”93788″]
Svi prisutni  izrazili su spremnost za rješavanje problema. Šaljemo jasnu poruku branitelja da je Vlada prepoznala probleme i opravdanost zahtjeva te da su se problemi počeli rješavati, istaknuo je ministar.

Predstavnik prosvjednika i predsjednik udruge 100-postotnih invalida Domovinskog rata Đuro Glogoški rekao je kako ono čuno na današnjem sastanku može zadovoljiti hrvatske branitelje iako je cilj veoma daleko. Dogovorena je suradnja kako bi se došlo do cilja – a cilj je da hrvatski branitelji zauzmu mjesto koje zaslužuju u društvu, kao i da Domovinski rat dobije mjesto koje zaslužuje. Glogoški je istaknuo kako su branitelji ti koji će donijeti odluku o uklanjanju šatora kad osjete da je došao trenutak.

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko je zahvalio na strpljenju branitelja. Razgovarali smo konkretno i otvoreno, ova vlada želi riješiti te probleme. Na dvije strane stola sjede isti ljudi – branitelji. Ne dajemo lažna obećanja, ne stječem ovdje jeftine političke poene, došli smo da saslušamo probleme i dogovoriti se, zadužiti konkretne ljude koji će se time baviti i to na dnevnoj bazi, poručio je.

Uoči sastanka Karamarko je položio vijenac i zapalio svijeću kod spomenika Nevenke Topalušić, koja je preminula na početku braniteljskog prosvjeda koji od 20. listopada 2014. godine traje još i danas.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari