Pratite nas

Reagiranja

Đuro Glogoški i OZNA

Objavljeno

na

Mi, hrvatski branitelji oboljeli od PTSP-a, raspad komunističke Jugoslavije doživjeli smo kao proces koji će hrvatskom narodu omogućiti izlazak iz totalitarnog mraka i otvoriti put ka slobodi, demokraciji, zaštiti ljudskih prava i sveukupnoj obnovi nacionalnih i kršćanskih vrijednosti hrvatskog naroda.

Nažalost, raspad Jugoslavije nije mogao proći bez oružanog sukoba nakon što su beogradski vlastodršci na čelu sa Slobodanom Miloševićem objedinili komunističku ideologiju i četnički pokret Draže Mihajlovića u projekt nazvan „Velika Srbija“, čije su zapadne granice bile zamišljene na liniji Virovitica-Karlovac-Karlobag, čime je otpočela agresija na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Tadašnje političko vodstvo Republike Hrvatske, na čelu s Ivicom Račanom, prvim predsjednikom SDP-a, u dogovoru s Jugoslavenskom narodnom armijom (JNA), predalo je oružje teritorijalne obrane velikosrpskom agresoru očekujući kako će hrvatski narod potpisati kapitulaciju i bezuvjetno prihvatiti novu Jugoslaviju (Veliku Srbiju).

Zahvaljujući dr. Franji Tuđmanu, hrvatskim braniteljima i Domovinskom ratu projekt „nove Jugoslavije“ (Velike Srbije) nije uspio, a Republika Hrvatska je iz Domovinskog rata izišla kao pobjednica te postala međunarodno priznata država, članica NATO saveza i Europske unije, i očekivalo se kako će, nakon 50 godina komunističke diktature, Hrvatska uspjeti u potpunosti uhvatiti korak sa standardima zapadno-kršćanske civilizacije.

Nakon otvaranja slučaja nazvanog „Lex Perković“, mi branitelji oboljeli od PTSP-a, doživjeli smo deja vu (franc. već viđeno) spoznajući kako na svim pozicijama u Republici Hrvatskoj sjede sljedbenici Komunističke partije koji su krenuli u obračun sa svim političkim neistomišljenicima prozivajući ih nacionalistima, fašistima i kriminalcima.

Đuro Glogoški, predsjednik Udruge stopostotnih invalida Domovinskog rata, uz potporu većine braniteljskih udruga i domoljubnih snaga u Republici Hrvatskoj, pokrenuo je lavinu događaja koji su uslijedili u Republici Hrvatskoj. Prvobitno se činilo kako su povod konfliktu između hrvatskih branitelja i Ministarstva branitelja RH izmjene i dopune postojećih zakona o braniteljskim pravima te kako su svoja stajališta zakovali ministar Fred Matić sa svojim službenicima i Đuro Glogoški koji predstavlja braniteljsku populaciju, no vrijeme koje je odmicalo počelo je otvarati Pandorinu kutiju i konflikt između branitelja i Ministarstva branitelja RH postalo je otvoreni obračun vladajuće koalicije na čelu s Josipovićem i Milanovićem protiv hrvatskih branitelja Domovinskog rata i katoličke Crkve, dva temelja hrvatske nacionalne opstojnosti.

Metodologija i sredstva obračuna pokazuju sve znakove kako je u Hrvatskoj ponovno obnovljen rad OZNE.

OZNA je bila zloglasna komunistička tajna policija, formirana 13. svibnja 1944., koja je imala za cilj obračunati se sa svim neprijateljima Komunističke partije Jugoslavije i novog totalitarnog poretka koji će se uspostaviti na prostorima SFRJ-a. Brutalnost OZNE u bivšoj Jugoslaviji najviše je osjetio hrvatski narod koji je u to vrijeme bio masovno likvidiran bez obzira na krivnju, spol i uzrast. OZNA je hrvatskom narodu nametnula desetljeća straha i represije što se u hrvatskom narodu nazivalo „HRVATSKOM ŠUTNJOM“.

Na temelju izjava Đure Glogoškog, Tomislava Josića i mnogih drugih branitelja, pripadnici tajne policije pokušali su podmititi i ucjenjivati predstavnike braniteljske populacije kako bi izdali ideale za koje su se borili hrvatski branitelji uz odgovarajuću materijalnu korist i druge privilegije (nešto slično kako je nagrađen Fred Matić). Nakon odbijanja ponuđenog koristoljublja od strane časnih ljudi koji predstavljaju branitelje, na scenu je stupila metodologija i način djelovanja koji nas isključivo podsjećaju na svojedobni rad ozloglašene OZNE.

Politička hajka je počela napadom na Đuru Glogoškog, 100% HRVI, i svakim danom sve više uviđamo kako sve državne institucije koje plaćaju hrvatski porezni obveznici odbacuju načelo demokracije i etičnosti te evidentno pripremaju politička i medijska vješala za linčovanje Đure Glogoškog, koji danas simbolizira hrvatske branitelje i Domovinski rat, temelje na kojima je izrasla slobodna hrvatska država.

Nova neokomunistička politička doktrina koju su pokrenuli antihrvatski fašisti na čelu sa Stjepanom Mesićem – „VI, HRVATSKI DOMOLJUBI, PRESTANITE O NAMA GOVORITI ISTINU, A MI ĆEMO O VAMA PRESTATI GOVORITI LAŽI“ – je u biti nemoguća i neodrživa. Istina o njihovoj zločinačkoj naravi bez imalo bogobojaznosti i hrvatskog domoljublja, počela je pronalaziti svoj put, postaje sve snažnija i moćnija, i sve više je uperena prema predstavnicima Kukuriku koalicije koju predvode Zoran Milanović i Vesna Pusić, prema predsjedniku Republike Hrvatske, Ivi Josipoviću, direktoru Hrvatske televizije, Goranu Radmanu, prema tajnim službama kojima još uvijek upravlja mreža koju su uspostavili Josip Manolić i Anto Nobilo, i sve više ih pritišće i tjera na nezakonite i nerazumne postupke kao što je pokretanje brutalnih metoda koje je svojevremeno provodila OZNA.

Mi, hrvatski branitelji, smo u biti žrtve antihrvatskih struktura koje još uvijek živo djeluju u Republici Hrvatskoj i koje nam preko svojih poluga moći nisu dopustile sudjelovati u izgradnji Republike Hrvatske u čije bi društvo unijeli vrijednosti za koje smo se borili u Domovinskom ratu.

Vrijeme pokazuje kako su Đuro Glogoški i Savska 66 prerasli prvobitnu borbu za materijalna prava i dignitet hrvatskih branitelja i Domovinskog rata, te kako sve više postaju simbolom borbe protiv antihrvatske i represivne Vlade kojom upravlja Zoran Milanović i predsjednika RH, Ive Josipovića, koji hrvatski narod gura u nova politička bespuća, i stoga mi, hrvatski branitelji oboljeli od PTSP-a, dajemo punu potporu hrvatskim braniteljima iz Savske 66 i željno iščekujemo odlazak preostalih recidiva komunističke ideologije s političke scene u povijesnu ropotarnicu. Nadamo se kako će ovaj proces imati „domino efekt“ te kako će se preliti u Bosnu i Hercegovinu i druge države koje su nastale raspadom komunističke Jugoslavije.

KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH IZ DOMOVINSKOG RATA HZ-HB

Kamenjar.com

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

Odjel za branitelje HNS-a: Ispaljeni hici Bakira Izetbegovića prema NATO-u i Europskoj uniji!

Objavljeno

na

Objavio

Bošnjački član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA, Bakir Izetbegović vidno je uzrujan. Razlog u tome leži u zacrtanom europskom putu BiH ali i očekivanju pravomoćne presude MKSJ u predmetu „Prlić i ostali“, zakazanoj za 29. studenog ove godine.

Bakir Izetbegović, nedvojbeno, pokušava voditi politiku temeljenu na doktrini Islamske deklaracije i zaključcima Organizacije islamske suradnje (OIS), koja je već 1992. godine na summitu u Meki, zaključila kako BiH treba postati neovisna država pod muslimanskim, vodstvom.

Upravo zbog toga, Bakir Izetbegović ne priznaje konstitutivnost hrvatskog naroda ni u jednoj sferi života. U realiziranju tih ciljeva, aktualni čelnik SDA grubo krši povijesne činjenice i na politikantskim tezama pokušava krivotvoriti povijest i tako repozicionirati geopolitičku poziciju BiH.

Uoči obilježavanja obljetnice utemeljenja HZ Herceg Bosne, bošnjački član Predsjedništva BiH boravio je u Mostaru i one koji su početkom rata obranili najveći dio BiH iznova izjednačio s agresorom.

Pri tome, Izetbegović zaboravlja činjenicu da bi bez Hrvatske zajednice Herceg Bosne, Hrvatskog vijeća obrane, kao i pomoći Republike Hrvatske, BiH šaptom pala već 1992. godine.

Pokušavajući istrajati na prikazivanju Bošnjaka kao jedinih žrtava rata, Izetbegović grubo ignorira povijesne činjenice, a one govore da je sa područja pod nadzorom HVO-a, protjerano ili su napustili prostor kao posljedica rata, 112.000 nehrvata.

Sa područja pod nadzorom Armije BiH, protjerano je, ili su napustili prostor kao posljedica rata, 529.000 nebošnjaka. Sa područja pod nadzorom VRS, protjerano ili su napustili prostor kao posljedica rata, 586.000 nesrba.  Grubo manipiulirajući činjenicama, Bakir Izetbegović pokušava uvjeriti Bošnjake kako su oni jedine žrtve rata i kao takvi baštine nekakvo posebno pravo na budućnost BiH.

U tom kontekstu, njegovi najnoviji istupi su u funkciji mobiliziranja Bošnjaka pred presudu Haškog suda zakazanu za 29. studenog. Nedvojbeno je kako Bakir Izetbegović bolje od nas zna kakvim je sve konstrukcijama bošnjačka strana u prošlosti “zatrpavala” haško tužiteljstvo, pokušavajući rat u BiH okarakterizirati međunarodnim, a Republiku Hrvatsku i HZ Herceg Bosnu prikazati kao agresore.

Međutim, sad kad je kompletna ta igra razotkrivena i pad teze o tzv. Udruženom zločinačkom pothvatu na čelu s Franjom Tuđmanom i Gojkom Šuškom čini se vrlo izvjesnim, Bakir Izetbegović se odlučio na pobunu vlastitog naroda.

Takvim postupcima, Izetbegović zapravo pokušava preusmjetriti Bošnjake protiv europskog i atlantskog puta BiH i usmjeriti BiH u sferu euroazijskog utjecaja, izravno suprotstavljenog EU i NATO savezu. Upravo iz tog razloga, Bakir Izetbegović svaki pokušaj rasprave o unutarnjem uređenju BiH tumači kao agresiju i podjelu države.

Otvorenim prijetnjama i zagovaranjem jedne vrste panislamizma, Bakir Izetbegović svjesno je odabrao ulogu Hamasa i vlastiti narod vodi prema dugoročnoj političkoj izolaciji i pojačavanju stupnja ekstremizma. Naravno, to je unutarnji problem bošnjačkog naroda s kojim se sami moraju suočiti. Čim prije, tim bolje.

Međutim, to će se vrlo negativno odraziti na suživot u BiH, podizanje stupnja samoodrživosti ove države i europski put BiH. Stoga su postupci Bakira Izetbegovića, dugoročno gledano, ključni faktor nestabilnosti u ovom djelu svijeta.

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Dedaković neće koračati u koloni sjećanja, ali neprestano je u mislima sa svojim suborcima

Objavljeno

na

Junak hrvatskog Domovinskog rata Mile Dedaković – Jastreb na žalost ni ovog 18-tog studenoga neće biti u Vukovaru zajedno sa svojim suborcima. Bolestan je – kaže.

Kad smo ga pitali, što mu znači ovaj dan, odgovorio je:

  • Sama pomisao na sve ono što smo prošli tijekom agresije i okupacije Vukovara ostavilo je izniman trag u mojem životu. Samo kad se sjetim koliko je ljudi ubijeno, ranjeno, protjerano… Kako godine idu, sve mi je teže, a suze same idu na oči. Teško sam bolestan, sva je sreća da imam prekrasnu suprugu, ali i djecu. Vukovar je bol koja ne prolazi.

A zovu li vas iz Vukovara, pitaju za zdravlje?

  • Zovu me iz Grada Vukovara. Zanimaju se za mene. Veliko im hvala, to mi mnogo znači. Javljaju mi se i moji suborci. Teško mi je kad čujem da netko od njih teško živi ili da je bolestan, a nema adekvatnu pomoć. A ja im na žalost to ne mogu učiniti.

Mile Dedaković – Jastreb sigurno je zaslužio čin generala Hrvatske vojske. Bojimo se da ga neće dočekati, bez obzira što taj čin danas nose i oni koji su ga zaslužili, ali koji na žalost i nisu, koji im služi samo za „parade“.

  • Ne znam što bih vam na to odgovorio – veli Dedaković. Ali ako je tko zaslužio najviša odličja onda su to branitelji ovoga grada. Time ne mislim podcjenjivati ni druge, da me se krivo ne shvati. Rat je bio krvav i ostavio je na sve nas tragične posljedice. Žao mi je što su se toliki branitelji ubili, što svakim danom, kako čujem, najmanje desetak branitelja umire. Sve mi je teže slušati i gledati one koji govore da je „rat daleko iza nas“ i tome slično. Slike onoga što smo prošli svakim su danom sve jasnije i sve teže mi padaju. Neki dolaze u ovaj grad jednom na godinu, a trebali bi puno češće. Vukovar je već odavno trebao biti „velegrad“, ali sva ta obnova, koliko god se hrvatska država trudila ipak ide presporo, osobito za ljude koji tamo žive. Osim toga, 18-tog studenoga treba se sjetiti imena svih poginulih, nestalih, pa i umrlih Vukovaraca. Nije dovoljno tek samo isticati brojke.

Međutim, ono što poglavito zabrinjava i žalosti heroja Vukovara je činjenica da je vrlo malo ratnih zločinaca odgovaralo  za strašne zločine koji su tamo počinjeni, dok s druge pak strane svjedoci smo da se još uvijek gone hrvatski branitelji, da ih se ne ostavlja na miru.

  • Vukovar je rana koja nikada ne prolazi i neće proći – rekao je Dedaković, koji zajedeno sa svojom obitelji teško proživljava ove dane ponosa i slave.

Mladen Pavković

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari