Pratite nas

Pregled

Đuro Glogoški razotkrio i dotukao provokatora Zorana Ercega

Objavljeno

na

U tv. emisiji Aljazeere sučelili su se Đuro Glogoški predsjednik udruge 100% HRVI prve skupine i kontraverzni hrvatski branitelj Zoran Erceg.

Glogoški se u živo javio iz šatora u Savskoj dok je Erceg bio u nekom od Zagrebačkih studija. Emisiju je Vodila Mirjana Hrga iz Sarajevskog studija.

Na samom početku javljanja Glogoški se uljudno predstavio te argumentirao sve o svom ranjavanju kao i ratnom putu na što je ujedno prozvao i Ercega kojega je to pitanje izgleda jako zbunilo pa je počeo nesuvislo nabrajati posve čudne i neargumentirane činjenice i okolnosti čak tri ranjavanja, vidno zbunjen i uz sufliranje pristrane mu voditeljice emisije Mirjane Hrge.

NEUVJERLJIVI I NEARGUMENTIRANI ODGOVORI KONTRAVERZNOG “BRANITELJA” ERCEGA

Očita namjera dvojca Hrga – Erceg, da iz takta izbace Glogoškog, je svaki put demantirana. Žestoko su se trudili da Glogoškog natjeraju svojom unakrsnom paljbom raznih pitanja i navođenja na to da možda čuju ono što žele. Pljuštala su pitanja od tog; tko stoji iza prosvjeda? Stoji li neka od političkih stranaka iza prosvjeda? Tko je glavni organizator prosvjeda i slično na što je Glogoški vrlo mirno i suvereno pokazao dvojcu Hrga- Erceg, kako je prosvjed počeo spontanim okupljanjem i slično…

Međutim ovdje je potrebno i vrlo važno napomenuti i postaviti nekoliko pitanja Ercegu; 

– Tko mu je bio ratni zapovjednik?

– Tko mu je potpisao ratni put?

– Kako je moguće da Erceg prima hrvatsku mirovinu, ako mu je kako navodi priznato samo ranjavanje snajperom u nogu i to u Sarajevu na osnovu čega je kako navodi, sad 50% HRVI i prima mirovinu u iznosu od 3000 kuna. Do samo prije nekoliko dana mašući štakama koje nosi (po potrebi!) Erceg je glasno pričao da je on hrvatski branitelj sa 80% HRVI.

Na ova bi pitanja Erceg i te kako morao odgovoriti.

Ukoliko se sam Erceg ne potrudi dati argumentirane odgovore na ova pitanja, moguće da će na ista dati odgovor ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić, ili neka druga institucija.

Što se sve događalo u ovoj mučnoj tv.emisiji sa očitom namjerom pogledajte u priloženom videu:

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Pregled

HND brani Aleksandra Stankovića i napada HRT

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osuđuje reakciju vodstva HRT-a koje se ogradilo od svojeg novinara i urednika emisije “Nedjeljom u dva” Aleksandra Stankovića, priopćio je u srijedu HND.

Vodstvo HRT-a je u povodu nedavne emisije “Nedjeljom u dva” izdalo priopćenje u kojem se ističe kako se HRT, “poštujući Ustav Republike Hrvatske i Deklaraciju o Domovinskome ratu Hrvatskoga sabora, ograđuje od stajališta iznesena u emisiji ‘Nedjeljom u dva’, u kojoj je Stanković u više navrata Domovinski rat doveo u vezu s ‘građanskim ratom’”.

“Takvu reakciju HND smatra licemjernim napadom vodstva HRT-ova na vlastitog novinara, kojim vrh HRT-a još jednom potvrđuje kako se, kada je program u pitanju, ne rukovodi poštivanjem profesionalnih standarda na kojima se treba temeljiti javni medijski servis, već se služi opasnom politikantskom retorikom priklanjajući se populističkim nasrtajima i prilagođavajući se na način da ne uznemirava političke moćnike”, ističe se u priopćenju Izvršnog odbora HND-a koje potpisuje predsjednik udruge Saša Leković.

Iz transkripta dijela razgovora sa Stankovićevim gostom Predragom Mišićem vidljivo je što je točno kolega Stanković izgovorio, navodi se u dopisu HND-a.

“Svakom tko poznaje činjenice jasno je da je Hrvatska napadnuta nakon što je proglasila odcjepljenje od SFRJ i to nije dovodio u pitanje niti kolega Stanković. Ali u emisiji sa gostom je raspravljao (i) o tome ima li Domovinski rat, zbog raznih specifičnosti, i elemente građanskog rata a povod je bio osobna sudbina gosta”, ističe HND.

Vodstvo HRT-a očito misli kako je takva vrsta propitivanja nedopustiva na javnim medijskom servisu, unatoč činjenici da je čak i Ustavni sud u obrazloženju odbijanja ustavne tužbe u vezi ratnog zločina 12. siječnja 2015. nedvosmisleno naglasio: “Oružani sukob na području Republike Hrvatske imao je nemeđunarodni karakter do 8. listopada 1991.

Nakon toga, taj je sukob imao međunarodni karakter…. na događaje prije 8. listopada 1991. primjenjuje se Dopunski protokol II. uz Ženevske konvencije o zaštiti žrtava nemeđunarodnih oružanih sukoba”, kaže se u priopćenju.

“Vodstvu HRT-a istovremeno ne smeta ugošćavanje onih koji su osobe optužene za ratne zločine prije 8. listopada 1991. branili upravo pozivajući se na citirane činjenice iz odluke Ustavnog suda. Oni mogu i u programu HRT-a tvrditi kako je do 8. listopada 1991. u Hrvatskoj bio ‘građanski rat’, a novinar HRT-a ne smije o tome niti pisnuti, a da ga se vodstvo HRT-a javno ne odrekne”, navodi HND.

Pritom se HRT-ovi šefovi sakrivaju iza Ustava, koji Stanković niti na koji način nije doveo u pitanje, a nemaju nikakve primjedbe na one istupe u programima HRT-a kojima tuđa ustavna prava redovito krše. Pozivaju se i na Deklaraciju o Domovinskom ratu kao da je taj politički dokument dogma.

Takvim postupkom vodstvo HRT-a je potvrdilo da instituciju kojom rukovode ne smatraju javnim medijskim servisom nego državnom agencijom pod političkom kontrolom i tako HRT simbolično vraćaju u državu iz koje je Hrvatska izašla – u SFRJ, i to iz najrigidnijeg razdoblja, poručuje HND. (Hina)

>>> Marko Jurič: Kakva je ovo glupost HRT se ograđuje od svojeg novinara Ace Stankovića?

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi traži suspendiranje Aleksandra Stankovića

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Od 2018. se ukida tunelarina za tunel Sveti Ilija

Objavljeno

na

Objavio

S prvim danom sljedeće godine ukida se tunelarina kroz Tunel sv. Ilije, što će posebno razveseliti brojne stanovnike šireg područja Makarske, Imotskog i Vrgorca, ali i svih ostalih putnika koji su koristili taj pravac i za njega u prosjeku plaćali 20 kuna, izvijestio je u srijedu splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.

“Obradovala me poruka ministra Olega Butkovića da se od 1. siječnja iduće godine ukida tunelarina u Tunelu sv. Ilije. To je jedna od mjera za Imotski i cijelu krajinu, Zagvozd i područje Vrgorca, ali isto tako i za Makarsku i njeno primorje, čiji stanovnici vrlo često koriste autocestu”, rekao je Boban.

Istaknuo je kako na to gleda kao na demografsku mjeru. “U Imotskom sam se susretao s mladim ljudima koji rade sezonske poslove, i to vrlo često dvokratno. Zamislite kako je onima iz Imotskog ili Zagvozda koji rade u Makarskoj, te koliko puta trebaju na dan koristiti i plaćati tunel. To je veliki izdatak, posebice poduzetnicima i vlasnicima OPG-ova”, kazao je Boban.

Otkrio je kako je zbog ukidanja tunelarine u Zagreb odlazio više od deset puta, a u pregovorima s Ministarstvom najjači mu je argument bio da se izdvoji jedan primjer u Hrvatskoj gdje se prilaz autocesti naplaćuje. To je trajna mjera i odnosit će se na sve putnike, kaže Boban.

Tunel sv. Ilija dug je 4248 metara, otvoren je početkom srpnja 2013. godine i nalazi se na dionici državne ceste D532. Duže od pet godina gradili su ga Hidroelektra niskogradnja i Konstruktor Split.

Cijena tunelarine za prvu kategoriju iznosi 20 kuna, za drugu 30 kuna, za treću 45 kuna, a za četvrtu skupinu vozila 66 kuna. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari