Connect with us

Kronika

Dva brata iz Bosne upucana u Americi, jedan podlegao

Objavljeno

-

[pullquote_left]Mladići su se suprotstavili napadaču bejzbolskom palicom nakon čega je on zapucao na njih[/pullquote_left] Mlađi od dva brata 19-godišnji Haris Gogić ubijen je tijekom pljačke trgovine mješovite robe iz vatrenog oružja od za sada nepoznatog počinitelja koji je pljačkao trgovinu, objavila je policija u St. Louisu.
[pullquote_right]Istražitelji su trenutačno u potrazi za ubojicom, koji je pobjegao u srebrnom fordu.[/pullquote_right]
Policija je identificirala fatalno ozlijeđenog brata kao Harisa Gogića (19), koji je vodio trgovinu s bratom, Mirzom Gogićem (23), ozlijeđenim u pucnjavi. Mirza Gogić je nakon ukazane njege pušten iz sveučilišne bolnice u St. Louisu, gdje je liječen od prostrijelne rane.

Njegova obitelj je odbila komentirati ovaj događaj za lokalne medije.

– Napadač je ušao u trgovinu oko 11:40 ujutro – izjavio je načelnik policije Sam Dotson. Jedan od braće je dohvatio bejzbolsku palicu u samoobrani. Međutim, napadač je u tom trenutku otvorio vatru na njih. Pucao je Harisu Gogiću u glavu te Mirzi Gogiću u rame. Dotson je kazao kako su policajci obavili obavijesni razgovor sa ženom koja se u trenutku pljačke našla u trgovini.

Prijatelji Mirze i Harisa koji su se pojavili na mjestu događaja rekli su kako su braća vrijedni članovi jedne velike bosanske obitelji. Braća su prije nekoliko godina otvorila trgovinu koja je nekoliko metara udaljena od njihove obiteljske kuće

Džened Muhić (19) jedan od najboljih prijatelja Mirze i Harisa kazao je kako je u šoku te da je Harisa posjetio u bolnici u petak prije nego što je umro. “Ne mogu vjerovati. Ne mogu čak niti razmišljati”, izjavio je Džened

Mirnesa Audić (20) i Ena Duvnjak, (19) kazale su da poznaju braću Gogić još od osnovne škole te da se dobro poznaju. Prema njihovim tvrdnjama, niti jedan od braće nije imao neprijatelja ili bio u zavadi s nekim.

“Oni nikada nisu bili problematični”, kazala je Mirnesa. “Pokušavali su se držati dalje od problema i živjeti mirno”.

Nekoliko susjeda, prijatelja, ali i redovitih kupaca rekli su kako su Gogići bili prijateljski i velikodušno nastrojeni prema svojim kupcima i susjedima.

“Oni u ovoj četvrti nikad nikomu ništa nažao nisu učinili”, kazao je Cornell Jeffery (29) koji živi u blizini i dolazi u trgovinu redovito. “Oni se brinu za sviju ovdje”. Još jedan kupac i susjed Izell Payne (40) rekao je da su braća bila toliko dobra da su nerijetko dopuštali kupcima da uzimaju robu bez plaćanja, što svjedoči o tome koliko je povjerenje vladalo međ ljudima u četvrti u kojoj su živjeli Gogići. Njihova majka, prema riječima Paynea, uvijek je vedra i nasmijana osoba koja je svoje kupce znala počastiti kavom i sendvičima. Ova bh. obitelj je, po izjavama svih susjeda, ali i policijskih službenika, bila iznimno cijenjena u svojoj četvrti tako da su svi ostali šokirani smrću mladoga Gogića. U šoku je, također, i bošnjačka zajednica u SAD-u koja je od policije zatražila hitnu provedbu istrage i privođenje licu pravde počinitelja ovog brutalnog ubojstva. Policija je objavila snimke napadača za koje su sigurni da će u kratkom roku pomoći u razotkrivanju počinitelja te su u tu svrhu zatražili i pomoć građana u rasvjetljavanju ovog slučaja.

Vecernji.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari