Pratite nas

Povijesnice

OBA DVA, OBA DVA, OBA SU PALA

Objavljeno

na

Taj uzvik dignuo je na noge cijelu Hrvatsku i sve Hrvate diljem svijeta tog rujanskog dana 1991. u borbi za Šibenik, za Hrvatsku, u bitci poznatoj po imenu : „Rujanski rat“ ili „Bitka za Šibenik“.

Danas u tišini i pomalo sramežljivo prolazi vijest da jedan od sudionika tog podviga u kojem ruši neprijateljski avion, hrvatski branitelj i dragovoljac Domovinskog rata, župan Šibensko-kninske županije, g. Goran Pauk, odlazi na novu dužnost na koju je izabran kao član Izaslanstva u Domu regija Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe, uz gđu. Dunju Magaš, zamjenicu župana Brodsko-posavske županije.

Ova vijest je s emocijama primljena među pučanstvom županije, od nevjerice, preko radosnih usklika pa sve do „zabrinutosti“ – a što će sad Županija?

Kandidat za ministra turizma Vlade RH na čelu s DK-MOST, župan Šibensko-kninski, predsjednik Hrvatske zajednice županija, stručnjak, organizator, humanitarac i intelektualac g. Goran Pauk odlazi na novu dužnost, ali da bi mogao dati svoj doprinos još i više, ovaj put u miru jer nove bitke za Hrvatsku danas se vode na drugačiji način, a na dobrobit cijele Hrvatske.

Na prvi trenutak, čini se da Šibensko-kninska županija „gubi“ odlaskom svog župana, ali kad se pogleda da ga na toj dužnosti mijenja još jedan dragovoljac Domovinskog rata, domoljub, dokazani gradonačelnik Grada Skradina g. Nediljko Dujić, koji je Skradin praktički „dignuo iz pepela“ poslije srbočetničke agresije, onda stanovnici Šibensko-kninske županije mogu slobodno odahnuti.

Goran Pauk

Goran Pauk

Dokazani organizatori, koji iako pripadaju najvećoj i stožernoj stranci u Hrvata – HDZ-u, svojim radom, isticanjem, organiziranošću, sposobnostima i ostalim vrlinama uvijek su se postavljali vanstranački i nadstranački i to se ne može osporiti jer baš to je „tajna“ njihovog uspješnog djelovanja, kao i timski rad, a sve za viši cilj, tj. dobrobit svakog čovjeka neovisno o političkoj, nacionalnoj, vjerskoj ili drugim razlikama.

Priznanje županu g. Goranu Pauku izborom u savjetodavno tijelo Vijeća Europe nije samo priznanje njemu osobno, već i na čast svim stanovnicima županije, ali i svim ostalim županima i županijama u RH, ali i da se „začepe usta“ svakom tko i u primislima gaji želju za ukidanjem, skoro pa savršenog  teritorijalnog ustroja RH – Županijama!

Iskrene čestitke!

Milivoj Lokas/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari