Connect with us

Pregled

Dva kanadera i 14 pripadnika OSRH idu pomoći vatrogascima u Italiji

Published

on

Vlada je u subotu navečer na telefonskoj sjednici radi pomoći u gašenju požara u Italiji Oružanim snagama Republike Hrvatske odobrila prelazak granice, uz prethodnu suglasnost predsjednice Republike, a na taj humanitarni zadatak ići će 14 pripadnika Oružanih snaga RH i dva Canadaira Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

U priopćenju iz Vlade kaže se da je sjednica održana u subotu navečer na prijedlog predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića.

Na telefonskoj sjednici Vlada je donijela Odluku o uporabi Oružanih snaga Republike Hrvatske radi pružanja humanitarne pomoći Talijanskoj Republici, a uz prethodnu suglasnost predsjednice Republike Hrvatske.

Ovom Odlukom odobrava se prelazak granice Republike Hrvatske Oružanim snagama Republike Hrvatske radi pružanja humanitarne pomoći Talijanskoj Republici u gašenju požara, koji su zahvatili područje sjeverne Italije i Siciliju.

Za izvršenje zadaća odobrava se korištenje dva zrakoplova Canadair CL-415 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane te 14 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, navodi se u priopćenju

(VIDEO) Izraelci snimili video u znak zahvale Hrvatima u gašenju požara

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari