Connect with us

Komentar

Dva pitanja pateru Barunu na koja on nipošto ne želi dati odgovor

Published

on

Par put sam oprao Raspudića kad je pisao gluposti, pa je red da ga sad i pohvalim kad je napisao vrhunski članak.
Raspudić je jak, čak bih mogao reći i najjači kad se drži istine, a dokaz tome je ovaj vrhunski tekst (Ljubazan odgovor p. Barunu) u kojem je svaka riječ gola istina, piše Predrag Nebihi.

Nigdje nama, pa čak ni u čuvenom Mt 5. 38.-42. Isus ne kaže da budemo mazohisti, ali zato u Mt, 22. 15.-22. i te kako kaže da Božje i svjetovno valja razdvajati:

-Tada farizeji odoše i održaše vijeće kako da Isusa uhvate u riječi. Pošalju k njemu svoje učenike s herodovcima da ga upitaju: “Učitelju! Znamo da si istinit te po istini putu Božjem učiš i ne mariš tko je tko jer nisi pristran. Reci nam, dakle, što ti se čini: je li dopušteno dati porez caru ili nije?”

Znajući njihovu opakost, reče Isus: “Zašto me iskušavate, licemjeri? Pokažite mi porezni novac!” Pružiše mu denar. On ih upita: “Čija je ovo slika i natpis?” Odgovore: “Carev.” Kaže im: “Podajte dakle caru carevo, a Bogu Božje.”
Čuvši to, zadive se pa ga ostave i odu.-

Tvrtko Barun je običan farizej, licemjer, lažljivac, manipulator, osoba koja istovremeno izmišlja događaje i tuđe teze dok istodobno ignorira neoborive činjenice. A Sveti Ivan kaže:

-Tada Isus progovori Židovima koji mu povjerovaše:
“Ako ostanete u mojoj riječi, uistinu, moji ste učenici;
upoznat ćete istinu i istina će vas osloboditi.”-
(Iv. 8. 31.-32.)

Dakle, Raspudić govori istinu a Barun laže i licemjeran je, baš kao pravi farizej.
I zato ja tom Barunu javno postavljam dva pitanja na koja on nipošto ne želi dati odgovor upravo zato jer je ‘farizejčina’:

1. Tko financira tvoju organizaciju “Jesuit Refugee Service” i kolike su dionice Georga Sorosa u istoj?
2. Kako je prošao osnivač Isusovačkog reda, don Ignacio de Loyola kad je posjetio Svetu zemlju koja je tad bila pod Islamskom okupacijom?

Predrag Nebihi

Nino Raspudić: Ljubazan odgovor p. Barunu

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari