Connect with us

Kolumne

Dvadeset dvojica

Objavljeno

on

U zemlji i u inozemstvo uobičajilo se reći da su u Hrvatskoj na vlasti konzervativci, nacionalisti. Na žalost, to nije točno. Velim na žalost jer Hrvatska već predugo skakuće samo na lijevoj nozi. Da se pomalo i umorila.

Bilo bi dobro radi uspostavljanja ravnoteže da se osloni i na desnu nogu. Ali od toga neće biti ništa jer u Hrvatskom (državnom) saboru su samo dvadeset i dvojica zastupnika za koje bi se moglo reći da nisu protiv hrvatskih interesa. Ne znamo još jesu li baš nacionalisti, ali čini se da barem nisu protiv Hrvatske.

[ad id=”93788″]

Zašto to mislim? Jednostavno, držim se logike, jednostavne i nedvojbene logike. Naime, točno su se dvadeset dvojica zastupnika izjasnila protiv toga da Vesna Pusić bude hrvatska kandidatkinja za predsjednicu UN-a. Ostali se prešutno slažu s Oreškovićevom odlukom da podrži Vesnu Pusić u njezinu pohodu na East River. Zašto je podržavanje Vesne Pusić iskaz ravnodušnosti prema hrvatskim nacionalnim interesima ako ne i štogod gore? – možda se pitaju neki.

Krenimo redom. Vesna Pusić je više puta optužila Hrvatsku za agresiju na Bosnu i Hercegovinu. Optuživala je Tuđmana da je kriv za rat barem koliko i Milošević, a za vrijeme najžešćeg rata s još nekim ortacima pokušala je srušiti Tuđmana. Da je u tomu uspjela, nikada ne bi bilo Bljeska ni Oluje. Dakle ni oslobođenja Hrvatske. Domovinski rat je za nju i istomišljenike bio dogovoreni rat, građanski rat itd. Ukratko, iz sveukupnog njezina političkog i društvenog djelovanje razvidno je da joj je srcu više prirasla neka druga država od one koje su u Domovinskom ratu stvorili Tuđman i ”nacionalisti”.

U demokraciji je legitiman i takav stav dok se ne pokušava provesti nasilnim sredstvima, međutim neobično je da takve osobe dobivaju podršku od ”nacionalističke” vlasti. I to ne samo neobično nego i skandalozno! Dvadeset dvojica potpisali su peticiju protiv kandidature Vesne Pusić i tako spasili vlastiti obraz. Ostalih se sto i tridesetak, izgleda, slažu s projugoslavenskom politikom Vesne Pusić. Odnos je to porazan za sve iskrene domoljube u Hrvatskoj, ali dobro je znati na čemu smo.

To što Tihomir Orešković – od milja zvani mister Good – podržava Vesnu Pusić nije toliko njegov problem koliko je problem onih koji su ga doveli. Pa čak i ako se oteo kontroli, to njih ne amnestira od odgovornosti. Vrijeme je da konačno počnu voditi račun i o tomu. Inače, mogla bi cijela ta sapunica o vlasti i oko vlasti neslavno završiti. A to bi uistinu bila šteta jer učinjene su i neke dobre stvari. Barem u odnosu na Milanovićevo haranje ostacima hrvatske državnosti.

Damir Pešorda/Hrsvijet.net

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari