Connect with us

Religija i Vjera

Dvije Marije i Jelena primljene u postulaturu

Objavljeno

-

U subotu, 2. veljače 2019. godine, na blagdan Prikazanja Gospodinova u hramu, za vrijeme molitve Srednjeg časa u samostanskoj kapeli sv. Franje u Bijelom Polju, upriličen je obred primanja u postulaturu. Na dan kad se u Crkvi slavi Dan posvećenoga života, dvije su Marije, Šimić i Rotim, „prikazale u Hramu” svoju želju slijediti Isusa Krista po primjeru sv. Franje i nakanu upoznati i prihvatiti način života ove redovničke zajednice.

U kuću odgoja u Bijelom Polju dan ranije pristigla je djevojka Jelena Naletilić iz Širokoga Brijega i započela godinu kandidature u našoj zajednici.

Obred primanja predvodila je provincijska predstojnica s. Zdenka Kozina u nazočnosti odgojiteljice kandidatica i postulantica s. Slavice Barbarić i sestara samostanske zajednice.

S. Zdenka uputila je postulanticama i kandidatici čestitke i izraze dobrodošlice i potaknula ih na otvorenost i dublje upoznavanje redovničkoga života kao i na vlastitu izgradnju i učvršćivanje vlastite odluke odaziva Bogu u posvećenom životu.

Odgajanice je na poseban način povjerila odgojiteljici s. Slavici, ali je istaknula također da je cijela zajednica mjesto odgoja i da je svaka sestra, izravno ili neizravno, uključena u taj proces odgoja, da je svaka sestra, bez iznimke, „suodgovorna podupirati ih molitvom i radosnim življenjem svoga posvećenja. Jer svjedočanstvo pobuđuje zvanje. Ohrabrimo ih stoga”, pozvala je s Zdenka, „da odvažno i s oduševljenjem nasljeduju Krista u pozivu koji je upisao u njihova srca”.  mostar.ssfcr.org

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas