Connect with us

Iz Svijeta

Dvoje ubijenih, 8 ranjenih u pucnjavi u Jeruzalemu

Objavljeno

-

Foto: EPA / arhiva

Dvojica palestinskih napadača otvorila su vatru na autobusnoj postaji tijekom jutarnje gužve na ulazu u Jeruzalem u četvrtak, ubivši najmanje dvije osobe i ranivši osam drugih, priopćila je izraelska policija.

“Dvojica terorista u vozilu naoružana vatrenim oružjem pucala su prema civilima na autobusnoj stanici, a zatim su ih neutralizirale sigurnosne snage i obližnji civil”, rekla je izraelska policija.

Napadači su došli iz istočnog Jeruzalema, rekao je novinarima na mjestu događaja zapovjednik jeruzalemske policije Doron Turgeman.

Velik broj vozila hitne pomoći i policije okupio se na ulici punoj jutarnjih putnika, a policija je rekla da pretražuje područje kako bi bila sigurna da nema drugih napadača.

Američki veleposlanik u Izraelu osudio je pucnjavu.

“Gnusan teroristički napad jutros u Jeruzalemu. Nedvosmisleno osuđujemo takvo brutalno nasilje”, rekao je veleposlanik Jack Lew.

Nasilje se dogodilo kada su Izrael i Hamas u četvrtak u posljednjem trenutku postigli dogovor o produljenju šestodnevnog prekida vatre u Gazi za još jedan dan kako bi pregovarači mogli nastaviti raditi na dogovorima o zamjeni talaca držanih u obalnoj enklavi za palestinske zatvorenike. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas